Pénteken kezdődik az Erste Liga döntője

   

Egymást követő harmadik évben játszik egymással a MAC Budapest és a DVTK Jegesmedvék, de először van a fővárosiaknál a pályaelőny. Legkésőbb április 5-én érhet véget a párharc.

A MAC útja a Ferencvároson és a Brassón át vezetett, végül a negyeddöntő keményebb diónak bizonyult az elődöntőnél, hiszen Rafajék két meccset megnyertek, 2-1-re még vezettek is összesítésben. A fordulópontot a negyedik mérkőzés jelentette, amelyen a zöld-fehérek ugyan kiharcolták a hosszabbítást, ám nem remegtek meg a MAC-os kezek, Keeegan Dansereau átadásából Chris Bodo döntötte el a meccset. Ha akkor nem veszik vissza a pályaelőnyt, akkor 1-3-ról várhatták volna a következő összecsapást, vagyis három meccslabdához jutott volna a Fradi. Ez azonban nem következett be, és innen már elég sima volt a párharc, 4-1-re és 7-1-re nyert Majoross Gergely csapata. Az elődöntőben egy sokkal szervezettebben játszó Brassó várt rájuk, és ez jó hatással volt az ő játékukra is. Az első két meccs első felében rengeteg gondot okozott nekik az erdélyi csapat, a másodikon már 3-0-ra is vezettek, azonban a fővárosiak mindannyiszor jobban bírták a „második félidőt” és a két meccsen négy gólt és hat pontot szerző Somogyi Balázs vezérletével megtartották a pályaelőnyt. A harmadik meccsre megtanulta a leckét a budapesti csapat, már a 38. másodpercben gólt szereztek, a meccs túlnyomó többségében okos hokival tartották az előnyt, így a Brassónak 0-3-ról kellett folytatnia a párharcot, aminek egy 0-6-os negyedik meccs lett az eredménye.

MACMIS F4
Fotó: Mudra László

A túloldalon a DVTK Jegesmedvék a Fehérvárt választotta első körös ellenfélnek és nem is okozott gondot a farmcsapat legyőzése. Az első meccsen még döcögött ugyan a szekér, hiszen csak a harmadik harmadban sikerült dűlőre vinni a dolgot, de a 4-0-s összesített eredmény, valamint a 23-5-ös gólkülönbség mindent elmond a különbségről. A Csíkszereda már nehezebb falat volt, a 4-1-es végeredmény ellenére. A Sportklub kis híján az első meccsen megbüntette a Jegesmedvéket, amiért 5-1-es vezetés után kiengedtek, az egyenlítés után azonban a miskolciak visszavették a vezetést. A második meccs is az utolsó negyedórában dőlt el, az első erdélyi találkozón aztán le is nullázták ellenfelüket Szcsasztlivijék. A párharc fordulópontja a negyedik mérkőzés lehetett, amelyen 4-2-re vezetett a hazai csapat, ám a DVTK könyörtelenül kihasználta a gyengélkedő védelem pár perces rövidzárlatát és fordítani tudott.

Összességében tehát két olyan csapat jutott a döntőbe, amelyek végig dominálni tudták az eddigi párharcokat, a MAC-nak tíz, a borsodiaknak kilenc meccs kellett ahhoz, hogy túljussanak az első két fordulón. És bár időnként voltak gondjaik, a kiélezett pillanatokban mentálisan erősebbek voltak, mint ellenfeleik. Részletesebb értékelést majd a beharangozóban olvashatnak, érdekes lesz látni, hogy az idei döntőben közelebb került-e ellenfeléhez a MAC, amely két éve söpréssel kapott ki, tavaly pedig ötmeccses párharcban. Az első két meccset Budapesten rendezik pénteken és szombaton, Miskolcra kedden és szerdán játszanak egymással a felek. Ezt követően váltott helyszínek következnek, március 31-én a Tüskecsarnokban, április 2-án a Népkertben, április 5-én újra a Tüskecsarnokban küzdenek meg egymással, természetesen attól függően, hány meccsből éri el valamelyikük a negyedik győzelmet.

Az Erste Liga 2017/18-as döntőjének menetrendje
2018. március 23. (péntek) 19:00 MAC Budapest–DVTK Jegesmedvék
2018. március 24. (szombat) 20:00 MAC Budapest–DVTK Jegesmedvék
2018. március 27. (kedd) 18:30 DVTK Jegesmedvék– MAC Budapest
2018. március 28. (szerda) 20:00 DVTK Jegesmedvék– MAC Budapest
2018. március 31. (szombat) 19:00 MAC Budapest–DVTK Jegesmedvék
2018. április 2. (hétfő) 20:00 DVTK Jegesmedvék– MAC Budapest
2018. április 5. (csütörtök) 20:00 MAC Budapest–DVTK Jegesmedvék

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk