Lemondott a Washington vezetőedzője

 

Barry Trotz nagyobb fizetést akart a Stanley Kupa-győzelem után.

Múlt szerdán tartották a története első Stanley Kupját nyerő Washington Capitals ünnepi parádéját. A felvonulás végén Barry Trotz még úgy nyilatkozott negyedmillió ember előtt, hogy a hónap végén lejár ugyan a szerződése, de semmi oka a váltásra, mindenképpen szeretne maradni, imádja a csapatot, a várost, a szurkolókat, ezért a napokban tárgyalóasztalhoz ül a vezetőkkel a folytatásról. Ehhez képest hétfőn délután bombaként robbant a hír, hogy Trotz nem hosszabbítja meg lejáró szerződését és új kihívásokat keres. Minden idők ötödik legtöbb alapszakasz-győzelmével büszkélkedő mester elmondta, hogy egyrészről teljesítette a küldetését a csapat élén, másrészről döntése előtt konzultált a családjával és velük együtt hozta meg a döntést.

trotz stanley

Trotz négy évvel ezelőtt vette át a fővárosi csapat irányítását, amikor otthagyta a Nashville kispadját. Trotz hiába volt sikeres az alapszakaszok során, az elmúlt három évben nem jött ki a lépés a playoffban. Ennek is volt köszönhető, hogy a szezon elején Brian MacLellan általános igazgató a teljes idény során egyszer nem kínált új szerződést Trotznak, ám akkor még senki sem tudta, hogy a Caps hódítja el végül az ezüst kupát. Trotz végül a végső sikerrel elképesztően jó tárgyalópozícióba hozta magát. A kupagyőzelem automatikusan kétéves hosszabbítást jelentett a számára és 300 ezer dolláros fizetésemelést, ami így éves szinten 1,8 millióra rúgott. Trotz ezt nem tartotta elfogadhatónak azok után, hogy egyrészt a liga átlaga 1,5 millió dollár körül mozog, másrészt olyan vele egy lapon említhető edzők, mint Mike Babcock (6,25 millió), Joel Quenneville (6 millió) és Claude Julien (5 millió) sokkal magasabb fizetést kapnak, mint ő. A  tárgyalások négy napig tartottak és mivel a felek álláspontja nem közeledett egymáshoz, Trotz a lemondás mellett döntött. Ezzel a Washington mellett csak a NY Islanders az egyetlen csapat, amely jelenleg vezetőedző nélkül várja a következő évadot.

Legutóbb 2002-ben fordult elő, hogy a Stanley Kupa-győztes gárda edzője a következő szezonban már nem ült a kispadon, ám 16 éve a Detroitot irányító Scotty Bowman nem a lemondás, hanem a visszavonulás mellett döntött. Egészen más volt a helyzet 1994-ben a Rangersnél. A csapatot végső győzelemre vezető Mike Keenan a következő évadban már a St. Louis Bluest irányította.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum