Észt válogatott kapusa lesz a Vasasnak

   

Villem-Henrik Koitmaa mellett exferencvárosi és volt UTE-játékosok szerződtetését is bejelentették.

A Vasas felnőtt jégkorongcsapata Schiller-Vasas HC néven indul az Erste Liga 2018/19-es szezonjában, jelentették be a magyar bázisú bajnokságba hét év után visszatérő klub sajtótájékoztatóján. “A stábot nyáron megerősítettük, igazoltunk itthonról és külföldről, kihívásokkal teli időszak lesz ez mindenkinek, sokat várok magunktól, mert nagyon vágytunk már a felnőtt tagságra” – mondta az eseményen Szuper Levente szakosztály-igazgató. Ladányi Balázs vezetőedző ugyanott hozzátette: “Mióta megtudtuk, hogy megvan a zöld lámpa, a csapat minden tagja nagyon izgatott. Ugyan a játékosok még szabadságon vannak, de napi a kapcsolat közöttünk, és tudom, hogy friss U20-as bronzérmesként, éhes oroszlánként akár már holnap jégre lépnének, és küzdenének egymásért, a csapatért. Kíváncsian várom, hogy az utánpótláscsapat magja miként áll majd össze az újonnan érkezettekkel. Erdélyben kezdjük a pontvadászatot, kemény lesz, de a srácok készen állnak ezekre a kemény ütközetekre.”

vasas_sajto013_-900

fotó: Vasas HC

Mint azt már több alkalommal megírtuk, a Vasas-vezetők elképzelései szerint a csapat magját a piros-kék juniorok és exjuniorok adnák. Most nyolc olyan játékos nevét is nyilvánosságra hozták, akik máshonnan érkezve szerepelhetnek az újoncnál a következő idényben. A Schiller-Vasas HC leigazolta az észt válogatott kapusát, a 27 éves Villem-Henrik Koitmaa-t, aki az előző két idényt a Dunaújvárosi Acélbikáknál töltötte, majd négy meccsen is védett Észtország színeiben a divízió 1/B-s világbajnokságon, 97,1%-os teljesítményt produkálva. Szintén a kapusposztra érkezik Tóth Balázs Linzből, míg a mezőnyjátékosokhoz Fliszár Zalán, Inglis Ákos és Bödök Bence a Ferencvárostól, Turbucz Martin és Pápa Márton pedig az Újpestből csatlakozik. A 23 éves Belényesi Gábor játszott Ausztriában, a tengerentúlon, majd régebben a Vasas-juniorban is, utóbbi két évéről nincsenek publikus adatok.

Szuper Levente emellett elmondta: a MAC Budapesttel szakmai együttműködési megállapodást kötött a csapat. A szlovák élvonalbeli jégkorong-bajnokságban, az Extraligában induló együttes néhány játékosa ennek eredményeként játéklehetőséget kaphat a piros-kékeknél.

A Vasas július 30-án kezdi a felkészülés a szezonra, a bajnokság első mérkőzését szeptember 14-én, a Csíkszereda vendégeként játssza, két nappal később Gyergyószentmiklóson szerepel. A csapat első hazai találkozóján a Vienna Capitalst látja vendégül szeptember 21-én.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk