Fegyelmezettebb UTE várhatja a Brassót

   

A Corona továbbra sincs jó formában, de egyelőre az Újpest sem mindig nyújt meggyőző játékot.

Bosszantó pontvesztésen van túl az Újpest, amely pénteken csak túlórában tudott jobbnak bizonyulni a Fehérvári Titánoknál. Sokszor megnyerhette volna a meccset, ám a játékosok fegyelmezetlensége megakadályozta ezt. Pedig az Újpestre eddig nem volt jellemző ez a fajta magatartás, a lilák a kifejezetten keveset büntetett csapatok közé tartoznak ebben az idényben. Ám pénteken a Titánok ellen a szokásos kiállításmennyiségük kétszeresét gyűjtötték be. Mindenesetre jó leckét kaptak abból, hogy a meggondolatlanságnak ára lehet. Miközben teljes létszám mellett kiütéses vereséget mérhettek volna a Titánokra – mind a hat góljukat azonos létszám mellett ütötték, és egyet sem kaptak ilyen játékhelyzetben –, addig létszámhátrányban sorra nyelték be a találatokat. Az UTE egyik erőssége volt eddig a jó emberhátrányos védekezés, 13 meccsen 7-szer adták meg magukat mindössze, ám ezúttal egy meccsen kaptak 5 gólt ebből a műfajból, és alaposan visszaestek a rangsorban. Vasárnap a Brassó ellen a legutóbb látottnál mindenképpen fegyelmezettebb és összeszedettebb játékra lesz szükség, mert az ellenfél rutinos játékosai hamar büntetnek.

Ez akkor is igaz, ha Greg Lindqvist vezetőedző értékelése szerint pénteki meccsükön a HK Budapest otthonában a szezon legrosszabb játékát nyújtották. A Brassó hokisaiban azonban megvan az a rutin, amitől az ellenfél egyéni hibái könnyen végzetessé tudnak válni. Pedig a Corona egyáltalán nincs jó formában, amit jelez a rapszodikus teljesítmény is. Olykor sokat lőnek, olykor sokat kapnak, gyakorta mindez két egymás utáni mérkőzésen következik be. A fegyelmi helyzet is rossz, a Brassó kapta a legtöbb 2 perces kisbüntetést, a legtöbb 5 perces kiállítást, a legtöbb kis- és nagyfegyelmit, valamint a szezon egyetlen végleges kiállítását is. Tendler, Gliga és Lidhammar jól megy, sok pontot szerez, Mihály Árpád is felszívta magát, de rajtuk kívül nincs igazán kiemelkedő teljesítmény a csapatban, márpedig egy-másfél sorral és rengeteg emberhátránnyal nehéz messzire jutni.

A két csapat a szezonban eddig egyszer játszott egymással, akkor a Brassó az utolsó pillanatokban, kapus nélkül támadva mentette hosszabbításra a meccset, majd büntetőkkel győzött. Az UTE időnkénti botlásai ellenére vesztett pontokban a Csíkszereda nyakán van már, hogy ez így is maradjon, ahhoz rendes játékidőben kellene győznie. Ha sikerül, annak ellenére megelőzi a Brassót a táblázaton, hogy három meccsel kevesebbet játszott nála.

