Dylan Larkin hosszú távú szerződést akar

 

A Detroit centere hat-nyolc évig maradna a Red Wingsben.

Hosszú és fárasztó hónapokon van túl Dylan Larkin, a Detroit legeredményesebb játékosa. A 63 pontot szerző hokis ugyan zsinórban másodszor sem jutott be a rájátszásba a csapatával, de részt vett a világbajnokságon, majd jótékonysági mérkőzéseken szerepelt és gyerekekkel is foglalkozott táborokban. Ilyen eseménydús időszak után saját elmondása szerint egy dologra alig maradt ideje: a szerződésének a megújítására. Larkin kontraktusa július 1-jén lejárt, és jelenleg korlátozott szabadügynök (RFA) státusban van, ennek ellenére nem kért arbitrációt, vagyis nem fordult bírósághoz fizetésének megállapítása érdekében. Ennek az az oka, hogy nemcsak ő, hanem Ken Holland menedzser is bízik a megegyezésben. A cél közös mindkét oldalról, a felek mégsem jutottak dűlőre eddig.

Larkin elmondta: “Nagy megtiszteltetés, hogy így gondolnak rám. Keményen dolgozol, mert többet akarsz magadnak, többet a csapatnak, az egész szervezetnek, a városnak. A tavalyi évem nagyon jól sikerült, erre kell építenem. Vannak hibáim, amiket javítanom kell, és akkor még jobb leszek. Versenyképessé kell válnunk, külön-külön és csapatként is. Olyan nyertes kultúrát kell elsajátítanunk, amilyet a veteránok tanítottak, amivel mindent megnyertek. Úgy gondolom, a rajongók is ezt szeretnék, és mi is ezt akarjuk. Teljesen biztos vagyok abban, hogy az edzőtábor előtt megegyezünk, mert itt képzelem el a jövőmet. Nem aggódom.”

Larkin DET

Larkin szavait kicsit árnyalja az a tény, hogy a Detroit fizetési keretében jelenleg 3 millió dollárnyi szabad hely sincs, ő pedig a kiszivárgott információk szerint minimum hatéves, évi 6 millió dolláros szerződést szeretne. Ken Holland nemrégiben Andreas Athanasiou-val egyezett meg évi 3 millióért, így érthető, hogy Larkin minimum ennek a dupláját kéri. Sőt: ha végül a piac árazza be a 22 éves hokist, akkor ez az összeg 7-7,5 millió dollárig is felkúszhat. Ennyit csak egyféleképpen tud előteremteni Holland: Johan Franzen az elmúlt két szezonban nem lépett jégre, hosszú távú sérültlistán szerepelt, így majdnem négymilliós fizetése nem számított a keretbe. Valószínűleg ugyanez a sors vár a csapatkapitányra, az évek óta sérüléssel küszködő Henrik Zetterbergre is. A svéd zseni még nem döntötte el, hogy korcsolyát húz-e a ősztől, de ha nem, valószínűleg ő is sérültlistára kerül, amivel újabb 6 milliós hely szabadulhat fel. Így a Detroit bérkeretében majdnem 13 millió dolláros hely keletkezne, ami már bőven elég lenne a házi pontkirály megtartására.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum