Lemondott a Washington vezetőedzője

 

Barry Trotz nagyobb fizetést akart a Stanley Kupa-győzelem után.

Múlt szerdán tartották a története első Stanley Kupját nyerő Washington Capitals ünnepi parádéját. A felvonulás végén Barry Trotz még úgy nyilatkozott negyedmillió ember előtt, hogy a hónap végén lejár ugyan a szerződése, de semmi oka a váltásra, mindenképpen szeretne maradni, imádja a csapatot, a várost, a szurkolókat, ezért a napokban tárgyalóasztalhoz ül a vezetőkkel a folytatásról. Ehhez képest hétfőn délután bombaként robbant a hír, hogy Trotz nem hosszabbítja meg lejáró szerződését és új kihívásokat keres. Minden idők ötödik legtöbb alapszakasz-győzelmével büszkélkedő mester elmondta, hogy egyrészről teljesítette a küldetését a csapat élén, másrészről döntése előtt konzultált a családjával és velük együtt hozta meg a döntést.

trotz stanley

Trotz négy évvel ezelőtt vette át a fővárosi csapat irányítását, amikor otthagyta a Nashville kispadját. Trotz hiába volt sikeres az alapszakaszok során, az elmúlt három évben nem jött ki a lépés a playoffban. Ennek is volt köszönhető, hogy a szezon elején Brian MacLellan általános igazgató a teljes idény során egyszer nem kínált új szerződést Trotznak, ám akkor még senki sem tudta, hogy a Caps hódítja el végül az ezüst kupát. Trotz végül a végső sikerrel elképesztően jó tárgyalópozícióba hozta magát. A kupagyőzelem automatikusan kétéves hosszabbítást jelentett a számára és 300 ezer dolláros fizetésemelést, ami így éves szinten 1,8 millióra rúgott. Trotz ezt nem tartotta elfogadhatónak azok után, hogy egyrészt a liga átlaga 1,5 millió dollár körül mozog, másrészt olyan vele egy lapon említhető edzők, mint Mike Babcock (6,25 millió), Joel Quenneville (6 millió) és Claude Julien (5 millió) sokkal magasabb fizetést kapnak, mint ő. A  tárgyalások négy napig tartottak és mivel a felek álláspontja nem közeledett egymáshoz, Trotz a lemondás mellett döntött. Ezzel a Washington mellett csak a NY Islanders az egyetlen csapat, amely jelenleg vezetőedző nélkül várja a következő évadot.

Legutóbb 2002-ben fordult elő, hogy a Stanley Kupa-győztes gárda edzője a következő szezonban már nem ült a kispadon, ám 16 éve a Detroitot irányító Scotty Bowman nem a lemondás, hanem a visszavonulás mellett döntött. Egészen más volt a helyzet 1994-ben a Rangersnél. A csapatot végső győzelemre vezető Mike Keenan a következő évadban már a St. Louis Bluest irányította.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk