Egyesült Államok?Csehország 3-2

   

Az egyenlő erők küzdelméből az amerikaiak jöttek ki győztesen, akik pontosan egy Patrick Kane-nel voltak jobbak.

Az első harmad minden tekintetben az amerikaiaké volt. Először is látványos felső vassal kezdtek Cam Atkinson révén, majd Connor Murphy kis híján kiverte bottal Dmitrij Jaskin szemét. A bírók nem észrevételeztek szabálytalanságot, a 2+2 elmaradt, a vérző Jaskint megtörölgették, leragaszkodták, hamarosan visszajöhetett. Az első emberelőnyt ezzel együtt a csehek kapták, más kérdés, hogy semmit sem tudtak kezdeni vele, sőt Dylan Larkin megugrása alkalmából kis híján gólt kaptak belőle. Ami késett, nem múlt: alig járt le az öt a négy, Patrick Kane három cseh védő között-mellett rohant el, majd nemes egyszerűséggel Francouz kapujába bombázott, 1-0. Kisvártatva jött a folytatás, egy mértanian látványos Gaudreau, Bonino, Atkinson akció végén utóbbi találta magát meghökkentően egyedül két lépésre a céltól, villámgyors mozdulattal átverte a kapust és befonákozta a másodikat, 2-0 a 13. percben. Innentől egy darabig iparkodtak ugyan nyomni a csehek, de valahogy erőtlenül, így az utolsó percekben megint az USA dominált.

A második felvonás elején is kontrollálták a meccset az amerikaiak, de már a cseheknek is voltak lehetőségeik, és ha voltak, egyet ki is használtak, Faksa keresztpassza mesterinek bizonyult, Repik bombája nem kevésbé, 2-1. A kékek reakcióképpen azonnal meglódultak, és néhány másodperc múltán majdnem egyenlítettek. Egy lövés után egyenesen Bonino elé csorgott a korong, ám elütött felette, majd másodjára elkotorta a jobb pozícióban érkező Atkinson elől. Ezután valamivel tempósabb oda-vissza hokit kezdődött, mint azelőtt, olykor ideges-kapkodós megoldásokkal, jelentős helyzetekkel és kétoldali kapusbravúrokkal. Az egyik ilyen alkalmából szabálytalankodtak Jaskinnal szemben, és második fórjukat már kihasználták a csehek, villámgyorsan: Pastrnák átadásába mesterien tette bele az ütőjét a tinédzser Necas, Kinkaid semmit sem tehetett, 2-2. A hátralévő idő inkább a cseheké volt, egyebek mellett Pastrnák tévesztett néhány centit. Jegyzőkönyvbe kívánkozó eseményként 38:30-nál jóval sípszó után szúrt oda Suláknak mellre-vállra csúnyán Murphy, 5+20 helyett megúszta 2 perccel.

A harmadik menet a cseh előny lejártával ismét egyenlő erők küzdelmét hozta, egy Gaudreau-helyzet maradt ki itt, egy Cervenka-lehetőség ott, majd megérkezett a nap második Kane-gólja. Az amerikai kapitány ezúttal a bal oldalon indult el, a védője hanyatt esett, ő meg pár lépés után beverte határozottan, 3-2. Nem sokkal később pár milliméter hiányzott újabb találatához, megcsinálta a spin-o-ramát, fonákkal tette rá, de a vasak találkozását találta el a pakk. Az utolsó tíz percben a csehek mindent megtettek az egyenlítésért, jó néhány lehetőséget kialakítottak, bár persze a kontrákban is volt sansz bőven. Josef Jandac már két és fél perccel a vége előtt lehozta kapusát ? igaz, később rövid időre vissza kellett mennie ?, de ez sem segített, újabb gól nem született, az USA 3-2-re nyert és bejutott az elődöntőbe, ahol a svéd?lett párharc győztese lesz az ellenfele.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum