Győzni megy Miskolcra a Csíkszereda

   

Az Erste Liga szombati mérkőzésén döntőbe juthat a DVTK Jegesmedvék, de a Csíkszereda még nem szeretné lezárni a párharcot.

Foghatják a fejüket a szeredaiak, hiszen az elődöntő negyedik mérkőzésén nagyon közel álltak ahhoz, hogy egyenlítsenek a Miskolc elleni párharcban. Nem tették, mert egy ritkán látható négyperces rövidzárlatot produkáltak, amikor jóformán csak az nem lett gól, amit a piros-fehérek nem ütöttek kapura. Ebben a szakaszban négy gólt kapott a Csíkszereda, így a komfortos, kétgólos vezetésből kétgólos hátrány lett. Hiába zárkózott fel aztán ismét egy gólra a Sportklub, kapus nélkül támadva sem tudott egyenlíteni, mi több, újabb gólt is kapott, így összesítésben 2-2- helyett 3-1 lett a Jegesmedvék javára.

A miskolciak szeretnék mihamarabb befejezni az elődöntőt, mivel a MAC már hétfő óta ellenfélre vár. A sorozat lezárásához minden feltétel adott. Hazai jégen játszanak, a csapat önbizalmával nem szabad, hogy baj legyen, bombaerős a keret, az eltiltások lejártak, csak Ruikka nincs a fedélzeten. A meccseik nagy részén ellenállhatatlanok, akkor is nyernek, ha éppen nem játszanak jól. Erőt, energiát, magabiztosságot sugároznak. Egy újabb csíkszeredai utazás elég megterhelő lenne, gyakorlatilag a meccs után azonnal kellene indulni a következő összecsapásra, ha ezúttal nem sikerülne nyerni. Aligha járunk messze a valóságtól, ha azt állítjuk, Miskolcon gondolni sem akarnak egy esetleges hatodik mérkőzésre.

Nem úgy Csíkszeredában. A Sportklub a vártnál jóval szorosabb elődöntőt játszik a bajnokság favoritjával. Nagyon összeállt Leo Gudas csapata, amely az eddigi négy mérkőzés mindegyikén tudott nehéz pillanatokat okozni ellenfelének. Kiderült, hogy van elegendő potenciál bennük arra, hogy sok gólt tudjanak lőni a miskolciaknak, és az is, hogy képesek arra is, hogy feszes védekezéssel távol tartsák őket a kapujuktól. Egyszerűen hangzik, bár megvalósítani egyáltalán nem könnyű, de igazából most sem lenne másra szükségük, mint ezekre az erényekre. A szerdai sokkot ki kell heverni, most már csak a következő feladatra szabad koncentrálni.

“Győzni megyünk Miskolcra és ezért mindent meg fogunk tenni – nyilatkozta a Csíkszereda másodedzője, Hozó Levente. – Annyit mondhatok, hogy az első perctől az utolsóig keményen fogunk harcolni, küzdeni, hogy ezt a célt elérjük.”

MIS-SCC_20180310-IMG_4221-900

DVTK Jegesmedvék–SC Csíkszereda 4-1

   

A címvédő magabiztosan győzte le a Sportklubot, így sorozatban harmadik alkalommal is a MAC-cal döntőznek a miskolciak. A Csíkszereda az alsóházból indulva szerezte meg a bronzérmet.

A párharc eddigi meccsein megszokott lendülettel kezdtek a csapatok. Ez nem is csoda, hiszen az óvatoskodás ideje elmúlt, a címvédő szerette volna lezárni a sorozatot, a csíkiak pedig meg akarták hosszabbítani azt. Az első igazán veszélyes lövést az 5. percben Hajós kapásból eresztette meg, de Onodi bravúrral védett. Az első emberelőny a vendégeké volt, de túl nagy riadalmat nem okoztak Adorján kapuja előtt. Alig járt le a fór, máris megszerezték a vezetést a Jegesmedvék: Joe a kék vonal közeléből bombázott a felső vas alá (1-0). Nem telt még el fél perc sem és megduplázta előnyét a címvédő, miután Berta közelről lőtt Onodi mellett a rövid sarokba (2-0). Küzdelmes periódusa következett a mérkőzésnek, ahol inkább a párharcok domináltak, nem a cselek, a trükkök. A 15. percben Miskolczi ugorhatott ki szólóban, de lövését Onodi mamuttal nyomta ki oldalra. A 17. percben jegyezhettük fel az első miskolci előnyt, de ők sem tudtak azzal élni.

A második harmadra agresszívabban jött ki a Csíkszereda, és rögtön az elején több lehetőségük is volt, de egyiknél sem tudták fel tenni az i-re a pontot. Gyorsabb lett a játék, ám ez a hazaiaknak kedvezett, és a 24. percben növelték is előnyüket. Onodiról kijött egy lövés, és Magosi közelről nem hibázott (2-0). Leo Gudas kapust cserélt, Ruczuj állt a gólvonal elé. A Csíkszereda ugyan próbálta felpörgetni a játékát, ám hiányzott belőlük az átütő erő, a miskolci védelem pedig magabiztosan rombolt. Egymást követte két emberelőny mindkét oldalon, de mivel ezekbe kevés fantáziát vittek a csapatok, az eredmény el is maradt. Teljes létszámban a Miskolc támadott többet, de legközelebb a góllövéshez mégis emberhátrányban kerültek. A 35. percben Galanisz szerzett korongot, egyedül léphetett ki, de szólója végen pár centit tévedett. Egy perccel később szépített a
Sportklub. Gecse vitte be a korongot a támadó harmadba, váratlan lövése meglepte Adorjánt, és a korong a hálóba vágódott (3-1). Gyorsan jött azonban a válasz. Bő egy perc múlva Galaniszra nem figyeltek a védők, első lövését még védte Ruczuj, a csatár azonban saját kipattanóját másodjára már a hálóba emelte (4-1).

A harmadik játékrészben nem változott a játék képe. Mindkét csapat ment előre, akadtak is lehetőségek, ám a kapusok ekkor jól állták a sarat. Eltelt a harmadik miskolci előny is gól nélkül, és ahogy haladt előre a mérkőzés, egyre inkább érződött, hogy nagy változás már nem várható. Így is történt, újabb gól már nem esett.

A mérkőzés lefújása után a Sportklub tagjai át is vehették az Erste Liga idei kiírásának bronzérmét. Az egyik csapat négy győzelméig tartó párharcot a DVTK Jegesmedvék 4-1-re nyerték, és így készülhetnek a jövő pénteken kezdődő MAC elleni döntőre.

misscc-20180310-2

Fotó: Tóth Balázs

Mikael Tisell (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): ”Nagyon élesen jöttünk ki erre a meccsre, és végig a 60 perc alatt koncentráltak maradtunk. A védekezésünk szinte hibátlan volt, alig hagytunk lehetőségeket a Csíkszeredának, támadásban pedig ismét hatékonyak voltunk.
Most egy rövid pihenőt adunk a csapatnak, utána pedig készülünk a döntőre.

Leo Gudas (vezetőedző, SC Csíkszereda): ”A Miskolc jobb volt ma, és persze több gólt lőtt, mint mi. Nekünk is voltak lehetőségeink, de ezekkel nem tudtunk élni. A bronzérem megszerzését igen komoly fegyverténynek tartom.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1595 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Kis-király, Muzsik.
Adorján: 95,0% (Kiss)
K
Onodi: 85,0% (Ruczuj: 95,0%)
Rantanen, Láda, Galanisz, Miskolczi, Magosi
1
Belov, Farkas, Fodor, Valchar, Taratuhin
Rusk, Leppanen, Pavuk, Sakaris, Kulmala
2
Brnák, Salló, Fabus, Potapov, Bíró
Joe, Vojtkó, Hajós, Vas, Tóth A.
3
Flinta, Gecse, Antal N., Antal Zs., Molnár
Albert, Köllő, Ritó, Berta, Tóth G.
4
Györfy, Sándor, Egyed, Rokaly N.
Tisell Mikael, Parikka Eemeli Olli
E
Gudas Leo, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:35 MIS Joe Tóth A.
2-0 07:55 MIS Berta Tóth G. Ritó
3-0 23:34 MIS Magosi Láda Galanisz
3-1 35:38 SCC Gecse
4-1 36:56 MIS Galanisz Miskolczi Magosi
40 Kapura lövések száma 20
6 Kiállításpercek 8

A Jegesmedvék–Sportklub galériája

   

A Jegesmedvék–Sportklub góljai

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum