Lendületben lévő Titánok érkeznek Újpestre

   

A két csapat első mérkőzését az akkor még sokkal kevésbé összeállt fehérvári fiatalok nyerték.

A jó helyezés elérését célul tűző lilák a szezon elején Székesfehérváron túlórázásra kényszerültek a fehérvári fiatalokkal szemben, és alulmaradtak. Hosszú még a szezon, messze a vége, de az élcsoport meglehetősen kiegyenlített csatájában az a két pont könnyen lehet, hogy hiányozni fog a liláknak a rájátszás előtt. Októberben eddig hatszor lépett jégre Szilassy Zoltán csapata, és összesen 12 pontot gyűjtött. Háromszor a mezőny végéhez tartozó ellenfelet győztek le, ezenkívül nyertek a DEAC ellen, ám Erdélyből pont nélkül érkeztek haza, a játék képe pedig keveset számít a tabellán. A többi csapat eredményeinek fényében nem állnak rosszul a lilák, a vesztett pontokat tekintve harmadikok, de hogy az ebből következő helyzeti előnyük a bajnoki tabellán is megmutatkozzon, meg kell szerezni a pontokat, amelyeket a több meccset játszó riválisok már megszereztek. A következő állomása lehet a Titánok elleni meccs, amelyen mindenképpen három pontra lenne szükségük Sikorcinéknak. Legutóbb a HKB és a Vienna ellen tartalékos UTE állt fel, és ezúttal sem lesz sokkal jobb a helyzet. Szilassy Zoltán tájékoztatása szerint Sikorcin és Ropret visszatérhet, de Sági Martin legalább háromhetes pihenőre szorul. Vele az egyik emberelőnyös sor is érzékeny veszteséget szenved.

titute-201809

Fotó: Soós Attila (Fehérvári Titánok)

Pedig a Titánok ellen minden lila tudásra szükség lesz, ugyanis a fiatal csapatok közül az egyértelműen legerősebb látogat a Megyeri útra. Bár a mezőny éléhez nincsenek közel a fehérváriak, azt már bebizonyították, hogy mindenkinek nagyon komolyan kell vennie őket. A hétvégére való bemelegítés gyanánt csütörtökön a jó erőkből álló Brassót győzték le ellentmondás nem tűrően. Kiss Patrikéknak igencsak jól megy a góllövés, 52-szer találtak be az ellenfelek hálójába. Több ellenfelüket is imponáló magabiztossággal intézték el. A sebezhető oldaluk a védekezés, hiszen meglehetősen sok gólt is kapnak. Örömteli, hogy a házi eredményességi rangsorban saját nevelésű fiatalok is előkelő helyen állnak. Kiss Patrik 14 mérkőzés alatt gyűjtött 9+9-e és Mihály Ákos 4+10-e a liga bármely csapatánál a kiemelkedő teljesítmények közé számítana, több kiváló pedigrével igazolt légiós produkciójánál is sokkal jobb. Nagyon oda kell figyelnie tehát az Újpestnek, ha esélyeshez méltóan be szeretné húzni a három pontot.

“Nagyon jó csapat érkezik hozzánk – mondta Szilassy Zoltán, az UTE vezetőedzője. – A Titánok eredményei tiszteletet parancsolnak, gondoljunk csak a Brassó elleni hengerlésre. Természetesen ennek ellenére csakis a három pont lehet a célunk. A Fehérvár remekül korcsolyzik, és nagyon szervezett játékot játszik, Kiss Dávid nagyszerű munkát végez vezetőedzőként. A keretünkben van két visszatérő, Sikorcin és Ropret, de kiesett Sági Martin, és a védelem továbbra is hiányos, Nagy Nilan egészen biztosan csak a válogatott szünet után térhet vissza.”

UTE–Fehérvári Titánok 6-5

   

Az újpestiek fordulatos csatában, hosszabbításban gyűrték le a székesfehérváriakat.

A meccs első húsz percében az UTE közel kétszer annyit lőtt kapura, mint a Titánok, a hazaiak fölénye Nemes Benjamin góljában testesült meg. A gólzáport hozó második harmadot áthúzódó előnyben kezdték a vendégek, amit John Lewis révén kihasználtak. Négy perccel később Andrej Hebar egy 4 a 4 elleni játékhelyzetben újra vezetéshez juttatta az újpestieket. A mérkőzés közepén két emberelőnyös góllal fordítottak a Titánok: előbb Lewis, aztán Madácsi Benedek talált be Silának. A székesfehérvári öröm alig több mint 2 percig tartott, ugyanis Taylor Stefishen egyenlített. A játékrész vége gyors gólváltást hozott, Kiss Patrik kettős előnyben lőtt találatára Stefishen válaszolt. A harmadik harmadban az UTE kihagyta az emberelőnyét, de a vendégek nem, Császár Hunor lőtt gólt Csányi büntetése alatt. Kevesebb mint 1 percig vezettek a Titánok, Phil Kiss kiharcolta a hosszabbítást.

A túlóra 3. percének elején Varga Arnold eldöntötte a pluszpont sorsát. Az UTE 6-5-re nyert, a Titánok fontos pontot szereztek a felsőházért folyó csatában.

Mérhetetlenül mérges vagyok a csapatra

   

Két részben elégedetlen vezetőedző nyilatkozott az UTE–Titánok után.

Szilassy Zoltán, UTE: „Mérhetetlenül mérges vagyok a csapatra, mert ilyen fegyelmezetlenek talán még nem is voltunk. Öt emberhátrányos gólt kaptunk, pedig eddig jól játszottunk ilyen helyzetekben, de most nem volt összeszedett a hátrányos játékunk. Fegyelmezetten a három pontot itthon kellett volna tartani, de a sok buta kiállítás egy pontunkba került. A győzelemmel és az öt az öt elleni játékunkkal elégedett vagyok, de az emberhátrányt át fogjuk venni.”

Kiss Dávid, Fehérvári Titánok: „Korábban, amikor az emberelőnyünk nem működött, akkor öt az öt ellen magabiztosak voltunk, most ez fordítva volt, az emberelőny működött tökéletesen. A kezünkben volt a meccs, de nem tudtunk megtartani. Az UTE remek csapat, nagy fegyvertény egy pontot elhozni az otthonukból, de idegesítő, amikor három perccel a vége előtt még nálad a vezetés. Ez egy ilyen nap volt, megpróbáljuk csak a pozitívumot tovább vinni, és reméljük, hogy a következő meccsen az öt az öt elleni és a speciális játék is menni fog.”

Erste Liga, Megyeri út, 580 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Bedő, Vincze.
Sila: 86,5% (Ágoston)
K
Gyenes: 87,8% (Szeles)
Huba, Szaller, Sikorcin, Hebar, Ropret
1
Beukeboom, Sándor, Lewis, Mihály, Kiss Patrik
Kiss Phil, Fekete, Benk, Stefishen, Csányi
2
Reiter, Vas, Madácsi, Szita, Bennett
Varga, Kovács Attila, Nemes, Szalma, Kocsis
3
Kiss R., Szabó B., Vizi, Császár, Mazzag
Pokornyi, Mansson, Kovács S.
4
Erdély, Láday, Hamvai, Balogh, Búzás
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Kiss Dávid
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:17 UTE Nemes Kiss Phil
1-1 21:26 FHA PP Lewis Mihály
2-1 25:20 UTE Hebar Ropret Szaller
2-2 28:52 FHA PP Lewis Kiss Patrik Láday
2-3 32:34 FHA PP Madácsi Szabó B. Kiss R.
3-3 32:48 UTE Stefishen Benk Varga
3-4 36:32 FHA PP2 Kiss Patrik Mihály Lewis
4-4 38:51 UTE Stefishen Csányi Benk
4-5 55:11 FHA PP Császár Bennett Madácsi
5-5 56:07 UTE Kiss Phil Stefishen Benk
6-5 62:06 UTE Varga Sikorcin Benk
49 Kapura lövések száma 37
20 Kiállításpercek 10

Egy igazán fordulatos meccs közel 5 percben

   

Az UTE–Fehérvári Titánok összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum