A DVTK Jegesmedvék indítják az előszezont

   

Az Extraliga-újonc miskolciak a szomszédvár Kassán játszanak este, ez az első magyar érdekeltségű felkészülési meccs az új idényben.

Az egyik legnevesebb szlovákiai csapat, a HC Kosice a DVTK Jegesmedvék vendéglátója. Amióta csak létezik a miskolci hoki, a HC Kosice volt az egyik leginkább vágyott ellenfél a szurkolók számára, hiszen a városhoz legközelebb Kassán lehetett minőségi hokit látni évtizedeken keresztül. A kassaiak 1964-ben jutottak fel a csehszlovák élvonalba, és soha nem estek ki. Kétszer nyertek bajnokságot, ami rajtuk kívül egyetlen szlovákiai csapatnak sem sikerült. A Slovan Bratislava mellett egyértelműen a szlovák hoki másik zászlóshajója a Kosice, amely a hazai bajnokságban is vezető szerepet játszik. Bár a legutóbbi idény nem sikerült jól, és a Slovan KHL-be távozása óta a klub nem is boldog az Extraligával, azért mindenképpen komoly csapatról van szó. A kassaiak keretében jelen pillanatban 31 játékos található, közülük négyen próbajátékon vannak, ketten a juniorcsapatból kerültek fel a felnőttekhez. A legújabb fogás, hogy Ladislav Nagy még egy szezont vállalt a csapatnál, és állítólag ennek a ténynek is nagy szerepe van abban, hogy két remek játékos, Tomas Netik és Marcel Hascak is aláírt az elmúlt napokban. A csapat július 26-a óta van jégen.

A Miskolc hat nappal később kezdte a jeges edzéseket, egyelőre hat napnyi jeges gyakorlás van a kezekben-lábakban. A játékoskeret jelentős része egyben maradt, viszont Glen Hanlon érkezésével új játékrendszert kell elsajátítaniuk. A keddi mérkőzésen ezért az eredmény lesz a legkevésbé lényeges. Ahogy Hanlon vezetőedző a csapathonlapnak elmondta, az elsődleges cél minél többet viszontlátni azokból a dolgokból, amelyeket gyakoroltak. A Jegesmedvéknél jóval kevesebb játékos várja a bevetést, az első edzésen 21-en voltak, köztük Gőz Balázs, akinek edzéslehetőséget biztosított a klub a tengerentúlra való visszatéréséig, valamint a próbajátékon levő 20 éves szlovák csatár, Kristian Lupták.

Kedden_Kassan_jatszik_a_DVTK_Jegesmedvek_friss_galanisznikandrosz_dvtkjegesmedvek_edzes_1120

(fotó: dvtk.eu)

A mérkőzésre 18 órai kezdettel kerül sor a kisebbik kassai csarnokban, a focistadion melletti Crow Arénában, a miskolciaknak felajánlott összes belépő már gazdára talált.

A HC Kosice jelenlegi játékoskerete:

kapusok: Vladislav Habal (CZE), Stanislav Škorvánek,
hátvédek: Martin Dudáš (CZE), Jere Pulli (FIN), Jimmy McDowell (USA), Václav Čížek (CZE), Klemen Pretnar (SLO), Eduard Šedivý, Martin Lenďák, Christián Michalčin, Patrik Koch,
csatárok: Ladislav Nagy, Marcel Haščák, Tomáš Netík (CZE), Petr Kafka (CZE), Gabriel Spilar, Evan Brophey (CAN), Jakub Suja, Peter Galamboš, Tomáš Hričina, Dávid Šoltés, Šimon Petráš, Tomáš Klíma, Filip Vrábeľ, Roman Žitný,
próbajátékon vannak: Oliver Jokeľ (csatár), Martin Krajňák (csatár), Dalibor Mikula (csatár), Matúš Nagy (kapus),
A felnőttekkel készülő juniorok: Jakub Cibák (hátvéd), Filip Hudák (csatár).

A DVTK Jegesmedvék jelenlegi játékoskerete:

kapusok: Adorján AttilaDuschek Dávid (DAB), Kiss Bence

hátvédek: Láda BalázsVojtkó MátyásKiss Dániel (UTE), Szirányi Bence (Fehérvár AV19), Jed RuskJamie Milam (USA, HK Nitra, SVK). Nick Crawford (CAN, Esbjerg Energy, DEN)

csatárok: Galanisz NikandroszMagosi BálintVas JánosHajós RolandMiskolczi MárkRitó LászlóVincze Péter (Fehérvár), Somogyi Balázs (MAC Budapest), Rasmus Kulmala (FIN), Ryan Harrison (CAN, Colorado Eagles, ECHL), Alexis Loiseau (CAN, Esbjerg Energy, DEN)

próbajátékon: Kristian Luptak (SVK, csatár, Bracebridge Pioneers, CPJHL)

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL   MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk