A magyarok már az Extraliga kapujában vannak

   

Jók az esélyek a Miskolc és a MAC csatlakozására a szlovák Extraligához, számolt be a Sport című szlovákiai lap. A fontos kérdéseknek májusban el kell dőlniük.

Amennyiben a DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest képviselői megegyezésre tudnak jutni a szlovák jégkorongszövetség és a ligát irányító Pro Hokej szervezet képviselőivel, akkor szeptembertől 12 csapattal indul északi szomszédunk élvonalbeli bajnoksága. A liga határon túli terjeszkedéséről Richard Lintner, a liga vezetője már régóta beszél. Két éve magyar (a Miskolc) és lengyel csapatok érdeklődtek, és felmerült a cseh Vsetin csatlakozása is, de akkor a csapatok képviselői elutasították ezt.

A lengyelek azóta nem érdeklődnek, a DVTK Jegesmedvék viszont nagyon is. Nem kis részben a klub kezdeményezésére a két szövetség és a Pro Hokej megszervezte a Visegrád Kupát, amelyen a miskolciak a döntőig meneteltek, ott is csak szoros küzdelemben, hosszabbításban lőtt góllal maradtak alul a később Extraliga-bronzéremig jutó Nitrával szemben.

“Ki akarjuk használni a rendkívül előnyös földrajzi helyzetünket ? mondta Lintner még a playoff indulása előtti tájékoztatón. ? Itt vagyunk Európa legközepén. Megállapodásokat akarunk kötni, hogy a jövőben külföldi csapatok is játsszanak a bajnokságunkban. Nem tudom kizárni, hogy ez már a következő idényben is bekövetkezik” ? mondta akkor, de neveket még nem említett.

A lap megszólaltatta Egri Istvánt, a DVTK Jegesmedvék elnökét, aki eldöntött kérdésnek minősítette a szlovákiai indulást. “Nem számolunk azzal, hogy piros lámpát kapnánk Szlovákiából ? mondta Egri. ? Kizártnak tartom, hogy nemet mondjanak. A DVTK terve az, hogy a következő idényben csapatot indítson Európa egyik topbajnokságában. Három éve dolgozunk ezen, és minden arra mutat, hogy eljutottunk erre a szintre. Megmutattuk a szlovák és magyar jégkorongnak és legfőképpen magunknak, hogy képesek vagyunk erre. Most azon dolgozunk, hogy a legjobb szlovákiai csapatokat fogadhassuk a csarnokunkban ősztől. Ez nemcsak a klubunk és Miskolc érdeke, hanem az egész magyar jégkorongé.”

Az elnök a lapnak azt is elmondta, hogy mindez nem igényli, hogy a klub költségvetését az előző idényéhez képest jelentősen megemeljék, bár kétségtelenül több pénzt szánnak a játékosok és a menedzsment bérezésére. Úgy számol, hogy a már bejelentett KMH-DVTK farmcsapat és a nagycsapat között lesz átjárás a játékosok számára.

Egri

Lintnernek feltették a kérdést az UTE esetleges jelentkezésével kapcsolatban is, de úgy tűnik, egyelőre csak két egyesülettel tárgyalnak. A liga vezetője a így fogalmazott: “Jelen pillanatban azt tudom mondani, hogy folytatunk tárgyalásokat külföldi csapatokkal, és ezt a kérdést májusban le kell zárnunk.”

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO ÉLŐ
VB 16:00 HUNJPN INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA INFO
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum