Sorozatban huszadik győzelmére készül a Fradi

   

Ebben az a DAB próbálja megakadályozni, amelyből továbbra is hiányzik a kapus Sevela és védő Erdélyi.

Az FTC-Telekom 58 ponttal vezeti a tabellát – egy egységgel lemaradva követi a két meccsel többet játszott SC Csíkszereda –, teljesítményéről mindent elmond, hogy 22 meccsen nem talált legyőzőre rendes játékidőben, pontosztozkodással is mindössze kétszer kapott ki, összecsapásainak több mint 70%-án három pontot szerzett. Pénteki ellenfele az a Dunaújváros lesz, amely éppen feleannyi pontot gyűjtött. A DAB helyzetét nem csupán az nehezíti, hogy idegenben kell pályára lépnie, hanem hogy mindezt nem a legerősebb felállásban kénytelen megtenni. Legutóbb a Sportklub 8-2-vel gázolt át rajtuk vendégként, a hétfői tévés meccshez képest valamivel erősebbek lesznek, hiszen Dubek és Uski visszatér, de Sevela és Erdélyi Tamás továbbra sem áll Borbás Gergely megbízott vezetőedző rendelkezésére, míg Tóth Gergő játéka kérdéses.

dabftc
Fotó: Boda Bence (DAB)

A dunaújvárosiak a nemzetközi szünetben megváltak Antti Karhula vezetőedzőtől, azóta leigazolták Corey Bricknell kanadai szakembert a posztra, ám ő csak vasárnap áll a kispadra, pénteken még Borbás fogja irányítani játékostársait. Nem lesz egyszerű a dolga a tapasztalt hokisnak, ha a nyerő taktikát akarja megtalálni, hiszen a bombaformában lévő zöld-fehérek sorozatban huszadik győzelmükre készülnek. Legutóbb a Vákár Lajos Műjégpályán kaptak ki büntetőkkel, még szeptember 14-én. Jégkorongban sosem lehet egy emberre készülni, de ha mégis van valaki, akire külön érdemes lesz figyelni, az Nagy Gergő, akire korábban sem lehetett panasz, de a válogatottban valósággal megtáltosodott, és ezt a formát átmentette a Fradiba is. Az elmúlt három meccsen nem kevesebb, mint hat gólt lőtt, emellett adott három asszisztot is, annak rendje-módja szerint meg is választották a hét legjobb játékosának a ligában.

A ferencvárosi mérkőzésnek nem csak sportértéke lesz, mivel a zöld-fehérek csatlakoztak a Movember mozgalomhoz, amelynek célja, hogy tudatosítsa a prosztatarák elleni küzdelem, illetve ezzel összefüggésben a korai és rendszeres szűrés fontosságát. A csapat tagjai túlléptek a szokásos bajusznövesztő akción, és adománygyűjtésbe kezdtek, amelyhez a szurkolók is csatlakozhatnak. A klub honlapjának beszámolója szerint a pénteki és a Titánok elleni hétfői mérkőzéseken lehet adakozni. A befolyó pénzeket hozzáadják a játékosok által felajánlott összeghez, amit a Movember Magyarország Egyesületen keresztül a Semmelweis Egyetem Antal Géza Alapítványához juttatnak el.

Bemutatkozhat a ligában a Fradi friss szerzeménye, Marcus Perrier. A 27 éves, mázsa fölötti kanadai bekket kedden igazolta le a klub, miután Leo Fitzgerald sajnálatos módon egész szezonra kidőlt. Érdekes húzás a szakvezetés részéről, hogy a csatár helyére védőt hoztak, miközben a Fradi így is a legjobban védekező csapat a ligában, mindössze 48 gólt kaptak, miközben az ebben a kategóriában második UTE már 60-nál tart. Mindenképpen megéri tehát kilátogatni a mérkőzésre, hiszen a jubileumi győzelemsorozat lehetséges folytatása mellett az új játékost is megnézhetik maguknak a nézők, valamint a jótékonysági akcióban is részt vehetnek, klubhovatartozástól függetlenül.

Borbás Gergely (vezetőedző, DAB): “Annyival jobb a helyzetünk, hogy vannak visszatérőink: Dubek és Uski biztosan jégre lép, Tóth játéka még kérdéses, Sevela és Erdélyi Tamás viszont biztosan nem lesz ott a Ferencváros ellen. Két és fél napunk volt felkészülni erre a meccsre, jól dolgoztak a fiúk, úgy érzem, felkészültek a kihívásra. Amiből azért lesz bőven, hiszen impozáns sorozatban van a Fradi, fegyelmezett jégkorongot játszanak, kiválóan korcsolyáznak – itt az idő, hogy ezt a sorozatukat megszakítsuk.”

FTC-Telekom–Dunaújvárosi Acélbikák 2-3

   

A DAB lezárta a ferencvárosiak 19 meccsen át tartó diadalmenetét, a zöld-fehérek visszacsúsztak az Erste Liga-tabella második helyére.

A mérkőzés elején a DAB kivédekezett egy emberhátrányt, aztán a nyitó harmad közepén két dunaújvárosi légiós is villant: előbb Artem Iossafov, aztán Jaakko Turtiainen lőtt gólt Arany Gergelynek. A játékrész hajrájában a vendégek kibekkeltek egy hátrányt, a végjátékában pedig 4 a 4 ellen játszottak a felek, a speicális szituációban Braden Walls szépített. A középső harmadban 1-1 kimaradt emberfór után ferencvárosi előny jött volna, de a késleltetett kiállítást Marcus Perrier révén kihasználta az FTC, a kanadai bekk így góllal debütált új csapatában. Perrier bemutatkozó meccsén nem akadt több örömrük a zöld-fehéreknek, ugyanis az 55. percben Azari Zsolt belőtte a Dunaújvárosi Acélbikák győztes gólját.

A DAB 3-2-re győzött, ezzel megszakította az FTC-Telekom 19 mérkőzésen át tartó győzelmi sorozatát. Ráadásul az egész szezonban ez volt a Fradi első meccse, amelyen egy pontot sem szerzett. Mivel a Sportklub győzött, a ferencvárosiak pedig nem, újra a csíki együttes vezeti az Erste Ligát, igaz, két mérkőzéssel többet játszva.

dabftc

Talán picit túlkomplikáltuk az első harmadot

   

Így látták a vezetőedzők az FTC-Telekom–Dunaújvárosi Acélbikák mérkőzést.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 332 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Muzsik, Kis-király.
Arany: 87,0% (Pleszkán)
K
Garbacz: 94,6% (Pinczés B.)
Rantanen, Karmeniemi, Fitzgerald M., Nagy G., Tóth A.
1
Jaborník, Hruby, Saluga, Dubek, Azari
Perrier, Jászai, Walls, Switzer, Tóth Renátó
2
Franssila, Léránt, Uski, Turtiainen, Iossafov
Hegyi, Sarcia, Pavuk, Farkas, Tóth Richárd
3
Hüffner, Mestyán, Huovinen, Török, Nagy M.
Boros, Rafaj, Hardi, Roczanov, Tóth Gergő
4
Lencsés, Szabó, Pinczés O., Németh, Makovics
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
E
Borbás Gergely, Jávorics Gábor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:29 DAB Iossafov Turtiainen Uski
0-2 13:44 DAB Turtiainen Iossafov
1-2 19:36 FTC Walls Perrier Karmeniemi
2-2 33:09 FTC Perrier Nagy G. Jászai
2-3 54:15 DAB Azari Franssila Turtiainen
37 Kapura lövések száma 23
8 Kiállításpercek 14

Az FTC-Telekom–DAB videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum