Újoncok rangadója a Tüskecsarnokban

   

A Hokiklub Budapest a Schiller-Vasas HC-t fogadja.

Az Erste Liga első hetének végéig a HK Budapest négy, a Vasas három mérkőzésen jutott túl. Annyi megállapítható a két újoncról, hogy hasonló játékerőt képviselnek, mindketten a liga alsó régiója felé tartanak. Egyelőre az előzetesen erősebbnek gondolt csapatokkal szemben lemaradásban vannak, de arra azért képesek, hogy egy rosszabb napot kifogó “nagycsapatnak” kellemetlen perceket okozzanak. Ezt mindketten meg is mutatták a DEAC ellen. Mindkét klubnál abban reménykednek, hogy fokozatosan beleszoknak és beletanulnak a bajnokságba, és egyre több ellenállást tudnak kifejteni az erősebbek ellen is. Az is látszik, hogy jelenlegi állapotukban a Vienna Capitals farmcsapatával és a Fehérvári Titánokkal együtt egy olyan kvartettet alkotnak, amelynek tagjai egymással rendkívül kiélezett és éles csatákat vívhatnak. A Vienna Capitals elleni hazai meccseiken ez mindkettejük esetében ki is derült.

Így aztán egyik és másik csapat is a nyerhető mérkőzések között tarthatja számon a hétfő esti partit. A KMH nem kezdett jól, pedig rutinosabb kerete van, mint a Vasasnak. A védelemben Orbán Attila, támadásban Szappanos és Sátek olyan játékos, aki más csapatokban is vezérszerepet játszhatna, illetve korábban játszott is. A többiek jó részének sem a mostani az első felnőttszezonja, hiszen sokan részesei voltak a KMH szlovák harmadosztályban eltöltött idényeinek. A Vasas elsősorban a juniorcsapatból frissen kiöregedett játékosaira épít, melléjük érkezett az észt válogatott kapus, Koitmaa, és öt rutinosabb játékos más kluboktól, akik ott nem kaptak vezető szerepet, a piros-kékeknél viszont ezt a feladatot is magukra kell vállalniuk.

Mindketten túl vannak egy-egy szoros hazai meccsen a Vienna ellen, és játszottak a DEAC-cal is, a Vasas idegenben, a KMH otthon – és megizzasztották a debrecenieket. A Vasas jobban jött ki ezekből a meccsekből, jó volt 1-1 pontra, a KMH azonban nem. Játszottak egy-egy, az élmezőnyhöz tartozó csapattal is idegenben, a Vasas Dunaújvárosban, a KMH Újpesten kapott egyaránt 8 gólt, igaz, Ladányi Balázs tanítványai az utolsó harmadban kettőt ütöttek is, és ezzel azt a 20 percet megnyerték. Szappanosék ezen kívül még Fehérváron is meccseltek, és ott hosszabbításban pontot szereztek.

Ha tippelnünk kellene, talán inkább a Vasasra tennénk most, mert ők valamivel többet tudtak kihozni az eddigi meccseikből. Több gólt lőttek, kevesebbet kaptak, kettővel több pontot szereztek. A különbség azonban nagyon kicsi lehet. Mind a Vasas, mind a HK Budapest izgalmas mérkőzést játszott a Viennával. Még ha a színvonal nem is mindig verdeste az eget, nagy hajtás, iram és komoly küzdelem volt, a játékosok minden egyes párharc megnyeréséért nagyot küzdöttek. Hasonló karakterű mérkőzést várunk hétfő este is, amelyen szoros eredmény születhet.

“Tudjuk, hogy egyelőre még nem az Újpest, a Ferencváros vagy a DAB a mi kaliberünk – mondta blogunknak Ladányi Balázs, a Vasas vezetőedzője. – Sok a tanulnivalónk, de szerencsére olyan csapatom van, amely akar és szeret is tanulni. A srácok mindent megtesznek, amit kérünk tőlük, kiteszik szívüket-lelküket is a jégre. Hétfőn este a Hokiklub Budapest ellen játszunk. Nem szégyen kimondani, egyelőre mindketten a mezőny alsó feléhez tartozunk, és azon dolgozunk, hogy minél hamarabb közelebb tudjunk kerülni a többiekhez. Mindketten új csapat vagyunk, bele kell tanulnunk az Erste Ligába. A KMH kerete kicsit idősebb, mint a miénk, és a játékosainak nagyobb a rutinja, még ha nem is feltétlenül az Erste Liga szintjén. Bár ott van köztük például Szappanos Dávid, aki több száz MOL Liga-meccsen játszott, és szinte mindegyiken szerzett pontot is, vagy Orbán Attila, sok-sok EBEL-meccsel a háta mögött. És a szlovák harmadosztályú tapasztalatot sem szabad lebecsülni, hiszen ott hétről hétre neves játékosok ellen kellett játszaniuk, akik ugyan már csak levezettek, de rengeteget lehetett tanulni tőlük. Szerintem a két csapat jelenleg közel áll egymáshoz, ezért izgalmas, kiélezett mérkőzést várok.”

vasas

fotó: Schiller-Vasas HC-facebook

Hokiklub Budapest–Schiller-Vasas HC 1-2

   

Újkori története első győzelmét aratta a Schiller-Vasas HC, igaz, csak ráadásban, de teljesen megérdemelten.

Bugár Gábor és Seregély Máté mellé két újabb fiatal MAC-játékos csatlakozott a Vasashoz Fejes Nándor és Kreisz Brúnó személyében, akik vasárnap délután még Poprádon meccseltek az Extraligában.

Nem sokat vacakoltak a csapatok, a piros-kékek már a 10. másodpercben megszerezték a vezetést Varga Tamás révén, a második asszisztos Bödök Bence negyedik pontját jegyezte a bajnokságban. Nem örülhettek sokáig Ladányi Balázs tanítványai, a 39. másodpercben egyenlített Godó Dániel, akinek ez már a második gólja volt a szezonban, 1-1. Aki azt hitte, alapos gólzápor lesz ebből, hatalmasat tévedett, a következő bő 59 percben ugyanis senki sem volt eredményes. Ehhez a Vasas állt közelebb, többet lőttek, több lehetőségük volt, minden harmad eleje és vége az övék volt, míg a harmadik szinte teljes egészében. Az utolsó szakaszban nagyon erősen nyomtak, de nem ment be semmi, a legvégén viszont egy emberhátrányt ki kellett védekezniük. Sikerrel tették, sőt egy megugrás során kis híján döntésre vitte a dolgot Czakó.

A hosszabbítás nagy része a kiállítások miatt négy a három elleni játékkal telt, ám gól csak akkor született, amikor épp kiegészült a HKB: Oroszi Álmos remekül tette középre a pakkot, Csiki Attila bevágta, megszerezték a pluszpontot a káposztásmegyeriek. Akiknek két túlórás vereség után ez volt az első győzelmük a ligában, és így már 4 ponttal állnak. A Hokiklub 2 pontos, egy egységgel előzi a még csupán két meccset játszott Gyergyói HK-t.

Amit még meg kell jegyezni a mérkőzés kapcsán: a kapukban parádés teljesítményt nyújtott Villem-Henrik Koitmaa és Kiss Bence is.

sillervasas

fotó: Schiller-Vasas HC-facebook

Egyes időszakokban jóformán egykapuztunk

   

Vezetőedzői nyilatkozatok a Hokiklub Budapest–Schiller-Vasas HC-mérkőzés után.

Dusan Kapusta, HK Budapest: “Nagyon csalódott vagyok. Közel álltunk ahhoz, hogy megszerezzük első győzelmünket, de a hosszabbításban emberhátrányba kerültünk, és a végén gólt kaptunk. Nem voltunk eléggé kemények és határozottak a gól előtt, és keveset korcsolyáztunk. A vereségünket leszámítva nem volt rossz meccs, két fiatal csapat játszott egymással, mindkét oldalon voltak helyzetek. Dolgoznunk kell tovább, és előbb-utóbb meg kell legyen a munka gyümölcse.”

Ladányi Balázs, Vasas: “Az első percet leszámítva nulla-nullás meccset játszottunk, miközben sokkal többet lőttünk kapura ellenfelünknél, egyes időszakokban jóformán egykapuztunk, és úgy éreztem, még jó néhány lövés bennünk is maradt. Sajnos a helyzetkihasználással gondjaink voltak, ezt gyakorolni kell még. Mind a két oldalon remek teljesítményt nyújtottak a kapusok. Nálunk Koitmaa-nak nagyon nehéz dolga volt, mert kevés lövést kapott, de egyes időszakokban ő tartott bennünket versenyben. Kiss Bence viszont rengeteg lövést kapott, és remekül állta a sarat. A már említett helyzetkihasználást leszámítva elégedettek kell legyünk a fiúkkal, megvalósították, amit kértünk tőlük, úgy érzem, a győzelmünk megérdemelt volt a játék képe alapján.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 307 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, László, Kis-király.
Kiss Bence: 95,2% (Hajek)
K
Koitmaa: 96,2% (Tóth)
Orbán, Jancsó, Horváth, Egyed, Szappanos
1
Bugár, Oroszi, Bödök, Fliszár, Varga
Csíki, Lévai, Godó, Izsák, Szűcs
2
Bukor, Kováts, Czakó, Szlépka, Turbucz
Lakatos, Szécsi, Berendi, Vajda, Németh
3
Seregély, Tornyai, Székely-Mádai, Pápa, Csiki
Baranyai, Köllő, Szopos, Albert
4
Bálint, Fejes, Hegyi, Gágyor, Kreisz
Kapusta Dusan, Gröschl Tamás
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:10 VAS Varga Fliszár Bödök
1-1 00:39 HKB Godó Szűcs Izsák
1-2 63:05 VAS Csiki Oroszi Bugár
26 Kapura lövések száma 42
6 Kiállításpercek 8

A Hokiklub Budapest–Schiller-Vasas galériája

   

A HKB–Schiller-Vasas góljai

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA INFO
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum