Pettersson a valaha volt legjobb svéd junior

 

Négypontos meccsen döntötte meg Kent Nilsson 42 éves pontrekordját. Dahlinnak hasonló bravúr kellene az ifista csúcs beállításához.

Legutóbb ott tartottunk http://www.jegkorongblog.hu/2018/03/06/240056/, hogy a Vaxjö 19 éves csatárának http://www.eliteprospects.com/player.php?player=266336 három meccse maradt az alapszakaszból, ezeken kellett volna két pontot összehoznia ahhoz, hogy svéd elitliga minden idők legponterősebb húsz év alatti játékosa legyen. Az első találkozót Göteborgban játszották, ahol a második helyért csatázó Frölunda várt rájuk. Az izgalmas találkozón a hazaiak nyertek, Petterssonnak nem sikerült pontot szereznie. Nem úgy a második meccsen csütörtökön, amikor a Malmőt fogadták. Az első harmad 2-2-es döntetlent hozott, Pettersson a hetedik percben gólt lőtt. A meccs felénél robbantott a Vaxjö, bő öt perc alatt négyszer köszöntek be a vendégeknek, Pettersson két asszisztot és egy gólt szerzett ennyi idő alatt, amivel még le is hagyta Kent Nilssont. Jelenleg tehát így néz ki a svéd első osztályban a junior játékosok örökranglistája:

shl_u20_leaders
Forrás: eliteprospects.com

A négypontos meccs után a Vaxjö vezetőedzője, Sam Hallam nem győzte dicsérni játékosát. Egy nyilatkozatban például azt mondta: ?Mi nem tanítottunk semmit Eliasnak a játékról, ő tanít minket folyamatosan?. Itt egy összefoglaló a nem mindennapi estéből, amely azt a négy gólt tartalmazza, amelyben Pettersson valamilyen formában érintett volt.

55 pontjával Pettersson nem csak a korábbi nagy legendákat előzte meg, hanem a jelenkor sztárjait is, hiszen ő vezeti a kanadai táblázatot. Igaz, a frölundás Ryan Lasch mindössze egyetlen pontra van tőle, de ha hinni lehet a híreknek, az amerikai center éppen sérült, így a szombati utolsó fordulóban nem biztos, hogy pályára lép.

Van azonban még egy tehetséges svéd fiatal, aki egy másik rekord nyomába eredhet. Természetesen nem másról, mint az idei draft 1/1-es várományosáról, Rasmus Dahlinról http://www.eliteprospects.com/player.php?player=310545 van szó. A 17 éves játékos az U18-as pontlistáján lépked folyamatosan előre, 40 meccsen szerzett hét gólt és adott 12 asszisztot, ezzel az örökranglista harmadik helyén áll. Az első Robert Nilsson http://www.eliteprospects.com/player.php?player=352, a második Markus Naslund http://www.eliteprospects.com/player.php?player=697. Nem kis különbség, hogy ezek a játékosok csatárok, míg Dahlin hátvéd. Az utolsó fordulóban a Frölunda a Brynasszel találkozik, amely a 10. helyen áll a bajnokságban, se előrébb, se hátrébb nem tud már kerülni, tehát jó esély van arra, hogy újabb pontot vagy pontokat szerezzen. Mint látható, egyetlen ponttal meg tudja előzni Naslundot, kettővel pedig már utol is érheti az élen álló Robert Nilssont.

shl_u18_leaders
Forrás: eliteprospects.com

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum