Egyesült Államok–Csehország 3-2

   

Az egyenlő erők küzdelméből az amerikaiak jöttek ki győztesen, akik pontosan egy Patrick Kane-nel voltak jobbak.

Az első harmad minden tekintetben az amerikaiaké volt. Először is látványos felső vassal kezdtek Cam Atkinson révén, majd Connor Murphy kis híján kiverte bottal Dmitrij Jaskin szemét. A bírók nem észrevételeztek szabálytalanságot, a 2+2 elmaradt, a vérző Jaskint megtörölgették, leragaszkodták, hamarosan visszajöhetett. Az első emberelőnyt ezzel együtt a csehek kapták, más kérdés, hogy semmit sem tudtak kezdeni vele, sőt Dylan Larkin megugrása alkalmából kis híján gólt kaptak belőle. Ami késett, nem múlt: alig járt le az öt a négy, Patrick Kane három cseh védő között-mellett rohant el, majd nemes egyszerűséggel Francouz kapujába bombázott, 1-0. Kisvártatva jött a folytatás, egy mértanian látványos Gaudreau, Bonino, Atkinson akció végén utóbbi találta magát meghökkentően egyedül két lépésre a céltól, villámgyors mozdulattal átverte a kapust és befonákozta a másodikat, 2-0 a 13. percben. Innentől egy darabig iparkodtak ugyan nyomni a csehek, de valahogy erőtlenül, így az utolsó percekben megint az USA dominált.

A második felvonás elején is kontrollálták a meccset az amerikaiak, de már a cseheknek is voltak lehetőségeik, és ha voltak, egyet ki is használtak, Faksa keresztpassza mesterinek bizonyult, Repik bombája nem kevésbé, 2-1. A kékek reakcióképpen azonnal meglódultak, és néhány másodperc múltán majdnem egyenlítettek. Egy lövés után egyenesen Bonino elé csorgott a korong, ám elütött felette, majd másodjára elkotorta a jobb pozícióban érkező Atkinson elől. Ezután valamivel tempósabb oda-vissza hokit kezdődött, mint azelőtt, olykor ideges-kapkodós megoldásokkal, jelentős helyzetekkel és kétoldali kapusbravúrokkal. Az egyik ilyen alkalmából szabálytalankodtak Jaskinnal szemben, és második fórjukat már kihasználták a csehek, villámgyorsan: Pastrnák átadásába mesterien tette bele az ütőjét a tinédzser Necas, Kinkaid semmit sem tehetett, 2-2. A hátralévő idő inkább a cseheké volt, egyebek mellett Pastrnák tévesztett néhány centit. Jegyzőkönyvbe kívánkozó eseményként 38:30-nál jóval sípszó után szúrt oda Suláknak mellre-vállra csúnyán Murphy, 5+20 helyett megúszta 2 perccel.

A harmadik menet a cseh előny lejártával ismét egyenlő erők küzdelmét hozta, egy Gaudreau-helyzet maradt ki itt, egy Cervenka-lehetőség ott, majd megérkezett a nap második Kane-gólja. Az amerikai kapitány ezúttal a bal oldalon indult el, a védője hanyatt esett, ő meg pár lépés után beverte határozottan, 3-2. Nem sokkal később pár milliméter hiányzott újabb találatához, megcsinálta a spin-o-ramát, fonákkal tette rá, de a vasak találkozását találta el a pakk. Az utolsó tíz percben a csehek mindent megtettek az egyenlítésért, jó néhány lehetőséget kialakítottak, bár persze a kontrákban is volt sansz bőven. Josef Jandac már két és fél perccel a vége előtt lehozta kapusát – igaz, később rövid időre vissza kellett mennie –, de ez sem segített, újabb gól nem született, az USA 3-2-re nyert és bejutott az elődöntőbe, ahol a svéd–lett párharc győztese lesz az ellenfele.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 12., vasárnap
FEL 14:00 KMHSCC 0-6VÉGE
U17 16:00 HUNUSA 1-8VÉGE
augusztus 14., kedd
FEL 17:00 NTAAVS TÖRÖLVE
FEL 17:30 TREUTE 6-1VÉGE
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 5-3VÉGE
FEL 17:30 MCHMIS 5-3VÉGE
augusztus 16., csütörtök
FEL 16:00 SEWBRA 1-3VÉGE
FEL 19:00 MACVIC 1-2VÉGE
    • DIGI SPORT 3
FEL 19:15 PRBDEB 5-2VÉGE
augusztus 17., péntek
FEL 17:00 ZILAVS 3-5VÉGE
FEL 17:30 KL2VC2 6-1VÉGE
FEL 17:30 SNVHKB 3-4 BVÉGE
FEL 19:00 JESTIT 6-4VÉGE
FEL 19:00 KAPBRA 0-8VÉGE
FEL 19:15 DEBJST 1-3VÉGE
augusztus 18., szombat
FEL 11:00 DEBS20 
FEL 15:00 KL2TIT 
FEL 16:00 OLLBRA 
augusztus 19., vasárnap
FEL 18:30 DABNIT 
Partnerünk