Keményen dolgozó DAB-ra számít az UTE

   

Könnyed győzelmek után feszül egymásnak az UTE és a DAB a Megyeri úton.

Az előző fordulóban mindkét csapatnak verhető ellenfél jutott, az UTE a Hokiklub Budapestnek, a DAB a Vasasnak lőtt 8 gólt, sikeresen oldották meg a feladatukat egy olyan meccsen, amelyen a nagyarányú győzelem elvárás volt velük szemben. Ezeknek a találkozóknak is megvan a maguk nehézsége, meglehetősen nehéz az első perctől az utolsóig pörögni, amikor az ellenfél egészen más kaliber.

A lilákat és az Acélbikákat általában az élmezőnybe várja a hokiközvélemény, és eddigi bajnokijaikon meg is feleltek ennek az elvárásnak. Mindketten két-két meccsen vannak túl. Az UTE az ugyancsak élbolyba várt Ferencváros ellen nyert nagyot küzdve, majd alaposan megverte a KMH-t. A Dunaújvárosnak két könnyebb ellenfél jutott, előbb a Vienna, majd a Vasas ellen aratott nagy gólkülönbségű győzelmet. A játékosok feladata, hogy a vasárnapi kezdésre pörgessék fel magukat arra az üzemmódra, ami egy rangadó sikeres megvívásához szükséges.

“A legnagyobb kihívás egy olyan meccsen, mint a KMH elleni is volt, hogy végig kellő motivációval játsszunk – utalt vissza a péntekre Szilassy Zoltán, az UTE vezetőedzője. – Az első és a harmadik harmad ebből a szempontból nagyjából rendben volt, a középsőben több volt a pihenés, de ezért nem lehet szemrehányással illetni a csapatot. Egy ilyen meccset nehéz végighajtani, nehéz megtalálni a kellő motivációt. Viszont vasárnap egészen más kategóriát képviselő csapat érkezik hozzánk. A Dunaújváros nagyon jó légiósokkal erősített a nyáron, megmaradt a hazai húzójátékosok nagy része, ráadásul mindig elő tudnak varázsolni valakit a saját utánpótlásuk kalapjából. Finn vezetőedzőjük van, márpedig a skandináv edzők munkamániásak, így nagyon keményen dolgozó csapatot várok. Nekik is ugyanolyan karakterű mérkőzés jutott péntekre, mint nekünk, de egymás ellen jóval összeszedettebbeknek kell lennünk. Fel kell pörögjön a játékunk, a KMH elleni meccsből az igazán jó szokásokat kell magunkkal vinnünk, és emlékeznünk kell a Fradi elleni küzdelemre és pörgésre. Közel azonos erősségű két csapat találkozik vasárnap este, így jó mérkőzést várok, amelyen természetesen győzni szeretnénk. Karol Csányi továbbra sem állhat rendelkezésünkre, mindenki más egészséges és bevethető.”

“Nyilvánvalóan nagyon kemény meccset várok, hiszen bajnokesélyeshez látogatunk – nyilatkozta a csapathonlapnak Antti Karhula, az Acélbikák vezetőedzője. – A jégen kivétel nélkül mindenkitől száz százalékot szeretnék látni, mind a védekező harmadban, mind a támadások során. Elemeztük az Újpest eddigi mérkőzéseit, tudjuk, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Ha a taktikát sikerül a jégen is betartani, akkor jó meccset fogunk játszani.”

UTE–DAB 5-3

   

Ideges hangulatú mérkőzésen húzta be a három pontot az UTE, és ezzel felkapaszkodott a tabella második helyére.

A vezetést az Acélbikák szerezték meg Jabornik révén, amire a válasz három lila-fehér találat formájában érkezett, Stefishen duplázott, közte Varga Arnold is eredményes volt, 3-1-ig jutottak a felek két harmad alatt. A keményen dolgozó vendégek természetesen nem adták fel, a harmadik felvonásban két emberfóros góllal egyenlítettek, előbb Franssila, majd a fiatal Nagy Márk vette be Ales Sila kapuját, 3-3 az 53. percben. Ugyanakkor az UTE-ban is volt még spiritusz, az idén igen agilisan jégkorongozó Nemes Benjámin visszavette az előnyt. A DAB innentől mindent megpróbált az újabb egálért, ebben az is a kezükre játszott elvileg, hogy ismét jött egy hazai kiállítás. Ám most hiába, nem tudta megint gólt elérni – nem segítette őket, hogy Uski egy semleges zónabeli korongbedobásnál szedett össze szövegért tízperces fegyelmit –, ellenkezőleg: a meglóduló lilák az akkor már üres kapuba terelték a pakkot, így vált biztossá a hazai siker.

Erste Liga, Megyeri út, 568 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Kis-király, Kövesi.
Sila: 90,3% (Ágoston)
K
Sevela: 88,6% (Garbacz)
Huba, Szaller, Hebar, Kocsis, Ropret
1
Erdélyi, Jaborník, Nagy M., Török, Uski
Iberer, Nagy N., Benk, Sági Martin, Stefishen
2
Franssila, Mestyán, Azari, Iossafov, Westerling
Kiss, Varga, Kovács S., Nemes, Szalma
3
Lencsés, Szabó, Saluga, Léránt, Tóth
Kovács A., Schmál, Horváth
4
Makovics, Németh, Pinczés O.
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Antti Karhula
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:51 DAB Jaborník Uski Török
1-1 13:52 UTE Stefishen Benk Hebar
2-1 23:47 UTE Varga Ropret
3-1 38:51 UTE Stefishen Benk Szaller
3-2 44:09 DAB PP Franssila Westerling
3-3 52:50 DAB PP Nagy M. Uski Jaborník
4-3 56:58 UTE Nemes Kovács S.
5-3 59:35 UTE EN Iberer Ropret
36 Kapura lövések száma 31
12 Kiállításpercek 30

Az UTE–DAB összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum