Sokat javultak a szegedi jégkorong feltételei

 

A 3. legnagyobb magyar városban OB II-es csapatot indítanának a következő szezonban.

“Jelentős változásokról tudunk beszámolni – mondta Pápai Miklós, a Goodwill Pharma-Szegedi Vízmű klubelnöke. – Elkészült az öltözőblokk, a kisebb méretű jégpálya és a pálya hűtőrendszerének a cseréje. Ennek az eredője az, hogy a szakosztály még inkább stabilizálódni látszik. A létszámunk nő, az edzői létszámunk szintén. Mondhatjuk, hogy mára nagyon jó csapat alakult ki az edzőket tekintve is, hála vezetőedzőnknek, egyben mentoredzőnknek, Marius Gligának, aki nem csak a régió hokiját igyekszik összefűzni, hanem a szegedi jégkorongot is jó irányba állította.

A MJSZ Szakmai Előtér-programjában a szegedi klub is szerepet kapott Gliával az élen. Ami megintcsak újabb fejlesztésekre késztet bennünket. Bővíteni fogjuk az öltözőbázisunkat, a szabványméretű algyői jégpályát is átadjuk az idei év végén. További nagy változás, hogy a MJSZ tervei szerint könnyítéseket fognak hozni az OB II-es nevezések tekintetében, és a kiöregedett játékosainkkal, az U18-asokkal és a volt felnőtt játékosokkal egy olyan alapot látunk, ami azt mondatja velünk, hogy indítsunk egy OB II-es csapatot, amit szponzorok is támogatnak. Ezért arra kérjük a volt szegedi jégkorongozókat, hogy újra Szegedet válasszák, jó opciót tudunk nekik nyújtani.

Sikerült a középiskolásoknak is létrehoznunk egy lehetőséget, szerződést kötöttünk egy bennlakásos kollégiummal. Kicsit korábban, mint azt terveztünk, de szeretnénk kinyitni a kaput, hogy a 15-16 évesek is vegyék figyelembe Szegedet. További jó hír, hogy sikeres iskolás és óvodás programot csinálunk, legalább 400-500 gyereket ölel fel a program, de ezt bővíteni kívánjuk. Az egyesület tagjainak száma a kisebb korosztályokban bővül, 70-80 fővel növeltük az elmúlt szezonban. Nagyon biztató és előremutató megállapodásaink vannak azzal kapcsolatban, hogy 2019/20-as évben jégkorongos általános iskolai osztályt indítunk. Jelenleg 5 óvodában fut a korcsolyázó programunk.”

loliszeged

Fotó: szegedma.hu

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk