Kozma Dávid 5 meccsen 5 pontnál jár

 

Ezúttal ifjúsági korú légiósainkról igyekeztünk összegyűjteni a fellelhető információkat.

A svéd ifjúsági ligákban több magyar fiatal is bontogatja szárnyait. Az U18-as bajnokság területi megoszlás szerint négy régióra bontódik, mindegyik divízióban 12-12 csapattal. Az oda-vissza körök december közepén érnek véget, ezután a legjobb 5-5 csapat az U18 Allsvenskanban folytatja, ahol további párharcok várnak a bajnoki címért küzdeni vágyókra. Három divízióban, 5 csapatban 6 magyar jégkorongozó szerepel. Keleten vannak a legtöbben: Fajcsák Tamás (Flemingsberg), Jarács Roland (SDE HF) és Kónya Krisztián (Wings). A nyugati osztályban a Borlänge két honfitársunkat foglalkoztatja, Jakabfy Sámuelt és Horváth Pált, míg a déli csoportban az a Kozma Dávid szerepel a Boräs együttesében, aki rendszeresen feljátszik a juniorcsapatba is, sőt tavaly a SuperElit-ben is szóhoz jutott.

Fajcsák Tamás hiába szerezte meg idei első pontját egy gólpasszal, csapata otthon 6-1-re kikapott a Lidingötől. Az SDE is otthon botlott, a Wings 3-1-re nyert Jarács Rolandéknál. A vendégeknél idén még nem lépett pályára Kónya Krisztián, aki Linzből igazolt Svédországba. A magyar érdekeltségű csapatoknak nehéz dolguk lesz, ha be szeretnének jutni az első ötbe, hisz a Flemingsberg a nyolcadik, a Wings a kilencedik, az SDE tizedik a tabellán.

A déli divízióban a Boräs 5-3-ra győzött a Mariestad otthonában, Kozma Dávid két gólt lőtt ? köztük a győzteset ?, valamint egy gólpasszt adott. Pár nappal később otthon kaptak ki hosszabbításban az Oskarshamntól. Kozma 5 meccsen 5 pontnál jár, a Boräs utolsó előtti. A nyugati divízióban sem áll sokkal jobban a “magyaros” csapat: a Karlskoga 9-0-ra, a Mora 2-1-re verte a Borlängét. Jakabfy Sámuel mindkettő, Horváth Pál az első meccsen jutott szóhoz. A Borlänge tizedik nyugaton.

Idén is a svájci Novizen Elite ligában (legmagasabb U17-es bajnokság) szerepel Ortenszky Tamás. Csapata, a Biel a remek szezonkezdetet követően megtorpant, Luganóban 4-3-as vereséget szenvedett, a Bern ellen otthon büntetőkkel kaptak ki. Ortenszky az első meccsen játszott, 4 meccsen 2 gólja van. A Biel ötödik a tabellán.

Simon János eddig 4 mérkőzést kapott az EBJL-es Okanagan Red vezetőségétől. A fiatal hálóőr legutóbb a Vasas ellen védett 90%-kal, csapata viszont 3-2-es vereséget szenvedett. Az Okanagan Red hatodik az osztrák bázisú EBJL A csoportjában.

Halász Béni a tavalyi idényhez hasonlóan idén is a Linz utánpótlását erősíti, felváltva jut szóhoz az EBJL-ben, illetve az EBYSL-ben. Korosztályában három mérkőzésen védett, 90%-os az eddigi mutatója. A Linz az EBJL A csoportjának utolsó helyén található.

A kanadai CCSVHL bajnokságban szerepel László Márk és Szekeres Tamás az International Hockey Academy csapatában. Együttesük a Banff Akadémia vendége volt, és szoros mérkőzésen 6-5-re alulmaradtak. Szekeres ? akinek ez már a második idénye az akadémián, miután tavaly 28 meccsen 20 pontot szerzett ? két gólt lőtt. Az International Hockey Akadémia még nyeretlen.

A finn U18 Mestisben véd Ollári Zsombor a GrIFK-ben. 5 meccsen lépett jégre, ezeken összesen 18 gólt kapott, 88,8%-kal áll. A GrIFK negyedik a hétcsapatos csoportban.

Sárdi Máté tavalyhoz hasonlóan idén is a szlovák ifjúsági ligában játszik a Dukla Trencinnel. 10 meccsen 4+5-tel áll, szeptember 23. óta viszont nem lépett jégre. A Trencsén második a bajnokságban a Kassa mögött.

Szeghalmi Kevin az amerikai NAPHL-ben játszik, a Madison Capitols U18-ban. A 18 éves csatár 5 meccsen 2+1-nél jár, a Madison első a divíziójában.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum