A Brassó ellen javíthatnak a Titánok

   

Nem kezdte jól a szezont a Fehérvár-farm, de még bőven van idejük javítani.

A többség a Titánokat előzetesen a középmezőnybe várta az Erste Ligában, és nem is lehet más a céljuk, mint a szezon végére minél jobban megközelíteni az élmezőnyt. Egyelőre azonban még nem itt tartunk, az első két meccs eredményei nem erről tanúskodnak: az első találkozón csak hosszabbításban tudtak győzni a Hokiklub Budapest ellen a volános fiatalok, majd Debrecenben szaladtak bele 6-2-es zakóba. Persze botorság lenne messzemenő következtetéseket levonni ezekből az eredményekből. Legutóbb például elég volt egy szűk négyperces rövidzárlat a második játékrész elején ahhoz, hogy a DEAC három gólt szerezzen, így lényegében eldöntse a mérkőzést. Az biztos, hogy a Brassó ellen sem engedhető meg a figyelem lazulása.

Az erdélyi csapat Bécsből érkezik Fehérvárra, ahol 7-1-es győzelmet aratott. Különösen az első sor volt elemében: Roberto Gliga, Jereme Tendler és Mikael Lidhammar összesen 9 pontot ért el, Tendler mesterhármast szerzett. A svéd Lidhammar bemutatkozása is jól sikerült, ő 2+1-et ért el. Ők már a Gyergyói HK elleni román bajnokin is remekeltek, mert bár 3-2-re kikaptak, mindketten betaláltak. Ha mellettük még a Mihály Árpád, Henrik Nielsen és Tranca Dániel alkotta második sor is belelendül, akkor bárkire veszélyesek lehetnek.

“Bécsben tulajdonképpen nagyobb megerőltetés nélkül nyertünk 7-1-re – mondta blogunknak Greg Lindqvist, a Brassó vezetőedzője. – Ez leginkább azon múlt, hogy jóval tapasztaltabb játékosaink tudták, hogyan kell játszani egy olyan fiatal, sokat korcsolyázó csapat ellen, mint a Vienna. Egy darabig szoros volt a mérkőzés, aztán a végére nagy lett a különbség, érezhető volt, hogy uraljuk az eseményeket a jégen. A Fehérvár ellen hasonló karakterű mérkőzésre számítok. Adott egy fiatal, lelkes, hajtós csapat, amelynek rendkívül gyors, mozgékony játékosai vannak. De ismét a mi oldalunkon lesz a rutin és a tapasztalat. A bécsi meccshez hasonlóan fegyelmezetten és sokat kell dolgoznunk. Nagyon nehéz Székesfehérváron jól játszani, de nekünk nem lehet más célunk, mint újabb pontokat szerezni idegenben. Ennek ugyanis a végelszámoláskor is nagy jelentősége lehet.”

Fehérvári Titánok–Brassó 3-8

   

A brassóiak a bécsi, hatgólos sikerük után Székesfehérváron öt góllal nyertek.

A kezdés után sokáig csak ismerkedtek egymással a csapatok, jó öt percet kellett várni az első komolyabb kapura lövésre. A 7. percben emberelőnybe kerültek a Titánok, Tendler azonban lecsapott egy könnyelmű kék vonalas passzra és létszámhátrányban is vezetést szerzett a Brassónak (0-1). A harmad felénél Madácsi lövése jelezte a hazaiak egyenlítési szándékát, a gólokat viszont a vendégek lőtték. Tíz másodperc alatt Mihály Árpád kétszer is betalált, előbb a bedobókörből eleresztett lövése akadt be a hosszúba (0-2), majd a középkezdés és egy újabb eladott fehérvári korong után, 2 az 1 elleni akció végén vette be Szeles kapuját (0-3). Kiss Dávid időt kért, de ez sem használt a hazaiaknak. A 12. percben emberelőnyből is betalált a romániai csapat, ismét Tendler volt eredményes (0-4). Négy perccel később Péter Andor passzából Balogh Bence szépített (1-4). Gólra góllal feleltek a vendégek, a hazai bekkek határozatlanságát Lidhammar használta ki (1-5). A 19. percben újabb rossz fehérvári passz következett, Lidhammar középre lőtte a pakkot az üresen érkező Tendlernek, akinek könnyű dolga volt (1-6). Játékban nem volt ekkora különbség a felek között, de a rutinosabb Brassó az összes fehérvári hibát góllal büntette.