“A játékunkkal sok szempontból elégedett lehetek az elmúlt mérkőzéseken – mondta blogunknak Szilassy Zoltán vezetőedző. – Már az erdélyi túra sem sikerült rosszul, és bár a KMH ellen szenvedtünk, a Fehérvári Titánok ellen egyértelműen uraltuk a meccset egyenlő létszám mellett. Nem is kell mást említeni, mint hogy a meccsnek az 5 az 5 elleni részét 5-0-ra nyertük, és a győztes gól is egyenlő létszám mellett született a hosszabbításban. Amivel nagyon nem lehettem elégedett, az a sok kiállítás és azok kivédekezése. A Titánok-meccs előtt a miénk volt a ligában a második legjobb emberhátrányos játék, most 5 gólt is kaptunk így, ami azt mutatja, hogy nem végeztük el azt a munkát ezekben a szituációkban, amit korábban. Úgyhogy újra át kell vegyük a csapattal ezt. Ami még bosszantóbb, hogy a kiállításaink közül mennyi volt felesleges. Kettőt kaptunk reklamálásért – pedig még soha egyetlen ítéletet nem fújtak azért vissza, mert a játékos odament kommentálni azt –, hármat a támadóharmadban. Egytől egyig jogosak voltak. A Brassó ellen azt kell magunkkal vigyük, hogy ezeket a kiállításokhoz vezető dolgokat nem szabad újra megcsinálnunk. Erdélyben megszenvedtünk velük, azért, mert sok helyzetet kihagytunk, ebben előre kell lépnünk. Természetesen három pontot szeretnénk begyűjteni, ez jó útravaló lenne a hétfő esti derbihez.”

Az összecsapáson a klub híre szerint már játszani fog Jed Rusk, akit a DVTK Jegesmedvéktől szerzett meg az UTE. A kölcsönbe érkező kapusnak, Duschek Dávidnak ugyanakkor várhatóan még Miskolcon lesz jelenése vasárnap este.

BRA-UTE_20181015-900

fotó: Corona Brassó facebook (Victor Grigore)

UTE–Brassó 2-5

   

Meglepetés a Megyeri úton: nagyon simán verte a lila-fehéreket a Corona Brassó.

A vendégcsapat sokkal jobban állt bele a meccsbe, helyzetek sorát alakította ki az első percekben, és ezekből kettőt értékesített is, Tranca és Mihály Ede neve került a jegyzőkönyvekbe, és ekkor még csak 3:19-nél tartottunk. A folytatásban rendezték a soraikat az újpestiek, gólt azonban sokáig nem szereztek. A második felvonásban sem, noha akkor már jobbára ők domináltak. Ehelyett előbb Zsók, majd Lidhammar talált be, 0-4-ről kellett volna visszajönniük Szilassy Zoltán fiainak. Sikorcin a 40. percben kozmetikázott az eredményen, ám az eltiltása után visszatérő Cody Carlson a 43. percben visszaállította a közte négyet. Ezek után elfogyott a hazaiak felzárkózásba vetett hite, gyenge közepes tempóban korcsolyáztak a csapatok egyik kaputól a másikig, miközben azok a helyzetek, amik adódtak, sorra kimaradtak. Egészen addig, amíg az UTE-kapitány Benk András az 58. percben be nem állította a 2-5-ös végeredményt.

Két statisztikai érdekesség: a brassói Garrett Clarke büntetés nélkül hozta le a meccset; az UTE mind az öt gólt egyenlő létszám mellett kapta.

utebra

Erste Liga, Megyeri út, 572 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Mizsák, Bedő.
Sila: 84,8% (Ágoston)
K
Polc: 94,6% (Tőke)
Huba, Szaller, Sikorcin, Hebar, Ropret
1
Peretyagin, Carlson, Tendler, Lidhammar, Gliga
Kiss, Rusk, Nemes, Szalma, Kocsis
2
Dorofejev, Clarke, Tranca, Péter, Zsók
Varga, Kovács A., Benk, Stefishen, Csányi
3
Bors, Boriszenko, Mihály E., Molnár Zs., Bíró G.
Pokornyi, Mansson, Kovács S.
4
Bíró O., Nagy I., Vasile, Molnár Z., Bíró M.
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Lindqvist Greg Kjell
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:46 BRA Tranca Zsók Dorofejev
0-2 03:19 BRA Mihály E. Boriszenko
0-3 20:56 BRA Zsók Péter Tranca
0-4 25:53 BRA Lidhammar Tendler Boriszenko
1-4 39:01 UTE PP Sikorcin Hebar Huba
1-5 42:37 BRA Carlson Lidhammar Gliga
2-5 57:20 UTE Benk Varga
37 Kapura lövések száma 33
6 Kiállításpercek 8

Az UTE–Brassó videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM INFO
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN INFO
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA INFO
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum