Első meccsüket játsszák a Titánok

 

A felkészülési mérkőzések szombati programjában három mérkőzésen négy Erste ligás csapat érintett.

16:00 Hokiklub Budapest–HC Bratislava (Gyetva)

Meglehetősen gyengén csordogálnak az információk Gyetváról, a HC Detva kupájáért folyó négycsapatos nemzetközi tornáról. Azt tudjuk, hogy az első nap esti mérkőzésén a Hokiklub nem tudta 60 percen át megnehezíteni az Extraliga végéhez tartozó Detva dolgát, és ez 9-3-as vereséget eredményezett. Ezúttal könnyebbnek számító ellenfél, az egy osztállyal lejjebb versenyző HC Bratislava ellen csiszolhatja tovább a játékot Dusan Kapusta vezetőedző.

18:00 Dunaújvárosi Acélbikák–Fehérvári Titánok (Dunaújváros)

“Amit gyakoroltunk, azt a jégen is láttam a fiúktól, sikerült ezekből a taktikai elemekből gólveszélyes támadásokat is építeni, úgyhogy azt gondolom, jó irányba haladunk – nyilatkozta Antti Karhula, az Acélbikák edzője az Érsekújvár elleni Visegrád Kupa-mérkőzést követően. – Sajnos adtunk egy-két könnyű gólt, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy például a 6 az 5 elleni szituációt még nem is volt időnk gyakorolni, mindössze egy hete léptünk jégre először. Büszke vagyok a fiúkra, nagyot küzdöttek, bár az első harmadban a szlovák csapat sok helyzetet tudott kialakítani, de ők már játszottak idén mérkőzést, ilyen szempontból tehát előttünk jártak. Azt láttam, hogy ahogy telt az idő, egyre jobbak lettünk, ami pedig külön pozitívum, hogy a végén sem fogyott el az üzemanyag. Persze a lábak már nem voltak frissek, de maradt még bennünk energia. A fiatalok is beleálltak a mérkőzésbe, sokat dolgoztak, a nagy kihívás a számukra az lesz, hogy ezt a formát a szezonban ne csak időszakosan, hanem folyamatosan tartani tudják. Senkit nem szeretnék kiemelni, így inkább azt mondom: keményen dolgozott a csapat, és ezért büszke vagyok a játékosokra.”

dabtit

Fotó: DAB

Fiatalokban a Fehérvári Titánoknál sem lesz hiány, hiszen alaposan kicserélődött a kis Volán kerete nyáron. Kiss Dávid vezetőedző természetesen nagymértékben épít azokra a játékosokra, akiket jól ismer, a fehérvári akadémia tavalyi juniorjaira. Nemcsak ezek a fiatalok, a vezetőedző számára is debütálás lesz ez a meccs, hiszen a volt korosztályos válogatott csatár először vezet felnőttcsapatot. Nem is lehetne az első meccsre méltóbb ellenfelet találni, mint az örök riválist, a megye másik jégkorongklubját. “Nagyon jól bírják, beleálltak a melóba, jól felvették a tempót – mondta a fiatal játékosokról Kiss Dávid. – Az egyetlen nehézség a felkészülés mentális része lehet. Közülük mindenki a felnőttcsapatban akar játszani, de meg kell érteniük, hogy egy mérkőzésre nem fogom tudni mindannyiukat nevezni, úgyhogy a forgatásuk lesz az egyedüli kritikus pont, amivel meg kell birkózniuk. Amikor a Titánoknál játszanak, mindenképp jól kell teljesíteniük, de természetesen ugyanezt várjuk el tőlük a juniorban is, hiszen csak abban az esetben játszhatnak a felnőttcsapatban, ha az U20-ban vezéregyéniségek tudnak lenni, mind játékban, mind emberileg.”

Természetesen felnőtt csapat ellen játszani egészen más, mint az utánpótlásban, sok játékos számára ez új élmény lesz. “Itt majd kiderül, hogy az eddig magabiztos játékost esetleg bezúzzák-e a támadóharmadban, mert már nem tudja megtartani egy többéves felnőttrutinnal rendelkező játékossal szemben a korongot. Ezeket a meccseket erre is fogjuk használni. Látnunk kell, ki mennyire korongbiztos, ki hogyan reagál arra, ha elveszik tőle a korongot, ki fog blokkolni, ki az, aki bekorcsolyázik azokra a területekre, ahol valószínűleg kaphat akár egy nagyobb ütést is, de ez sem állítja meg” – mondja erről a vezetőedző.

19:00 HC 07 Detva–Csíkszeredai Sportklub (Gyetva)

A gyetvai torna első napi két győztese csap össze a nap harmadik meccsén. A Szereda az utolsó harmadban fordította meg a HC Bratislava elleni meccset, azt a 20 percet 4-0-ra nyerték a kék-fehérek, ami azt jelzi, jól sikerült a nyári erőgyűjtés. Szükség is lesz a fizikumra a gyetvaiak ellen, akik egy osztállyal feljebb játszanak, mint a pozsonyiak, és mindenképpen más minőséget képviselnek.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 7-1VÉGE
augusztus 9., csütörtök
VIS 18:30 DABNZÁ 2-3VÉGE
augusztus 10., péntek
FEL 16:00 BRTSCC 3-6VÉGE
FEL 18:00 NITAVS 5-1VÉGE
FEL 19:00 DTVKMH 9-3VÉGE
augusztus 11., szombat
FEL 16:00 BRTKMH 4-1VÉGE
FEL 18:00 DABTIT 6-4VÉGE
FEL 19:00 DTVSCC 2-3VÉGE
augusztus 12., vasárnap
FEL 14:00 KMHSCC 0-6VÉGE
U17 16:00 HUNUSA 1-8VÉGE
augusztus 14., kedd
FEL 17:00 NTAAVS TÖRÖLVE
FEL 17:30 TREUTE 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
augusztus 16., csütörtök
FEL 16:00 SWEBRA 
FEL 18:00 MACVIC 
FEL 19:15 PRBDEB 
Partnerünk