Fontos hiányzók a szlovénoknál

 

Pénteken megkezdte a világbajnoki felkészülést a szlovén válogatott is ? fontos játékosok nélkül.

Két hónappal a téli olimpiát követően Bledben találkozott újra a szlovén válogatott, hogy Kari Savolainen szövetségi kapitány vezetésével megkezdje felkészülését a budapesti divízió 1/A csoportos világbajnokságra. Mivel sok játékos még érdekelt a bajnoki küzdelmekben, így az első napon mindössze 17-en ? 2 kapus, 5 védő és 10 csatár ? vettek részt a gyakorláson, közöttük négyen (Jure Sotlar, Nik Simsic, Mark Cepon és a kapus Rok Stojanovic) olyanok, akik még nem voltak ott egyetlen fontos nemzetközi válogatott eseményen sem. Hárman ? Pintaric kapus, valamint a csatár Verlic és Music ? szombaton csatlakoznak a többiekhez.

“Mondtam a játékosoknak, hogy minden tornával új történet kezdődik ? nyilatkozta a szövetségi kapitány a Siol portálnak. ? A téli olimpia a múlt, újra kell kezdenünk mindent. Új sztori kezdődik, részben új szereplőkkel. Néhányan a régiek közül hiányozni fognak, néhányan később kapcsolódnak be, de ez így van minden válogatottal, amelyek április elején már kezdik a felkészülést. Egy puzzle-t kell összeraknunk, remélem, sikerülni fog. Néhányan még játszanak, a csehországi légiósok például sokáig, náluk őrült bajnoki rendszer van.

65433912_savolainen

fotó: rtvslo.si

A cseh bajnoki küzdelmekben a védelem fele érintett. Blaz Gregorc az Extraliga elődöntőjében érdekelt, Sabahudin Kovacevic, Matic Podlipnik és Jurij Repe pedig az osztályozón. Hármójuknak az utolsó bajnokijuk április 22-én esedékes, aznap, amikor a szlovének már  a vb első meccsét vívják. A helyzetük hasonló ahhoz, amilyenben Vas János volt nem is olyan rég. A kapitány igyekszik várni rájuk, és ha az utolsó meccs előtt kiderül, hogy a klubjuk nem tud feljutni, akkor megbeszélhetik a csapattal, hogy amilyen hamar lehet, csatlakozhassanak a válogatotthoz.

Luka Gracnar kapus az EBEL döntőjében érdekelt a Salzburggal, és a Jesenice, valamint az Olimpija, amelyek esetleg ugyancsak adhatnak játékosokat a válogatottba, szombaton kezdi a szlovén bajnoki döntőt.

Vannak olyan játékosok is, akikre biztos nem számíthat Savolainen. Mitja Robar sérvműtét előtt áll, Jan Mursak csuklósérülést szenvedett, szintén műteni kell. Ziga Jeglic pjongcsangi doppingesetét követően a fegyelmi eljárásra vár, de az biztos, hogy nem számolhatnak vele Budapesten. “A múlt héten beszéltünk vele ? mondta róla a kapitány. ? Egyelőre még vár a vizsgálat eredményeire. Annyi biztos, hogy fegyelmi eljárás vár rá, és nincs semmilyen lehetőség arra, hogy Budapestre nevezzük.” Kérdéses a Rodman fivérek sorsa is. Mindkettejük esetében elképzelhető, hogy ebben a szezonban játszottak utoljára. Marcel Rodman jelezte, hogy átadná a helyet másoknak. David Rodman viszont egyelőre nem adott határozott választ.

“Nem emlékszem arra, hogy valaha is nélkülöztem volna ennyi játékost egyszerre ? mondta a szövetségi kapitány. ? Csak öt védővel tudunk kezdeni. De ennek is megvan a jó oldala, hiszen néhány fiatal most megmutathatja, mit tud. Nekik ez egy jó lehetőség, és valamikor úgyis eljön az a pillanat, amikor az új generációnak meg kell adni ezt a lehetőséget.” A finn kapitány azt is jelezte, hogy nem feledkezik meg Jan Drozgról sem, aki jelenleg az AHL-ben van próbajátékon.

A szlovének három meccsel készülnek a világbajnokságra. Elsőként vasárnap Horvátország ellen, majd jön a magyarok elleni találkozó Bledben, végül az osztrák válogatottal csapnak össze. National Casin? review per l’Italia .

A szlovénok nem titkolt célja a feljutás. “Tudom, hogy minket tartanak favoritoknak a világbajnokságon ? mondta Savolainen az esélyekről. ? A többiek olyan szerepben lesznek, amilyenben mi voltunk Koreában. De úgy kell odamennünk, hogy senkit nem becsülhetünk le. A küzdelem a divízió 1-ben egyáltalán nem könnyű, bárki bármit is gondol róla. A horvátok elleni meccs jó lehetőség lesz a közös felkészülés elején. Senkit nem becsülhetünk le. Ha így tennénk, bármi megtörténhetne.”

SLO

Fotó: siol.net

A szlovén válogatott kerete a világbajnoki felkészülés elején

kapusok (3):
Gasper Kroselj (Rödovre Mighty Bulls, DEN)
Matija Pintaric (Rouen, Ligue Magnus)
Rok Stojanovic (Lyon, Ligue Magnus)

hátvédek (5):
Mark Cepon (Medvescak Zagreb, EBEL)
Ales Kranjc (Eispiraten Crimmitschau, DEL-2)
Ziga Pavlin (Ceske Budejovice, CZE-2.)
Miha Stebih (VSV Villach, EBEL)
Luka Vidmar (Fehérvár AV19, EBEL)

csatárok (12):
Bostjan Golicic (Grenoble, Ligue Magnus)
Anže Kuralt (Amiens, Ligue Magnus)
Ales Music (Fehérvár AV19, EBEL)
Ken Ograjensek (Graz 99ers, EBEL)
Ziga Pance (Dornbirn, EBEL)
Anze Ropret (Újpesti TE, Erste Liga)
Robert Sabolic (Torpedo Nyizsnyij Novgorod, KHL)
Nik Simsic (Medvescak Zagreb, EBEL)
Jure Sotlar (Sterzing Vipiteno, Alpesi Liga)
Rok Ticar (Szibir Novoszibirszk, KHL)
Jan Urbas (Fischtown Pinguins Bremerhaven, DEL)
Miha Verlic (JYP Jyvaskyla, Liiga)

A szlovén válogatott felkészülési programja:

2018. április 8., 17:00 Szlovénia?Horvátország (Celje)
2018. április 11., 19:00 Szlovénia?Magyarország (Bled)
2018. április 19., 19:15 Ausztria?Szlovénia (Bécs)

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum