Egyenlíthet a Csíkszereda

   

A Csíkszereda szerda este kivívhatja egy harmadik hazai mérkőzés jogát a háromszoros címvédővel szemben.

Sikeresen teljesítette a házi feladat első részét a Csíkszeredai Sportklub, és az Erste Liga elődöntőjének harmadik mérkőzésén legyőzte a DVTK Jegesmedvéket. A csíkiak keddi, 3-0 arányú győzelme jelzi, hogy nem fog sétagaloppban döntőbe jutni a Miskolc, kőkemény csatára kell számítaniuk a piros-fehéreknek a továbbiakban is. Nyilván mind a két csapat meccsről meccsre gondolkozik, a Sportklub számára ez azt jelenti, hogy a következő cél az egyenlítés kell legyen. Leo Gudas a mérkőzés után elsősorban a csapat védekezését és Ruczuj kapus kiemelkedő teljesítményét dicsérte, kapott gól nélkül lehozott meccsen ez így is van rendjén. A keddi győzelemhez azért szükség volt Taratuhin duplájára is, és az újabb kívánt győzelemhez újabb kiemelkedő teljesítményekre lesz szükség. A csapat légiósai egyelőre megbízhatóan hozzák azt, amiért szerződtették őket. Lehet, hogy nem a legfiatalabbak, de bebizonyosodott, ezek a játékosok nem véletlenül húztak le még az előző idényben is 40-50 meccset a KHL-ben. Nem nagyon lehet arra számítani, hogy el fognak fáradni.

A vesztes miskolciak mestere, Mikael Tissel meglepő módon a csapat hozzáállását bírálta nagyon enyhén, amikor azt mondta a meccs után, a negyedik mérkőzésbe megpróbálnak majd keményebben beleállni. Az biztos, hogy ha eddig nem is, kedden a Jegesmedvék megtanulták, hogy ez ellen a Csíkszereda ellen egy pillanatig sem lehet azt gondolni, hogy eldőlt bármi is. Ráadásul szerda este egy az előző napi győzelemtől fellelkesült, kétévi nyeretlenséget megtörő, önbizalmában megerősödött ellenfél vár rájuk. Emlékezhetnek a miskolciak az egy évvel ezelőtti, Ferencváros elleni sorozatra is. Az esélytelen akkor majdnem kibabrált velük, komoly erőfeszítésekbe került érvényesíteni a papírformát a negyeddöntő végén. Ha tehát valóban a hozzáállás az, amin javítani lehet tegnapról mára, akkor ezt nagyon sürgősen meg kell tenniük a miskolciaknak, hacsak nem szeretnének még visszatérni Csíkba egy meccsre.

scc-mis_20180313-900

fotó: Csíkszeredai Sportklub, Pál Zoltán

SC Csíkszereda–DVTK Jegesmedvék 5-7

   

Elképesztően izgalmas, végtelenül kiélezett meccset hozott a Csíkszereda és a Miskolc elődöntőjének negyedik találkozója, amelyet óriási fordulatok után a húzott be a címvédő.

Az elődöntő negyedik mérkőzésén villámrajtot vett a hazai csapat, hiszen már 21 másodperc elteltével a miskolci kapuba került a korong. Fodor lövését látszólag fogta Adorján, a korong azonban mégis átcsorgott rajta, a csatár pedig közelről bekotorta azt (1-0). A következő cseréket megnyomták a Jegesmedvék, de csak kisebb helyzetekig jutottak. A 6. percben egy gyors csíki kontránál 2 az 1 ellen vihették a korongot, Molnár azonban a jó ütemben kapott keresztpassznál elütött a pakk fölött. Egy perc múlva azonban ismét talpra ugrott az ismét telt házat produkáló hazai szurkolósereg: Potapov mértani pontosságú átadását Bíró vágta kapásból a miskolci kapuba (2-0). Mikael Tisell azonnal időt kért, hogy
csapata rendezhesse a sorait. Átvette a játék irányítását a Miskolc, és fölényük a 11. percben hozta meg eredményét: Kulmala lövése irányt változtatott Taratuhin ütőjén, és így vágódott a hazai ketrecbe (2-1). Pörgős mérkőzés alakult ki, és immár jól kirajzolódott, hogy a szlovák vezetőbírók ingerküszöbe magasabb az Erste Liga meccsein megszokottnál. A 12. percben hatalmas tűzijáték, majd tumultus alakult ki a hazai kapu előtt, de végül ebből nem lett gól, egy perccel később pedig Sakaris a kapuvasat találta telibe. Az első emberelőnyt a 13. percben a miskolciak kapták, de nem tudtak vele élni. A 17. percben szépségdíjas góllal növelte előnyét a csíki csapat: Szcsasztlivij robbant be a miskolci kapu előterébe, Potapov ismét fantasztikus átadást varázsolt az ütőjére, az orosz csatár pedig elhúzta a korongot Adorján mellett és fonákkal a kapuba emelt (3-1). Húsz másodperc múlva jött a válasz, amikor Sakaris kék vonalas lövéséve Kulmala szúrt bele, és a korong a hálóban kötött ki (3-2).

A második harmadot a miskolciak kezdték intenzívebben, ám a nagyobb helyzetet a csíkiak hagyták ki, amikor a 22. percben Antal Norbert az üresen tátongó kapu előtt ütötte keresztben a korongot. A csapatok felpörgették a meccset, nagy iramú, izgalmas játék kerekedett, ám a védelmek jobban zártak, mint az első harmadban, így a gólszerzési lehetőségek száma nem volt túl magas. A 26. percben ismét a Jegesmedvék kerültek emberelőnybe, ám ezt is elpazarolták. A 29. percben két szituációban is tovább ment a játék a bírói sípszó után, ugyanis a nagy zajban a hokisok nem hallották azt. Továbbra is hullámzó, de igen izgalmas volt a játék, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A 36. percben Magosi egy keresztpasszt az üres kapura lőhetett, de Ruczuj elképesztő bravúrral visszaért, és védett. Két és fél perccel a harmad vége előtt kilazult az
egyik plexitábla, így pár perces kényszerszünet jött, a hátralévő idő pedig nagyobb izgalom nélkül telt el.

A harmadik játékrész áthúzódó csíki emberelőnnyel kezdődött, amely nemsokára kettős fórrá változott. Ezt fél perc alatt ki is használtak, miután a kapuvasnál ólálkodó Bíró Tamásra nem figyeltek a miskolci védők, így könnyen lőtt a kapuba (4-2). Az ismét kétgólos előny könnyelművé tette a hazai játékosokat, így előbb Miskolczi, majd Kulmala került helyzetbe, de Ruczuj védeni tudott. Ezután egy ötperces hazai rövidzárlat következett, ritkán látható összeomlással. Ez alatt a Jegesmedvék négy gólt lőttek: Vas emberelőnyben óriási bombát eresztett a felső vas alá, utána két, a saját harmadban eladott csíki korongból Sakaris és Tóth Adrián mattolta Ruczujt, majd Kulmala érte el harmadik találatát (4-6). Az 55. percben emberelőnybe kerültek a hazaiak, levitték a kapust, így 6 a 4 ellen szépítettek Potapov révén (5-6). A végén ismét kapus nélkül játszottak a hazaiak, de Láda betalált az üres kapuba, így eldőlt a mérkőzés (5-7).

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban 3-1- re vezetnek a DVTK Jegesmedvék.

SCC-MIS_20171208-900

Fotó: SC Csíkszereda

Ostoba hibákat követtünk el

   

A csíkiak vezetőedzője csak az első két harmaddal volt elégedett.

Leo Gudas (vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub): “Két harmadon át jól játszottunk, majd a harmadik harmadban egy pár perces figyelmetlenség után, ostoba hibákat követtünk el. Egy ilyen jó csapat, mint Miskolc ezeket könyörtelenül kihasználja. Nem szabad a következő meccsen ezt megengednünk magunknak.”

Mikael Tisell (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): “Ez is egy nagyon kemény mérkőzés volt. Rossz irányban kezdődött ez a mérkőzés, hiszen gyorsan kaptuk a gólt, majd rögtön a másodikat. Ezután sikerült rendezni tudtuk sorainkat, majd 4–2-nél is megmutattuk milyen erősek vagyunk. Nem adtuk fel, a srácok végezték a dolgukat, mentek előre, nem kellett sok mindent mondjak nekik.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1900 néző. Játékvezetők: Andre, Siko.
Ruczuj: 84,2% (Onodi)
K
Adorján: 83,3% (Kiss)
Belov, Farkas, Fodor, Valchar, Taratuhin
1
Rantanen, Láda, Galanisz, Miskolczi, Magosi
Brnák, Salló, Szcsasztlivij, Potapov, Bíró
2
Rusk, Leppanen, Pavuk, Sakaris, Kulmala
Flinta, Gecse, Antal N., Antal Zs., Molnár
3
Joe, Vojtkó, Hajós, Vas, Tóth A.
Györfy, Casaneanu, Sándor, Moldován, Rokaly N.
4
Albert, Köllő, Ritó, Berta, Tóth G.
Gudas Leo, Hozó Levente
E
Tisell Mikael, Parikka Eemeli Olli
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:21 SCC Fodor Valchar
2-0 06:45 SCC Bíró Potapov Szcsasztlivij
2-1 10:17 MIS Kulmala Joe
3-1 16:53 SCC Szcsasztlivij Bíró Potapov
3-2 17:13 MIS Kulmala Sakaris
4-2 41:17 SCC PP2 Bíró Brnák Szcsasztlivij
4-3 47:37 MIS PP Vas Pavuk
4-4 50:45 MIS Sakaris Pavuk
4-5 51:42 MIS Tóth A. Hajós
4-6 52:12 MIS Kulmala Pavuk Sakaris
5-6 55:01 SCC PP Potapov Taratuhin Szcsasztlivij
5-7 59:35 MIS EN Láda
30 Kapura lövések száma 39
6 Kiállításpercek 6

A Sportklub–Jegesmedvék góljai

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum