Csak valahogy jusson át a pakk a gólvonalon

   

A Schiller-Vasas HC-nak még nincs hazai győzelme, nem lesz könnyű épp a Brassó ellen megszerezni az elsőt.

Embert próbáló napokon vannak túl a Vasas játékosai. Múlt vasárnap a Csíkszereda gázolta el őket húsz biztató percet követően, majd pénteken Dunaújvárosban kaptak négyet, miközben nem lőttek egyet sem. A fiatalok próbálkoznak becsülettel, a DEAC elleni pontszerzésük a nyitó fordulóban tökös dolog volt – a Hokiklub Budapest elleni győzelem nemkülönben –, de azóta csak egy találkozón álltak közel a meglepetéshez, amikor is 1-3-ra végeztek a Ferencvárossal. Ahogy várható volt, a többi kiscsapat elleni meccseket kivéve elsősorban a saját kapujuk előtt folyik a játék, és főleg gyors ellentámadásokból képesek veszélyeztetni. Ez egyelőre arra elég, hogy átlagban a második legkevesebb gólt üssék és a második legtöbbet kapják. Villem-Henrik Koitmaa kapuson nem múlik semmi, amit lehet, megtesz a csapatért, megadja az esélyt a szoros eredményre.

Vasárnap sem vár egyszerű feladat a piros-kékekre, a mezőny erősebbik részéhez sorolt Brassót látják vendégül. Mihály Árpádék számára sem fáklyásmenet a szezon, szenvednek, kevés gólt szereznek, sokat szabálytalankodnak,az idegeiken is nehezen uralkodnak. Ha innen nézzük, egy rossz napot kifogó Brassó ellen keresnivalója is lehet a Vasasnak. Greg Lindqvistnek ebből az állapotból kellene kirángatnia a csapatát. A potenciál megvan a keretben, náluk van a liga egyik legjobb gólvágója, a kanadai Jereme Tendler, aki Mikael Lidhammarral és Mihály Árpáddal együtt a csapat eddig szerzett góljainak közel háromnegyedét jegyezte. Ami viszont aggasztó, hogy ezen a három játékoson kívül mindössze hatan tudtak még betalálni a hálóba kilenc mérkőzésen, és közülük egyedül Boriszenko az, aki legalább két gólig eljutott.

“A helyzeteink megvannak minden mérkőzésen – mondta erről GregLindqvist, a Brassó vezetőedzője. – Viszont egyszerűen nem megy a gólszerzés. Ugyanez történt legutóbb Debrecenben is. A játékosoknak valahogy rá kellene érezniük ismét erre. Nem kell szép gólokat szereznünk, csak valahogy jusson át a pakk a gólvonalon. Elvégre a bajnokságot gólokra játsszák. A Vasas ellen nem lehet más célunk, csak a három pont megszerzése, és remélem, végre sikerül a helyzeteinket jobban kihasználnunk.”

vasas

fotó: Vasas Jégkorong-facebook

Schiller-Vasas HC–Brassó 3-4

   

A mérkőzés nagy részében vezetett a ligaújonc, de végül kénytelen volt beérni egy ponttal, így első hazai sikerére még várnia kell.

Az első harmadban nagyjából egyenlő erők küzdöttek a káposztásmegyeri jégen, gól azonban nem született. A másodikban már a papírformának megfelelően a vendégek domináltak, bár ehhez az is kellett, hogy a piros-kékek a duplázó Csiki Attila révén a 32. percre kétgólos előnyre tegyenek szert. Nem sokkal a második szünet előtt jött a brassói szépítés – ez volt az a meccs, amikor Garrett Clarke nem a durvaságával, hanem az eredményességével tűnt ki –, viszont a Schiller-Vasas Czakó Barna révén visszaállította a közte kettőt a 44. percben. Utóbbi felvonásról sokat elárul, hogy 17-3-ra nyerték a kapura lövéseket a vendégek, és végül csak sikerült kihozniuk egálra a rendes játékidőt, előbb Lidhammar szépített, utóbb Zsók egyenlített. A ráadás 1 percig és 11 másodpercig tartott, Tranca Dániel tett pontot a történet végére. Egyfelől Ladányi Balázs fiatal csapata ismét helytállt, pontot szerzett, a Brassó meg annak örülhet, hogy sikerült gólokat szereznie és fordítania.

vasasbrasso

fotó: Vasas Jégkorong-facebook

Ez az egy pont nem kiszenvedett egy pont

   

Vezetőedzők a Vasas–Brassóról.

Ladányi Balázs, Vasas: „Ez az egy pont nem kiszenvedett egy pont, valójában két pontot odaajándékoztunk a Brassónak. Nekünk nagy szó, hogy ilyen volt a játék képe. Voltak rossz döntéseink, de rossz periódusaink nem. Ütköztünk, mentünk előre, gólokat szereztünk egy sokkal rutinosabb csapat ellen. Büszke vagyok erre, jár a kalaplengetés a fiúknak.”

Greg Lindqvist, Brassó: „Nagyon szomorú vagyok, hogy nem tudtuk megszerezni a három pontot, ez most nagy csalódás. Problémánk akadt a góllövéssel, és rendkívül buta két gólt kaptunk. Aztán nagyot küzdöttünk, főleg az utolsó húsz percben, a 3-1-es hátrány elég kellemetlen szituáció, de felálltunk belőle. Innentől csak a következő, Ferencváros elleni meccsre kell koncentrálunk.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 200 néző. Játékvezetők: Salánki, Salánki, Sipos, Herczeg.
Tóth: 92,5% (Koitmaa)
K
Tőke: 83,3% (Polc)
Bugár, Fejes, Csiki, Székely-Mádai, Turbucz
1
Clarke, Peretyagin, Tendler, Molnár Zs., Gliga
Tornyai, Surányi, Szlama, Schmál, Czakó
2
Carlson, Cescon, Boriszenko, Péter, Zsók
Bálint, Fliszár, Varga, Szlépka
3
Bors, Nagy, Lidhammar, Mihály Á., Tranca
Seregély, Inglis, Rózsa, Gágyor
4
Gajdó, Bíró O., Bíró G., Molnár Z., Bíró M.
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Kapusta Dusan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 23:10 VAS Csiki Fejes
2-0 31:18 VAS PP2 Csiki Fejes
2-1 39:23 BRA PP Clarke Carlson Tranca
3-1 43:55 VAS Czakó Szlama Szlépka
3-2 46:36 BRA Lidhammar Gliga Cescon
3-3 55:35 BRA Zsók Boriszenko
3-4 61:11 BRA Tranca
18 Kapura lövések száma 53
8 Kiállításpercek 12

A Schiller-Vasas–Brassó összefoglalója

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 23., csütörtök
VB 16:15 CANSUI 3-2 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 16:15 RUSUSA 4-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 20:15 CZEGER 5-1VÉGE
  • SPORT 2 (22:45)
VB 20:15 FINSWE 5-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 25., szombat
VB 15:15 RUSFIN 0-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:15 CANCZE 5-1VÉGE
  • SPORT 2
május 26., vasárnap
VB 15:45 RUSCZE 3-2 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 20:15 CANFIN 1-3VÉGE
  • SPORT 1
május 28., kedd
NHL 02:00 BOSSTL 4-2VÉGE
május 30., csütörtök
NHL 02:00 BOSSTL 2-3 HVÉGE
június 2., vasárnap
NHL 02:00 STLBOS 2-7VÉGE
június 4., kedd
NHL 02:00 STLBOS 4-2VÉGE
június 7., péntek
NHL 02:00 BOSSTL 1-2VÉGE
június 10., hétfő
NHL 02:00 STLBOS 1-5VÉGE
június 13., csütörtök
NHL 02:00 BOSSTL 1-4VÉGE
Partnerünk