Szlovénia–Olaszország 3-4

   

Újabb csodásan drámai csata a budapesti divízió 1/A-s világbajnokságon: Szlovénia elszállt, Magyarország és Nagy-Britannia ki-ki meccset játszik.

Álomszerűen indult minden az olaszok szempontjából, egy buta szlovén kiállításból már a második percben nagy gólt lőtt egy hibátlan keresztpassz után Markus Gander. A folytatásban ugyan nyomtak egy ideig délnyugati szomszédaink, de fölényük meddő volt. Később átvették a játék irányítását az olaszok, volt néhány perc, amikor számolatlanul alakították ki a ziccereket. Egy sem ment be, noha többször is egy az egyben álltak támadóik Kroseljjel szemben, Gulio Scandella pedig csilingelős felső vasat lőtt. Szót sem szólhattak volna a szlovénok, ha kapnak még egyet – vagy kettőt –, ám ehhez képest egalizáltak a semmiből: Podlipnik kisodródva lőtt a 18. percben, Filippo Roia mellényúlt, a vasról kifelé pattant a korong, de vádlival besodorta a kapus, 1-1-gyel mehettek pihenni a csapatok.

A második felvonást a szlovénok kezdték lendületesebben, előnybe kerültek, a hátvédek mögött előre settenkedő Ticar vágta be Urbas passzát, 2-1, ekkor a 24. percben jártunk. A következő szakaszt uralták a szlovénok, az olaszoknak momentumuk sem volt. Ehhez képest kaptak egy előnyt, ami már majdnem lejárt, amikor Kostner keresztpasszából Sullivan lőtte ki nagy erővel a kapu bal oldalát “félidőben”. Nem volt vége a rohamnak, simán kivédekezdték Gander kiállítását, utána Deluca korcsolyázta le az ellenfél komplett védelmét, és bár közvetlen közelről nem tudott túljárni a kapus eszén, a kipattanót átpofozta rajta Trivellato, 2-3. Kroselj dühében a piros vonalig hajította a kulacsát, a bírók nem vették észre – vagy figyelembe – a sportszerűtlenséget, a büntetés elmaradt. Az újabb dramaturgiai kanyar jegyében nem maradt viszont el a szlovén egyenlítés. Az utolsó percekre elkészültek erejükkel az olaszok, beszorultak, Kovacevic óriási bombát eresztett el a kékről, 3-3.

A harmadik menet első tíz-egynéhány percében szinte ki sem bírtak jönni a harmadukból az olaszok, nagyon úgy nézett ki, csak idő kérdése, mikor végzik ki őket a szlovénok. Akik azonban csak kapuvasig jutottak, tényleg millimétereken múlott. Aztán a harmad utolsó harmadában egyszer csak azt vettük észre, hogy megindultak előre az olaszok mégis, Sabolicék mintha belefáradtak volna saját tempójukba. Olasz helyzetek jöttek egymás után, mígnem Felicetti kiállíttatta magát három perccel a vége előtt. Ezt kivédekezték hősiesen. Ki hozza le a kapusát? – merült fel a kérdés, hiszen hosszabbítással mindkét csapat lemondhatott volna a feljutásról. A szlovénok lépték meg a mindent vagy semmit – nem jött be. Az olaszok előbb még elhibázták a üres kaput néhányszor, de rendre visszaszerezték a korongot, és két másodperccel a dudaszó előtt Kostner belőtte, 3-4.

A tavaly még A csoportos és az idén is olimpiai résztvevő Szlovénia ezzel elszállt – reméljük, hogy 5. lesz, ez rajtunk múlik –, az olaszok viszont még versenyben vannak. Magyarország ki-ki meccset játszik Nagy-Britanniával. Ha nyerünk, a kazahokat visszük magunkkal, ha pontot veszítünk, a britek és az olaszok lesznek A csoportosok 2019-ben.

sloita-2018vb-ml

Fotó: Mudra László (MJSZ)

VB, 2018. ápr. 28., szombat.
Kroselj: 90,6% (Stojanovic)
K
de Filippo Roia: 91,2% (Bernard)
Magovac, Gregorc, Sabolic, Ticar, Drozg
1
Trivellato, McMonagle, Deluca, Felicetti, Lambacher
Podlipnik, Kovacevic, Verlic, Urbas, Golicic
2
Hofer, Helfer, Gander, Insam, Kostner D.
Pavlin, Kranjc, Kuralt, Music, Ograjensek
3
Zanatta, Pavlu, Traversa, Kostner D., Goi
Vidmar, Basic, Pance, Ropret, Hebar
4
Sullivan, Larkin, Scandella, Hochkofler, Andergassen
Kari Savolainen
E
Clayton Beddoes
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:39 ITA PP Gander Kostner D. McMonagle
1-1 17:11 SLO Podlipnik Kovacevic
2-1 23:55 SLO PP Ticar Urbas Verlic
2-2 29:26 ITA PP Sullivan Kostner D.
2-3 33:43 ITA Trivellato Deluca Lambacher
3-3 38:52 SLO Kovacevic Ticar
3-4 59:58 ITA EN Kostner D. Sullivan Scandella
34 Kapura lövések száma 33
12 Kiállításpercek 10

A szlovén–olasz góljai

   

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 10., szerda
FELK 18:30 DEBFHA 3-2VÉGE
augusztus 12., péntek
FELK 17:00 KOSMIS 5-1VÉGE
FELK 17:10 FHADEB 2-3VÉGE
FELK 18:00 NZÁFTC 5-0VÉGE
augusztus 13., szombat
FELK 19:00 OLLBJA 9-1VÉGE
augusztus 16., kedd
FELK 18:40 BJADUM 
augusztus 18., csütörtök
FELK 17:00 DEBDAB 
FELK 18:00 UTELVC 
Partnerünk
Archívum