Aleksander Barkov a Florida új kapitánya

 

A korábbi vezér Derek MacKenzie-t leváltották.

Dale Tallon, a Florida Panthers GM-je váratlanul bejelentette, hogy a két hét múlva induló szezonban már nem Derek MacKenzie lesz a csapat kapitánya. A 37 éves center két évig volt a délkeleti franchise vezére, és ezt a tisztséget most a 23 éves Aleksander Barkov veszi át. A játékos a Florida történetének kilencedik “C” betűse, és az NHL történetében a hetedik (Mikko Koivu, Saku Koivu, Teppo Numminen, Kimmo Timonen, Olli Jokinen, Teemu Selänne) finn, akinek a mezére felkerül a megkülönböztető jelzés.

Tallon így indokolta a döntést: “Barkov készen állt arra, hogy a Florida kapitánya legyen. Minden kvalitás megvan benne: alázat a munka iránt, megfontoltság és kölcsönös tisztelet a csapattársaival. Aleksander elszántsága és szenvedélye a játék iránt az NHL egyik legjobb és legteljesebb játékosává tette. Az idő azokat igazolta, akik azt mondták, hogy, a franchise kapitánya lesz. Biztos vagyok benne, hogy ugyanazt a magas szintet és elkötelezettséget képviseli ebben is minden nap, mint a játékában.”

Barkov roppant boldogan nyilatkozott: “Ez óriási megtiszteltetés, izgatott vagyok, vállalom a felelősséget. Szerencsés voltam, hogy karrierem során együtt játszhattam olyan játékosokkal, mint Ed Jovanovski, Willie Mitchell és Derek MacKenzie, akiktől rengeteget tanulhattam. Szeretem a társaimat, szoros csoportot alkotunk, sok a vezető szellemű ember a csapatban, de nagyon boldog voltam, amikor Bob Boughner és Dale Tallon azt mondta, kapitány leszek. Az álmom vált valóra, hogy láthatom a mezemen a C betűt.”

Barkov a 2013-as draft második választottja volt. Karrierje 331 mérkőzésén kereken 100 gólt lőtt és 149-et készített elő, azaz összesen 249 pontot gyűjtött eddig az NHL-ben. Az elmúlt szezonban 78 ponttal a csapat legjobbja lett, a jégidőt tekintve szintén. A mérkőzéseken átlagosan 22 perc 4 másodpercet töltött a jégen, amivel a csatárok között a második helyen végzett Anze Kopitar mögött, mindössze egy másodperc különbséggel. A Lady Byng-trófea szavazásán a harmadik helyen végzett William Karlsson és Ryan O’Reilly mögött.

barkov captain

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum