Többet fogunk látni, jobban fogunk hallani

   

Hét jégcsarnokban korszerűsítette a hangosítást és helyezett el hipermodern ledfalakat az MJSZ.

A 21. századi jégkorong nem pusztán sport, igenis szórakoztatóipari termék, amelynek komplex élményt kell nyújtania. Ezt a kézenfekvő meglátásunkat mindig is hangoztattuk, ahogy azt a véleményünket sem rejtettük véka alá, hogy a komplex élményhez szükséges feltételeket a hazai hokis létesítmények nem mindig vagy nem igazán képesek biztosítani. Különösen komoly kifogásokat támaszthattunk és támasztottunk is az anakronisztikus minőségű hangosítással kapcsolatban. Csarnokaink többségében eddig gyakorlatilag nem lehetett érteni az elhangzó információkat, és sokszor az elengedhetetlen zene is inkább tűnt zörgésnek-csörömpölésnek, mint hozzáadott értéknek.

A problémát a Magyar Jégkorong Szövetség is észlelte, és ezen a nyáron ? úgy tűnik: sikeres ? kísérletet tett orvoslására. A hangosításon túl a látvány vonalán is történtek változások: bízunk benne, hogy a kihelyezett ledfalak által kínált lehetőségeket a lehető legnagyobb mértékben fogják kihasználni a továbbiakban.

A programban hét jégcsarnok vett részt, és bár itt-ott még zajlik némi finomhangolás, olyan is van, ahol már élesben, meccseken is tesztelték az új rendszereket, így például a DVTK Jegesmedvéknél vagy az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, a hét végi Emléktornán.

A további helyszínek a következők: Pesterzsébet, Újpest, Dunaújváros, Káposztásmegyer, Tüskecsarnok.

SAE_7730

Sipos Leventétől, az MJSZ főtitkárától megtudtuk: ?A fejlesztések szövetségi tao-forrásból valósultak meg. A helyi adottságok miatt többféle müszaki megoldásra volt szükség, a beépített technológia értéke 60-90 millió forint helyszínenként. A hang- és led-felújítást az ősz folyamán Debrecenben folytatjuk, majd sorra kerülhet Kaposvár és Győr is, illetve a megszerzett források függvényében a mostani helyszíneken is halad tovább a fejlesztés. A tervek szerint biztonsági kamerarendszert es stabil, széles sávú wifit is kapnak a csarnokok, így kényelmesen, akár mérkőzés közben visszanézhetőek lesznek például a gólok és az akciók. De ha valaki párhuzamosan egy másik helyszínen zajó meccsbe nézne bele a telefonján, arra is lesz lehetősége. Emellett a látogatók tájékoztatását szolgáló kisebb kijelzőket, úgynevezett digital signage pontokat is elhelyezünk.?

A főtitkár szerint: ?A jégkorongnak a nézők számára minőségi időtöltést kell nyújtania. A szurkolók, a sportbarátok lényegesen eltérő körülményeket, látvány- és hangzásvilágot tapasztalhattak, amikor az ország egyes pontjain mérkőzésekre látogattak. A programot az az igény hívta életre, hogy a lehető legtöbb helyen legalább megközelítőleg azonos minőségben legyen hallható a bemondó és a zene, de a visszajátszások, egyéb videók is korszerű felületeken jelenjenek meg. Reméljük, a fejlesztések a hokiszeretők számára örömet okoznak, és meg teljesebbé teszik a meccsnézés élményét.?

Volt honnan előrelépni ez ügyben, ergo alig várjuk, hogy saját fülünkkel halljuk és szemünkkel lássuk a fejleményeket.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA INFO
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum