Kyle Dubas egyeztetett William Nylanderrel

 

A Toronto általános igazgatója átkelt az óceánon, hogy semleges területen, Svájcban találkozzon szerződés nélküli játékosával.

Megegyezésre nem mostanában számítanak a szakemberek, de nem zárható ki ez sem. A lépés jelentős gesztus a Toronto Maple Leafs általános igazgatója részéről. Egyrészt arról szól, hogy a csapat vezetése komolyan gondolja: a fiatal svéd továbbra is erős oszlopa a Toronto hosszú távú terveinek. Másrészt a két fél közötti enyhülést is szolgálhatja. Márpedig az jót tenne a megromlott viszonynak. Lance Hornbynak, a Toronto Sun újságírójának az értesülései szerint két dolog kulcsfontosságú. Egyrészt Nylanderék sérelmezik, hogy a kanadai média megszellőztette bérigényüket, ami állítólag 8-8,5 millió dollár lehet. A másik, hogy a média által befolyásolt közvélemény egyre inkább úgy gondolja, a hokis túl sokat kér, a klub viszont elvan nélküle, és jobban tenné, ha elcserélné. A kanadai írott és elektronikus média ezer szállal kötődik a csapatot tulajdonló Maple Leafs Sports & Entertainment cégcsoporthoz, az erőviszonyok így nem egyenlőek, a sajtó által valódi nyomás nehezedik a játékosra, aki nehezen tud ebből arcvesztés nélkül kijönni. A problémát tetézte Brendan Shanahan klubelnök közelmúltbéli nyilatkozata arról, hogy szerinte Nylandernek a klub sikere érdekében engednie kellene az igényeiből.

Dubas nem egyedül utazott, vitte magával néhány beosztottját, míg Nylander képviseletét ex-NHL-es játékos édesapja, Michael Nylander, valamint egy amerikai ügynök, Lewis Gross látja el. A játékosnak és a klubnak december 1-jéig van ideje arra, hogy összehozza a megállapodást. Ha nem sikerül, akkor Nylander ebben az idényben már biztosan nem lép pályára az NHL-ben. Egyes lapértesülések szerint KHL-es csapatok sora várna arra, hogy ez legyen a történet vége.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum