Nagy-Britannia–Szlovénia 3-1

   

Hatalmas meglepetés a budapesti divízió 1/A-s világbajnokságon: Nagy-Britannia a lehető legmegérdemeltebben legyőzte Szlovéniát.

Az eggyel lentebbről érkezett britek kicsit sem ijedtek meg tavaly még A csoportos ellenfelüktől, egyenlő erők nem túl impresszív küzdelmével kezdődött a torna. Az akarás és a bátorság viszonylag gyorsan meghozta az eredményét, egy helyzet még kimaradt az első brit emberelőnyben, ám kisvártatva hatalmas gólt ragasztott a bal felsőbe Ben O’Connor, 1-0. A szlovénok meglepődtek, sokáig kapura lövésig sem jutottak, ellenfelük viszont vérszemet kapott, voltak momentumok, amikor közel jártak a másodikhoz. Pár perc ébredezés után magukhoz tértek Ticarék mégis, átvették a játék irányítását, aminek a következménye egy ugyancsak brutális bombagól lett. Az Urbas által visszatett pakkot az egyedül hagyott Blaz Gregorc lőtte a vas alá, 1-1. A nyitó harmad további lejegyzésre méltó eseményeként Ben Browns elhagyta a korongot a kapuja mögött, de a szlovénok nem tudtak élni a lehetőséggel.

A második felvonásban nagyobb energiaszinttel lépett jégre a feljutás esélyesének számító délnyugati szomszédunk, de a pontatlanságokon, a koncentrációs hiányosságokon nem sikerült javítani. Támadtak, helyzeteik, ziccereik adódtak, felálltak öt az öt ellen is, de nem ment be semmi. Az állóvizet egy Sabolicnak kiosztott ütközés kavarta fel, de gyorsan regenerálódott a KHL-es klasszis. A felvonás végéhez közeledtünk, amikor a britek egy támadóharmadban elkövetett szlovén szabálytalanság után újebb fórt kaptak. Nem nagyon tudtak mit kezdeni vele, viszont a szlovén kiegészülés közbeni pillanatokban megeresztettek egy lövést, a korong a palánkra pattant, onnan vissza a kapu előterébe, és a gyorsan eszmélő Dowd bepofozta a levegőből, 2-1. Innentől ismét zavarodottnak tűntek a szlovénok, dudaszó utáni ideges torzsalkodásal ért véget a játékrész.

A harmadik menetben azt lehetett várni, hogy a szlovénok mindent egy lapra feltéve nekiugranak Nagy-Britanniának, ehelyett eleinte a “kiscsapat” akarata érvényesült. Annyira, hogy előbb lőttek egy csilingelő kapuvasat, majd az újabb – feleslegesnek mondható – szlovén kisbüntetést okosan kisakkozott csikicsukizás végén zárta le Perlini egy közelről bekotort pakkal, 3-1. Ekkor kapcsolt nagyobb sebességfokozatra Szlovénia, jó ideig hiába. Az 52. percben egy megpattanó lövés nyomán megsérült az egyik játékvezető, arcon találta a korong, takarítás és csere következett. A hátralévő idő gyakorlatilag teljes egészében a brit védőharmadban telt, számolatlanul záporoztak a lövések Browns kapujára, aki viszont mindent védett. Egy kivétellel, amikor meg szerencséje volt: egy Music-próbálkozás a vason csattant, úgy, hogy a pakk a kapus háta mögött jött vissza. Több mint két percig hat az ötre nyomtak a szlovénok a végén, de minden igyekezetük hiábavaló volt ezen a délutánon, maradt a 3-1.

A britek jelentős lépést tettek a bent maradás felé – bár három pont ehhez aligha lesz itt és most elengendő –, Szlovéniának ellenben lesz min elgondolkodnia, ha vissza szeretne jutni az elitbe ezen a világbajnokságon.

gbrslo-2018vb-ml

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Okos tervet találtak ki a britek

   

A szlovén edző dicsérte ellenfelük játékát.

Peter Russell (szövetségi kapitány, Nagy-Britannia):Megpróbáltuk megszerezni a vezetést, aztán pedig megtartani az előnyünket. A speciális játékelemeink jól működtek a nyitómérkőzésen, úgy gondolom, megdolgoztunk a szerencsénkért. Amit Szlovénia ellen elterveztünk, azt megvalósították a játékosaim.

Kari Savolainen (szövetségi kapitány, Szlovénia): Okos tervet találtak ki mára a britek. Ezt a sportágat gólra játsszák, ebben most rosszak voltunk. Csalódottak vagyunk, ilyen sport a jégkorong. Este megnézzük Lengyelországot, és kitalálunk ellenük egy taktikát hétfőre.

VB, 2018. ápr. 22., vasárnap.
Bowns: 97,1% (Whistle)
K
Kroselj: 80,0% (Pintaric)
Phillips D., O'Connor, Perlini, Farmer, Shields
1
Magovac, Gregorc, Verlic, Ticar, Urbas
Ehrhardt, Richardson, Lachowicz, Betteridge, Phillips J.
2
Podlipnik, Kovacevic, Drozg, Pance, Sabolic
Lee, Swindlehurst, Davies, Dowd, Hammond
3
Vidmar, Kranjc, Basic, Ropret, Golicic
Sullivan, Myers, Kirk, Brooks, Ferrara
4
Pavlin, Kuralt, Music, Ograjensek, Hebar
Peter Russell
E
Kari Savolainen
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:50 GBR PP O'Connor Perlini Shields
1-1 12:22 SLO Gregorc Urbas
2-1 35:59 GBR Dowd Ehrhardt
3-1 44:50 GBR PP Perlini Hammond O'Connor
15 Kapura lövések száma 35
6 Kiállításpercek 8

A brit–szlovén mérkőzés góljai

   

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 16., csütörtök
FEL 16:00 SEWBRA 1-3VÉGE
FEL 19:00 MACVIC 1-2VÉGE
    • DIGI SPORT 3
FEL 19:15 PRBDEB 5-2VÉGE
augusztus 17., péntek
FEL 17:00 ZILAVS 3-5VÉGE
FEL 17:30 KL2VC2 6-1VÉGE
FEL 17:30 SNVHKB 3-4 BVÉGE
FEL 19:00 JESTIT 6-4VÉGE
FEL 19:00 KAPBRA 0-8VÉGE
FEL 19:15 DEBJST 1-3VÉGE
augusztus 18., szombat
FEL 11:00 DEBS20 1-4VÉGE
FEL 15:00 KL2TIT 1-3VÉGE
FEL 16:00 OLLBRA 7-6 HVÉGE
augusztus 19., vasárnap
FEL 18:30 DABNIT 0-3VÉGE
augusztus 21., kedd
FEL 18:00 NITMAC 
augusztus 22., szerda
FEL   VASDAB 
augusztus 23., csütörtök
FEL 17:00 SKLHKB 
FEL 18:00 MISKOS 
FEL 18:00 NITUTE 
Partnerünk