Kezdődik a szlovák döntő

   

A Dukla Trencin lett a Banska Bystrica kihívója.

A szlovák Extraligában a Banska Bystrica söpréssel jutott túl a Nitrán és egy ideje már ellenfélre várt. Egy hét elteltével a kihívó kilétére is fény derült. A Dukla Trencin a hatodik mérkőzésen korán megszerezte a vezetést és végig vezetve 3-2-re legyőzte a Zvolent. A döntő pénteken este kezdődik Trencsénben.

A Dukla ezzel remélhetőleg végleg visszatalált az őt megillető helyre, a szlovák hoki élmezőnyébe. Zdeno Chára, Zdeno Cíger, Pavol Demitra, Marian Gáborik, Marian és Marcel Hossa, Lubomir Sekerás, Robert Svehla és sokan mások nevelőegyesülete azon három szlovák klub közé tartozik, amelyiknek sikerült csehszlovák bajnokságot nyernie. Az ország szétválása után kiírt első szlovák bajnokságot is a Dukla nyerte, majd jött még két szlovák bajnoki cím, az utolsó 2004-ben. Döntőt utoljára 2007-ben játszott a klub, azóta jobbára a negyeddöntőben kiesett. Tavaly a szurkolók legnagyobb bánatára csak az osztályozón menekültek meg. Az idei évet remekül kezdték, sokáig vezettek, és a lendületből a jelek szerint a playoffra is maradt. Mivel a két döntős csapat közül a Trencin végzett előrébb az alapszakaszban, így pályaelőnye lesz a döntőben.

DTN-NIT_20180409-900

fotó: hockeyslovakia.sk

Az osztályozók is véget értek, az utolsó két fordulónak már nem volt tétje és ez az eredményeken is meglátszott. A Michalovce 3-1-re győzött a Skalica ellen, a Liptovsky Mikulás pedig 6-4-re Gyetván.

Az utolsó fordulóban a Skalica 6-2-re verte a bentmaradás bebiztosítása után teljesen leálló Detvát, és a liptóiak is 6-2-re nyertek a Michalovce ellen.

Az osztályozót 28 ponttal a Liptovsky Mikulás nyerte, a Detva lett a második 20 ponttal, a Michalovce 14, a Skalica 10 egységet gyűjtött.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk