Bemutatkozik a Fehérvár, a HKB és a Szereda

 

Három újabb klubunk kezdi meg az előszezont pénteken. A nap rangadója a Nitra–Fehérvár.

16:00 HC Bratislava (SVK-2.)–Csíkszeredai Sportklub (Gyetva)

Időrendben először a Csíkszereda lép jégre a gyetvai felkészülési tornán. Az ellenfele a bevallottan az Extraligába igyekvő HC Bratislava lesz, amely a Slovan után ismét szeretné visszahozni a hazai élvonalat a fővárosba. Egyelőre lépésről lépésre haladnak, a harmadosztályból egy elődöntős vereséget követően létszámbővítéssel jutottak fel a másodosztályba, ott első évükben alapszakasz-hatodikok lettek, a negyeddöntőben pedig elvéreztek a Presovval szemben. Nem rossz nevek tolták a szekeret, de a szlovák hoki szokásos nyári kavalkádjában alapjaiban alakult át a csapat. Jelenleg az alábbi játékosok alkotják a szezonrajtra készülő keretet:

kapusok: Martin Juríček, Karel Nemec (CZE), Matej Mega, Marek Srnec, Samuel Košút
hátvédek: Filip Vidovič, Michal Valjent, Pavol Pavešic, Martin Vyskoč, Jakub Ficel, Richard Filip, Peter Kuzmin, Martin Hřebíček (CZE), Michal Guoth, Miroslav Čech, Andrej Mrázik,
csatárok: Patrik Danišovský, Martin Kalináč, Michal Šalka, Patrick Brodek, Juraj Prokop, Martin Mikolášek, Vladimir Lantoš, Erik Smolka, Nino Ondris, Kroni Musliu, Martin Puš, Patrik Kratochvíla, Andrej Bednarič, Lukas Mucha, Filip Mlynčár, Martin Trudman, Juraj Petro

Többen közülük a magyar szurkolók számára is ismertek, az Érsekújvárral MOL Ligát nyerő Pavesic, a Brassóban éveket lehúzó Richard Filip, a Patriotban játszó Kalinác vagy a volt galaci Lantos is ilyen. Hogy a gyetvai torna három napján a másfél csapatnyi játékos közül éppen ki fog játszani és ki nem, azt megtippelni sem lehet. Csütörtök este mindenesetre a Kosut (Mega) – Filip, Vyskoc, Trudman, Prokop, Mikolásek – Hrebicek, Mrázik, Pus, Kratochvila, Musliu – Guoth, Cech, Petro, Bednaric, Mucha összeállítású csapat győzte le 5-3-ra az Érsekújvár B csapatát, amelyet az A csapat hét, Dunaújvárosban szóhoz nem jutó játékosa is erősített. A pozsonyi gólokat Petro (Musliu átadásából), Petro (Musliu), Musliu (Puš, Mrázik), Mucha (Trudman, Bednarič) és Mikolášek (Prokop, Vyskoč) szerezték.

A szerda éjszaka útnak induló csíkszeredaiaknál egyelőre csak két légiós van a fedélzeten, a három orosz a hónap végén csatlakozik. Ezenkívül nem tartott a csapattal Flinta Botond sem. Így az is elképzelhető, hogy akár olyanok is szóhoz juthatnak majd, akik nem a nagycsapat tagjai, hanem fiatalok, és egyébként az utánpótlásnál vagy a Sapientia U23-ban játszanak majd. “A meccsek során mindenkinek játéklehetőséget szeretnénk biztosítani, ez érvényes a kapusokra is. A gyetvai torna, illetve a Gyilkos-tó Kupa is bizonyítási lehetőség a fiúk számára, hogy megmutassák, mit tudnak, és hogy érdemes velük számolni a következő idényben” – idézi Hozó Levente másodedzőt a csapat közösségi oldala. A nagycsapat keretéből tehát az alábbi játékosok vannak ott Gyetván:

kapusok: Vlastimil Lakosil (CZE), Onodi Ottó-ÁkosLászló Arnold
hátvédek: Győrfy TihamérPapp SzabolcsGecse HugóSalló AlpárBors Arnold
csatárok: Fodor Csanád, Rokaly Szilárd, Részegh Zsolt András, Részegh Tamás, Antal Zsombor, Bíró Tamás, Farkas Tamás, Eduard Casaneanu, Egyed Róbert, Sándor Zoltán, Rokaly Norbert, Becze Tihamér, Radim Valchar
próbajátékon: ifj. Horváth László

sportklub

fotó: SC Csíkszereda-facebook

18:00 HK Nitra (SVK-1.)–Fehérvár AV19 (Nyitra)

“Minden erős ellenfélnek örülünk a felkészülés során – nyilatkozta a HK Nitra honlapján Andrej Kmeč másodedző. – A Fehérvár egyértelműen ebbe a kategóriába tartozik, és bár a miénktől egészen eltérő stílusú hokit játszik, állunk elébe a kihívásnak.” A nyitraiak komoly átalakuláson mentek keresztül nyáron, 16 játékosuktól váltak meg. Az újjáépített csapat július 23-án kezdett az edzőteremben, 27-étől vannak jégen is a játékosok. Két hét után elérkezett az első teszt ideje. “Elégedettek vagyunk a csapat hozzáállásával – mondta erről Kmeč. – Természetesen az első időszakban a hangsúly az erőnlét visszaszerzésén van. Aztán fokozatosan, lépésről lépésre építjük fel a játékunkat. Összerakjuk a sorokat, elkezdjük gyakorolni a szisztéma egyes elemeit. A nagy játékosmozgás egyben azt is jelenti, hogy sokan most fognak először játszani nyitrai mezben. Összesen kilencen vannak abszolút újoncok, mégpedig Morrison, McCormack, Sloboda, Mychan, Richard, Scheidl, Gašparovič, Pätoprstý és Hrušík. Van néhány visszatérő is, ide tartozik Buček, Rapáč, Čaládi és Šimboch. Az 1998-as születésű Samuel Rácz a saját utánpótlásból került a nagycsapathoz. “A fiúk nagyon várják már az első mérkőzést – mondta a másodedző. – Mi is kíváncsiak vagyunk, hogy mit mutatnak a meccsen. Az biztos, hogy félidőnél kapust fogunk cserélni. Lantosi egyelőre a 13. csatár helyén van, hogy ő lehetőséget kap-e, azt menet közben döntjük el.”

A Nitra várható összeállítása a Fehérvár elleni mérkőzésen:

Šimboch (31) Foltán (33)
McCormack (12), Mezei (24) – Blackwater (9), Slovák (85), Mychan (77)
Morrison (7), Rais (3) – Buček (25), Richard (11), Scheidl (89)
Rácz (26), Versteeg (44) – Gašparovič (38), Šiška (91), Rapáč (19)
Sloboda (22), Pupák (18) – Pätoprstý (28), Hrušík (23), Čaládi (83) – Lantoši (16)

A Fehérvár mögött is kemény munka áll. Horváth Dániel erőnléti edző vezetésével zajlott a szárazföldi felkészülés és az erőgyűjtés időszaka, augusztus eleje óta pedig jégen készül a csapat. Hannu Järvenpää vezetőedző elégedetten nyilatkozott a nyári felkészülésről a csapathonlapnak. “Mindenki egytől egyig felkészülten érkezett a jeges felkészülésre – mondta. – Pont ezt szerettem volna látni, amikor elkezdjük a közös munkát. Motivált játékosokat látok, a testükre pillantva pedig úgy érezhetem, hogy készen állnak arra a kihívásra, amit az idei szezon jelent számukra.” A Volánnál is komoly jövés-menés volt nyáron, sok új arc található a keretben. “Mielőtt szerződtettük a légiósokat, beszéltünk korábbi csapattársaikkal, edzőikkel, így tudtuk, milyen személyiségekre számítsunk. Olyan hokisokat kerestünk, akik minőséget képviselnek a jégen, emellett pedig pozitív szemléletű, motivált emberek, és képesek csapatban játszani.” Természetesen a csapat előtt álló felkészülési mérkőzésekről is ejtett néhány szót a finn mester. “Minden mérkőzés jól szolgálja majd a felkészülésünket. Nem is kérdés, szeretnénk ezeket a meccseket megnyerni, de még fontosabb, hogy tanuljunk az összecsapásokból. Nevezhetjük kisebb mérföldköveknek is őket, de fontos minden találkozó után mérlegelni, mit csináltunk jól, és hogy miben kell még fejlődnünk. Ezenkívül fontos lesz látni a csapatot meccshelyzetben, hiszen bár az edzések fontosak, igazán játék közben láthatjuk, ki mire képes.”

A Fehérvár AV19 játékoskerete:

kapusok: Mac Carruth (CAN), Kornakker DánielGyenes Dávid
hátvédek: Szabó Dániel, Stipsicz Bence, Eric Meland (USA), Jonathan Harty (CAN), Ryan Glenn (CAN), Harri Tikkanen (FIN), Szabó BenceLáday Tamás
csatárok: Kóger Dániel, Erdély Csanád, Reisz Áron, Sárpátki Tamás, Szabó Krisztián, Hári János, Andrew Sarauer, Tero Koskiranta (FIN), Anze Kuralt (SLO), Zack Phillips (CAN), Timotej Sille (SVK), Arttu Luttinen (FIN), Sofron IstvánSzita Donát

A mérkőzésre a belépők ára egységesen 3 EUR, a B lelátó lesz megnyitva a nézők számára.

19:00 HC 07 Detva (SVK-1.)–Hokiklub Budapest (Gyetva)

A nap utolsó előkészületi meccsét a szlovák élvonalbeli Detva játssza hazai jégen az Erste Liga-újonc Hokiklub Budapest ellen. A gyetvaiak az utolsó pillanatban ugrottak be a csődbe ment Martin helyére a bajnokságban, így nem meglepő, hogy időre volt szükségük ahhoz, hogy felvegyék a ritmust. Ezalatt akkora hátrányt szedtek össze a mezőnnyel szemben, hogy osztályozóra kényszerültek. A céljuk nem is lehet más, mint az, hogy magasabb színvonalat képviseljenek, mint legutóbb. A playoffba jutás is a szemük előtt lebeg, de nem akarnak konkrét célokat megfogalmazni a klubnál. Ami biztos, hogy fejlődni akarnak, és nem akarják a szezon túlnyomó részét az utolsó helyen tölteni, ahogy legutóbb. Ehhez képest nagy érvágás, hogy a kanadai Matt Hackett kapus elhagyta őket, ahogy Adam Nagy is, így két új hálóőrrel futnak neki az évnek. Két orosz légióst igazoltak, mindkettő komoly KHL-es múlttal rendelkezik. Közülük Andrej Pervisin a nagyobb név, a 33 éves hátvédnek van két Gagarin Kupa-győzelme és két orosz Szuperliga-aranya is, a 36 éves csatár Igor Magogin viszont vele ellentétben az egész tavalyi szezont is még a KHL-ben küzdötte végig.

A Detva már két felkészülési meccsen van túl. Kedden a Liptovsky Mikulás ellen végeztek 3-3-ra, majd büntetőkkel nyertek, csütörtökön viszont a bajnok Banska Bystrica ellen nagy verésbe szaladtak bele. Bár az első és a második harmadot csak 1-1 góllal vesztették el, a harmadikban jött az összeomlás, a vége 9-3 lett. Ezen a meccsen a Detva az alábbi összeállításban játszott:

HC 07 Detva: Riečický (Petrík) – Martin Chovan, M. Jendrol, Sládok, F. Fekiač, Simon, Gabor, Matúš Chovan, D. Jendrol – Ščurko, Murček, Tibenský – Martin Ďaloga, V. Fekiač, Žilka – Král, Tomčák, Milý – Bečka, Magogin, M. Surový.

A három gyetvai gól Žilka, Ščurko és Gabor nevéhez fűződik.

Ami az Erste Ligában Hokiklub Budapest néven induló KMH-t illeti, nálunk szokatlanul nagy, 37 fős keret áll Dusan Kapusta edző rendelkezésére. A csapat augusztus 1-je óta készül együtt, és a névsor alapján arra lehet számítani, hogy két erősebb sorra való játékosa lesz, a többiek pedig olyan, az utánpótlásból most vagy nemrég kiöregedett játékosok, aki esélyt kaphatnak most arra, hogy bebizonyítsák, megütik az Erste Liga szintjét. Sötét ló egyelőre a csapat, de a gyetvai torna tökéletes lesz, hogy információkat adjon szakvezetőknek, játékosoknak és szurkolóknak arról, hol tart a KMH az építkezésben.

A HKB jelenlegi kerete:

kapusok: Kiss Bence, Hajek Márk, Gadácsi János, Zaka Norbert, Győri Boldizsár
hátvédek: Orbán Attila, Bernáth Milán, Csíki Zoltán, Korbuly Gergely, Lakatos Levente, Dorner Benjámin, Dankó Miklós Nikodémusz, Baranyai Balázs, Kaiser Vilmos, Vajda Tamás, Sándorffy Richárd, Szécsi Patrik
csatárok: Köllő Roland, Albert Tibor, Szopos Ottó, Jancsó Dávid, Michal Sátek (SVK), Szappanos Dávid, Németh Árpád, Szűcs István Gábor, Egyed Márk, Godó Dániel, Petres Tivadar, Horváth Dominik, Fazakas Levente, Vajda Zsolt, Fekete Gergő, Kőrösi Péter, Gyurgyev Miklós, Berendi Dominik, Jászai Barna, Bán Károly

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
november 20., szerda
EWHL 13:35 KMHAJA 5-2VÉGE
U21 14:40 PHCFTC 3-1VÉGE
EBJL 15:15 OKRMAC 5-2VÉGE
MK 18:00 UTEFTC 1-3VÉGE
MK 18:30 DEBMAC 2-5VÉGE
MK 18:30 TITMIS 2-6VÉGE
EBJL 19:00 ETOOKW 7-4VÉGE
U21 19:05 DABKMH 5-3VÉGE
BL 20:00 RBMJUM 
    • SPORT 2
november 21., csütörtök
KHL 17:30 AVGAVT 
    • SPORT 1
U21 18:40 VASETO 8-1VÉGE
november 22., péntek
EBJL   EHLETO 
EBJL 13:40 AVSRBS 
EBJL 16:40 MISKAC 
EL 17:30 BRAFTC 4-3 BVÉGE
EL 17:30 SCCUTE 5-4VÉGE
EXL 17:30 BBYMAC 4-3VÉGE
EBJL 17:40 VASZNO 
EBJL 18:00 UTEVIC 
EL 18:00 DABTIT 6-2VÉGE
EL 18:00 HKBVAS 7-2VÉGE
EL 18:30 DEBGYE 4-3 BVÉGE
EXL 18:30 MISSBA 6-3VÉGE
EBEL 19:15 AVSRBS 3-5VÉGE
    • DIGI SPORT 2
EBJL 19:40 DHKEHC 
november 23., szombat
EWSC 09:15 AJAKMH 
U18 12:00 DABSZG 
EBJL 12:30 ETOEHL 
EBJL 12:30 MISRBS 
EBJL 14:30 AVSOKR 
EBJL 15:30 UTEKAC 
EBJL 16:20 MACVIC 
U18 17:20 KMHÓHA 
EWHL 17:25 MACHVI 
EL 17:30 BRAUTE 
EL 17:30 SCCFTC 
U21 17:40 MACETO 
EBJL 18:30 DHKZNO 
november 24., vasárnap
U21   AVSMIS 
EBJL 10:00 MISVIC 
EBJL 11:45 AVSKAC 
EBJL 12:00 UTERBS 
EBJL 13:00 DHKZNO 
EBJL 13:30 MACOKR 
EWHL 14:40 HVIMAC 
EBEL 17:30 ZNOAVS 
EL 17:30 TITHKB 
EXL 17:30 MACZVO 
    • DIGI SPORT 2
EXL 17:30 MISNZÁ 
EL 17:40 VASGYE 
U21 18:00 FTCDAB 
Partnerünk