Harcosabb és fegyelmezettebb játékkal folytatták Titánok, igaz a vendégek sem pörögtek már száz százalékon, miután az első harmadban eldöntötték a mérkőzést. Komolyabb helyzet nélküli, kiegyenlített mezőnyjáték folyt a jégen, egészen a 28. percig, amikor Lewis kiállítása miatt emberelőnybe került a Brassó. Mihály Árpád nem akart lemaradni a Jereme Tendlerrel vívott házi gólversenyben és bepofozta a saját lövése utáni kipattanót, megszerezve harmadik találatát a meccsen (1-7). A 30. percben közel járt második góljához a Kiss-csapat is, de a kapu előtti kavarodás végén felszabadítottak brassói bekkek. Cescon szabálytalan ütközése vitt némi feszültséget a lassan csordogáló mérkőzésbe. A hátvéd 2+10 perces büntetést kapott tettéért. Egymás után két fehérvári fór következett, a másodikból Lewis szépített (2-7). A középső húsz percben újabb találat nem esett. A Titánok 13:12-re nyerték a kapura lövést és a gyengén sikerült első harmad után 1-1-re végeztek a már energiatakarékos hokit játszó Brassóval.

A záró játékrész is kiegyenlített játékot hozott. A fehérvári fiatalok daráltak tovább és egy szép összjáték végén Kiss Patrik csökkentette a különbséget (3-7). Szorosabbá is válhatott volna a mérkőzés, de a hazaiak emberelőnyekor Tőke több bravúrt is bemutatott. Az 53. percben Lidhammar találata beállította a végeredményt (3-8). Az erősebb és rutinosabb Brassó az első harmadban könyörtelenül kihasználta a fehérváriak hibáit és a 4 ponttal záró (3 gól, 1 assziszt) Tendler, továbbá a 3 gólt szerző Mihály Árpád vezérletével húsz perc alatt eldöntötte az összecsapást. A Titánok a megszerzett tapasztalat mellett az ezt követő két harmad játékára építhetnek a folytatásban.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 350 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Kocsány, Pálkövi.
Szeles: 76,5% (Gyenes)
K
Tőke: 89,3% (Polc)
Szabó B., McGurty, Kiss P., Bennett, Madácsi
1
Cescon, Carlson, Gliga, Lidhammar, Tendler
Kiss R., Reiter, Mazzag, Lewis, Vizi
2
Bors, Clarke, Mihály Árpád, Nielsen, Tranca
Sándor, Erdély, Balogh, Mihály Ákos, Péter A.
3
Boriszenko, Mihály E., Molnár Zs., Péter B., Zsók
Vas, Nagy A., Hamvai
4
Nagy I., Bíró O., Bíró M., Bíró G., Molnár Z.
Kiss Dávid
E
Greg Lindqvist
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:45 BRA SH Tendler
0-2 10:27 BRA Mihály Árpád Tranca Mihály E.
0-3 10:37 BRA Mihály Árpád Tranca Nielsen
0-4 11:49 BRA PP Tendler Lidhammar
1-4 15:16 FHA Balogh Péter A. Mihály Ákos
1-5 15:37 BRA Lidhammar Gliga
1-6 18:29 BRA Tendler Lidhammar
1-7 28:01 BRA PP Mihály Árpád Clarke Molnár Zs.
2-7 33:08 FHA PP Lewis McGurty
3-7 46:36 FHA Kiss P. Lewis Mihály Ákos
3-8 52:39 BRA Lidhammar Gliga
28 Kapura lövések száma 34
8 Kiállításpercek 24

A Fehérvári Titánok–Brassó góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum