Máris kezdődik a romániai bajnokság

 

Hét csapat vesz részt a küzdelmekben, a Steaua Kézdivásárhelyre költözik.

Szombaton a Brassó és az újonc Sapientia U23 összecsapásával indul a romániai jégkorongbajnokság. A küzdelemben ezúttal hét csapat vesz részt, a már megszokott hatos mellé érkezik a Sapientia U23-as csapata, amely CSHC Márton Áron néven található meg a román szövetség által közzétett programban, és amelynek hazai pályája Karcfalván lesz. A bukaresti Flamaropol jégpálya építése tart, de ebben az idényben nem készül el, így a Steaua és a Sportul továbbra is költözni kényszerül. Az egyetemisták az elmúlt évekhez hasonlóan mindig aktuális ellenfelük pályáján játsszák a bajnokikat, míg a bakák a hazai mérkőzéseiket a vadonatúj kézdivásárhelyi csarnokban vívják.

A csapatok három oda-vissza kört, azaz 36 fordulót játszanak az alapszakaszban, ezt követi a rájátszás. A 36 fordulót követően az első négy az elődöntőbe jut, ahol három nyert meccsig játszanak. A döntőben négyszer kell nyernie annak, aki bajnok akar lenni, a bronzéremhez három siker kell.

A szövetség által publikált program mellett érdemes lesz figyelni a csapatok saját hírforrásait is, mert rengeteg változás várható a menetrendben. A már így is két dátummal a táblázatban szereplő mérkőzéseken felül számos egyéb esetben is várható a műsorváltozás, ami elsősorban a három Erste ligás csapatot érintheti. A Csíkszereda máris jelezte közösségi oldalán, hogy első négy mérkőzésével kapcsolatban változások vannak. A Sportklub a Sapientia U23 ellen kezd szeptember 6-án és 7-én, majd 11?12-én következik a Steaua. Mind a négy meccsre Csíkszeredában kerül sor. A Brassó is gyorsan letud négy összecsapást, a szeptember eleji, Sapientia U23 elleni duplából álló rajtot követően  két nap pihenő után a Steaua következik Brassóban.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum