Szűkebbre szabnák a kapusok szerelését

 

A téma állandóan visszatér az NHL-ben, ezúttal a mellkasvédők méretét csökkentenék. Már tesztelik az új szerelést.

A GM-ek májusi éves rendes találkozóján több pont mellett ismét napirendre került a kapusok szerelése. Az egyeztetésen a mellvédők zsugorítását határozták el, aminek a bevezetését a 2018/19-es szezonra tervezték. Kevin Woodley és Greg Balloch, az In Goal Magazine szakírói elmondták, hogy néhány NHL-kapus már teszteli az új védőfelszerelést, és nincs akadálya annak, hogy az októberi rajton már ezt viseljék. Az első modelleket a Brian’s, a Bauer és a CCM néhány hete már be is mutatta a korábbi kapus Kay Whitmore-nak, aki az NHL alelnökeként és kapusok felszereléséért felelős szakember. Az NHL vezetősége ezután kiküldte a kapusoknak az első példányokat tesztelésre, és most a visszajelzéseket várják az új protektorral kapcsolatban. Természetesen felmerül a kérdés, hogy mi az újdonság, milyen célt szolgál, és biztonságos-e.

A cél nyilvánvalóan a gólok számának a növelése, amit az NHL úgy kíván elérni, hogy a felszerelések ne takarjanak minél nagyobb felületet. Ez finomítva azt jelenti, hogy minél jobban a testre simuljanak a vértek, azaz levágják a párnákat a vállak felett, a karok mellett és a test körül. Ezt úgy érik el, hogy a gyártók minden kapusról digitális szkenneléssel méretet vesznek, és személyre szabott mellvédőket készítenek. A vállaknál a korábbi 7 inchről (18 cm) 5,5-re (14 cm) csökken a méret, a könyöknél hétről hatra. Ez azt is jelenti, hogy csökkenteni kell a felkar- és az alkarpárnák szélességét annak érdekében, hogy illeszkedjenek a könyök találkozásánál. A kézvédő a mérete 5,5 és 4,5 inch közé esik, míg az alkar és a csukló közötti rész 4,5 és 4 inch közötti lesz kapusoktól függően. A méretváltozások nem érintik a párnázás vastagságát, ami ugyanúgy 1 inch marad, mint a 2017/18-as évadban, azaz a biztonság miatt nem kell aggódni.

protector

A tesztelők között az egyik első Ken Appleby, a New Jersey Devils és a Manitoba Moose kapusa volt. Appleby az első gyakorlás után elmondta, hogy rögtön a kezdés után apróbb nyaksérülést szenvedett az új mellvértben, de ezt annak a számlájára írta, hogy még nem szokott hozzá. Az első hosszas tesztelés után maximálisan elégedett volt az új szereléssel, pozitív visszajelzéseket adott a ligának és a gyártóknak. Leginkább a súlya kápráztatta el, hogy mennyivel könnyebb a régebbi szerelésnél, ami nagyban megkönnyítette és meggyorsította a mozgását.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum