Első hazai győzelmére készül a Gyergyói HK

   

Minden reményük megvan erre, hiszen azt a Vienna Capitals II-t látják vendégül, amelyet idegenben is felülmúltak.

Négy pontot vitt haza első idegenbeli túrájáról a Gyergyói HK, ami nem is rossz eredmény, lévén, hogy az első két hazai meccsen csak egy pontocskát sikerült gyűjtenie Alekszandr Trofimov legénységének. A négyből hármat ráadásul az ellen a Vienna Capitals II. ellen szereztek, amelyet vasárnap látnak vendégül Gyergyószentmiklóson, történetük során először. Minden remény megvan tehát arra, hogy a piros-fehérek megszerzik első hazai győzelmüket is az idényben, ám az óvatosságra kell intse őket, hogy a bécsiek ellen sem ment simán a három pont begyűjtése. Hiába állt közel 2200 KHL-, több mint 1400 orosz szuperliga-, 57 NHL- és 182 AHL-mérkőzés tapasztalata az egyik oldalon, a bécsi fiatalok rengeteg korcsolyázással és munkával majdnem kompenzálni tudták ezt, és az utolsó pillanatig megtartották az esélyt a pontszerzésre. Alighanem sokan vannak úgy, hogy a leigazolt orosz, fehérorosz és kazah légiósok névsora és játékosmúltja alapján többet vártak a gyergyóiaktól, mint amit az első öt fordulóban nyújtottak. De szerencsére már elmúltak azok az idők, amikor egy orosz sor a 60-ból 55 percet játszva bajnokságot tudott nyerni mifelénk. A jó légiósok kellenek, de nem elég kiküldeniük a korcsolyájukat a jégre, és a hazai játékosoknak is fel kell nőniük a feladathoz.

A bécsi meccs óta több mint egy hét telt el, a gyergyóiaknak ennyivel több idejük volt arra, hogy összerázódjanak, és megtapasztalják, mire van szükség ebben a sorozatban a sikeresekhez. Biztosak lehetünk abban, hogy Trofimov edző igyekezett összekapni a csapatát. Viszont abban is, hogy a bécsiek szakvezetője, Santeri Heiskanen sem ölbe tett kézzel üldögélt az elmúlt napokban. A csupa ambiciózus fiatalt foglalkoztató Capitals-farm egyértelműen masszívabb az idén, mint volt az előző szezonban. Bár a Brassó ellen hazai jégen becsúszott egy nagyobb gólkülönbségű vereség is, a többi meccs vállalható volt, az egyértelműen a nyerhető kategóriába esőket hozták, a Gyergyót megszorították, ahogy Brassóban is jól játszottak, és csak néhány végzetes hiba miatt veszítettek. Semmiképpen sem a bécsiek a találkozó esélyesei, de a brassói játékot az ott elkövetett hibák nélkül megismételve akár szoros meccset is játszhatnak Gyergyószentmiklóson.

“Brassóban elégedett voltam a csapat játékával, véleményem szerint mi voltunk a jobbak pénteken – mondta Santeri Heiskanen, a Vienna vezetőedzője. – Mégis vesztettünk, mert pár buta hibát is elkövettünk, amelyekért az ellenfelünk rutinos játékosai megbüntettek bennünket. Szombaton átbeszéltük a brassói tapasztalatokat és az elkövetett hibákat, majd edzettünk egy jót. Remélem, sikerül kiküszöbölnünk ezeket a megingásokat, és akkor akár a gyergyóiak ellen is lehet esélyünk. Mindenképpen úgy akarunk játszani, hogy megteremtsük magunknak az esélyt a jó eredményre.”

gyirgyo

fotó: Gyergyói HK-facebook

Gyergyói HK–Vienna Capitals II 0-1

   

Visszavágott a bécsi farmcsapat az otthoni vereségért.

Továbbra sem megy úgy a Gyergyónak a bajnokságban, ahogy előzetesen várták tőle. A tapasztalt KHL-esekkel megerősített piros-fehérek rendkívül impotens játékot játszva újabb hazai vereséget szenvedtek, ráadásul attól a Vienna Capitalstól, amelyet előzetesen mindenki a mezőny utolsói közé várt. A bécsiek szervezetten játszottak, és a szerencsével sem álltak hadilábon. Zimmermann 51 lövést védve ért el shutoutot. A három pontot eldöntő egyetlen gól a 30. percben esett, ekkor Hiltunen emberhátrányban játszva vette be Gorjacsevszkih kapuját. A mérkőzés utolsó percére a hazaiak a kapust is lehozták, ám jóformán egyetlen lövésre sem futotta erejükből 6 az 5 ellen, sőt, a bécsiek üres kapus kísérlete alig kerülte el a hálót. Az első hazai győzelem így továbbra is várat magára Gyergyószentmikóson, ennek megszerzésére legközelebb pénteken nyílik lehetőség, amikor a HK Budapest látogat hozzájuk. Addig jön még egy meccs Brassóban is.

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 1250 néző. Játékvezetők: Csata, Csata, Péter, Fehér.
Gorjacsevszkih: 96,9% (Ruczuj)
K
Zimmermann: 100% (Wraneschitz)
Jezsov, Góga, Pesztunov, Sára, Csergő
1
Saari, Pallierer, Hiltunen, Kittinger, Rejn
Vaszilcsenko, Nagy, Vesutkin, Péter, Vorobjov
2
Piff, Pelz, Bauer, Schlögl, Artner
Orbán, Kozma, Daradics, Constantin, Timaru
3
Satmark, Wolf, Hofer, Ranftl, Maxa
György, Ferencz Csibi, Barabás, Benedek, Elekes Darabont
4
Rohm, Pohl
Trofimov Alexander, Cacho Viliam
E
Heiskanen Santeri, Sjöquist Johan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 29:01 VIC SH Hiltunen
51 Kapura lövések száma 32
4 Kiállításpercek 6

A Gyergyó–Vienna gólja és utolsó pillanatai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 20., szerda
FELK 17:00 FHADAB 6-4VÉGE
FELK 18:00 MISUTE 2-3VÉGE
FELK 18:30 FTCDEB 3-1VÉGE
szeptember 22., péntek
FELK 18:00 DABFHA 1-2VÉGE
ICEHL 19:15 AVSRBS 1-4VÉGE
szeptember 23., szombat
SZK 18:00 FTCBJA 4-0VÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 24., vasárnap
ICEHL 17:30 KACAVS 7-3VÉGE
FELK 18:30 DEBMIS 3-5VÉGE
szeptember 26., kedd
ICEHL 19:15 AVSG99 
szeptember 29., péntek
EL 17:30 SCCGYE 
EL 18:30 AVSDAB 
EL 18:30 MISDEB 
EL 18:40 BJAUTE 
ICEHL 19:15 VICAVS 
Partnerünk
Archívum