Van miért visszavágni Washingtonban a Pittsburghnek

   

Ovecskin élete első konferenciadöntőjéért, Sidney Crosby zsinórban harmadik trófeájáért küzd. Összecsapásukból eddig mindig a kanadai jött ki győztesen.

Ha van két csapat, amely már unja az egymás elleni mérkőzéseket a rájátszásban, akkor az a Pittsburgh és a Washington. Illetve főként a Capitals unhatja, hiszen a Pens 2009-ben, 2016-ban és 2017-ben is a második körben ejtette ki a fővárosi gárdát és végül meg sem állt a Stanley Kupáig. Ovecskinék továbbjutására most azonban nagyobb esély nyílik, mint korábban bármikor. A kétszeres bajnoknál ugyanis egyelőre gyűlnek a viharfelhők, ami nem tudni mikorra oszlik el. Kezdésnek talán ott a legfontosabb dolog: az első mérkőzésről biztosan hiányozni fog Jevgenyij Malkin és Carl Hagelin, ami komoly érvágás a Pingvineknek. Még akkor is, ha az orosz center önmagához képest nem játszott bombaformában a Flyers ellen. Öt meccsen ugyan öt pontot szerzett, ami pont/meccs átlag és amivel bárki más boldog lenne, de Malkintól kevés egy olyan párharcban ahol csapata összesen 28 gólt szerzett.

Másodsorban ott van Phil Kessel és Derick Brassard teljesítménye. Mindkét játékos csak egyszer volt eredményes eddig, tőlük is több kell, és ők is képesek bármikor elkapni a fonalat. Végezetül ott van Matt Murray teljesítménye, ami korántsem olyan meghatározó, mint tavaly és tavalyelőtt, ráadásul nincs mögötte olyan minőségi csere, mint akkor volt Fleury. A Pittsburgh teljesítménye így a Crosby, Guentzel páros vállán nyugszik, akik 13-13 pontot szereztek eddig, de ketten együtt valószínűleg kevesek lesznek a Washington ellen.

Az ellen a Washington ellen, amely a pokol legmélyebb bugyraiból mászott vissza, már-már szokásos playoff formáját idézve. Két hazai bukta után zsinórban négyet nyertek, köszönhetően annak, hogy az egyaránt nyolc ponttal álló Ovecskin, Kuznetsov, Backström trió mellé fel tudott nőni a hátvédsorból John Carlson, aki kilenc pontjával vezeti is a házi tabellát. A négy játékos teljesítménye mellett a legfontosabb momentum az volt, hogy a Caps kapust cserélt. Az első két mérkőzésen kezdő Grubauer a padra került, Holtby pedig vissza állt a vasak közé és Vezina-formában védve négy győzelemre vezette a csapatát.

A pillanatnyi forma és a körülmények tehát a Washington sikerét ígérik, de a Pens éppen azért kétszeres bajnok, hogy ilyen esetekben is bizonyítsa, hogy képes túljutni az akadályon.

pens caps 2018

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum