Az életéért játszik az UTE

   

Brassóban telt ház előtt kell győzniük a liláknak, ha az elődöntőbe akarnak jutni.

Hat év után lehet ismét két erdélyi csapat a liga elődöntőjében, ehhez az lenne szükséges, hogy az UTE–Brassó párharcból az utóbbi jusson tovább. Ezzel a Brassó lenne idén a második olyan elődöntős, aki a negyeddöntőből az ellenfele pályaelőnyét elvéve jutott tovább. Újpesten gondolni sem akarnak erre az eshetőségre, feltett céljuk, hogy visszavegyék a legutóbb csütörtökön elvesztett pályaelőnyt és aztán hazai jégen kiharcolják az elődöntőbe jutást. Ha megnézzük a negyeddöntő eddigi mérkőzéseit, különös sormintát láthatunk. Eddig ugyanis egyik csapat sem tudott ugyanazon a pályán kétszer egymás után győzni. Ha folytatódik ez a tendencia, az az UTE szombati győzelmét jelentené.

Ehhez azonban két dologra feltétlenül szükségük lesz a liláknak. Egyrészt, végre meg kell szabaduljanak a ki nem kényszerített hibáiktól, másrészt pedig újabb játékosoknak is elő kellene lépniük a mezőnyből. A lilák keretének eddigi teljesítményét a szélsőségek jellemzik. Néhány játékosuk szakmányban termeli a pontokat, és ehhez remek plusz-mínusz mutatókat is fel tud mutatni, mások pont nélkül, nagy mínuszokkal állnak. A Brassóban sokkal kiegyenlítettebb egyéni teljesítményeket látunk csapatszinten. Nincsenek olyan kiugró mutatók sem a pozitív, sem a negatív irányban, és az újpestiek 10 játékosához képest a Brassóban már 18-an szereztek pontot a párharcban, miközben mindkét klubban 21-21 mezőnyjátékos lépett eddig a jégre a negyeddöntőben. Igazi négy soros csapatként működik tehát a Brassó, míg az UTÉ-ban csak két sor játszik megfelelő hatékonysággal. Az alapszakaszban az UTE harmadik és negyedik sora is képes volt fontos gólokat szerezni, ezzel eddig ebben a negyeddöntőben adósak. New wooden hot tubs, baths designs, hand made BBQ grills, along with lots of love & a hefty sprinkle of pixie dust http://www.woodenspasolutions.co.uk/

BRA-UTE_20180226-900

fotó: Daniel Maximilian Milata

“Nem hisszük azt, hogy lezárult a sorozat – kezdte esélylatolgatását Strenk Hunor, a Brassó másodedzője. – Természetesen örülünk az újpesti győzelmünknek, de pontosan tudjuk, hogy a legutolsó lépést a legnehezebb megtenni. A csütörtöki harmadik harmadban mutatott játékunkból kell kiindulnunk. Szerencsések vagyunk, mert két nagyon jó kapusunk van, és mindketten bizonyították már ebben a negyeddöntőben is, hogy bármikor lehet rájuk számítani. A saját játékunkat kell játsszuk, nem szabad arra gondolnunk, hogy lezárhatjuk a sorozatot, csak az éppen megoldandó feladatra szabad koncentrálni. Úgy tudjuk, óriási az érdeklődés a mérkőzés iránt, valószínűleg telt ház lesz. Szeretnénk örömet okozni a szurkolóinknak.”

“Az első két harmadban jól játszottunk csütörtökön, talán a legjobban ebben a sorozatban – mondta Szilassy Zoltán, az UTE vezetőedzője. Utána azonban túlságosan passzívakká váltunk, és nem voltunk elég precízek. Márpedig arra oda kell figyelnünk, hogy azokat a dolgokat, amelyeket egyébként tudunk, precízen hajtsuk végre. Ha ez így lesz, akkor van esélyünk ara, hogy kivívjuk a hetedik mérkőzés jogát. Sajnáljuk az elszalasztott lehetőséget, de most kizárólag a szombati meccsel szabad foglalkoznunk. Amit tudunk, azt végre is kell hajtani 60 percen keresztül, nem szabad 40 perc után visszavenni. Csütörtökön az első két harmadban megvoltak a lövéseink, amelyek a harmadik harmadban el-elmaradoztak. Végig, az első pillanattól az utolsóig csinálnunk kell a dolgunkat, nem lehet lazítani.”

Brassó–UTE 4-2

   

A brassóiak a 6. mérkőzés végeredményével egyező arányban nyerték meg az újpestiek elleni párharcot. A Corona sikerével eldőlt, mindkét erdélyi együttes ott lesz az elődöntőben.

A csapatok aktívan kezdték a mérkőzést: a 2. perc elején Martin Saluga vezetéshez juttatta a Brassót, majd 2 és fél perc múlva Kovács Csaba egyenlített. Az első harmad közepén emberelőnybe került az UTE, amit Anze Ropret révén gólra váltott, így már a vendégeknél volt az előny. A meccs második előnye sem maradt kihasználatlanul, Braden Walls 30 másodpercnyi 5 a 4 elleni játék után talált be Ales Silának. A sorminta a 19. percben folytatódott: Sági Martin büntetését is Walls váltotta gólra, így az első szünetre 3-2-es brassói előnnyel vonultak a csapatok.

Amennyire sok találat esett az első 20 percben, annyira eseménytelen volt a középső játékrész, a hazaiak 2 emberelőnyt hagytak kihasználatlanul. A 43. percben kétgólosra nőtt a kék-sárgák vezetése, Kirill Knyazev volt eredményes. A 46. percben emberelőnybe kerültek az újpestiek, Szilassy Zoltán időt kért. Hiába, a második előnyüket nem használták ki a lila-fehérek, ahogyan a végjátékban Sirokovs büntetését sem. A legvégén Sila lekorcsolyázott, de nem tudtak szépíteni a vendégek.

A Brassó 4-2-re győzött, sikerével 4-2-vel behúzta az UTE elleni negyeddöntős párharcot. Ezzel eldőlt, mindkét erdélyi csapat bekerült a legjobb 4 közé, ráadásul mindketten az alsóházból jutottak el az elődöntőig. Reklama: UAB Talga Muitinės tarpininko paslaugos prekių atrinkimas ir priėmimas, geležinkelio krovos paslaugos, eksporto ir importo deklaracija, sandėliavimas, tarptautiniai pervežimai, Equinox programa, lipdukų spausdinimas, 3PL logistika

braute-2017

Fotó: ASC Corona Brassó

Igazi csapatmunka volt

   

A Brassó negyedszer is legyőzte az Újpestet és ezzel bejutott az Erste Liga elődöntőjébe. Így látták az edzők a hatodik meccset és a sorozatot.

Strenk Hunor, másodedző, Brassó: “Jól kezdődött a mérkőzés a számunkra, hiszen korán lőttünk egy szerencsés gólt. Az UTE ahogy vártuk, erősen kezdett, és két góllal válaszolt erre, de szerencsénkre kaptunk két emberelőnyt és Walls mind a kettőt kihasználta. A második harmad kiegyenlített volt, a harmadikban pedig nagyon ránk jött az UTE, ahogy az várható is volt. Szerencsére viszonylag korán lőttünk egy újabb gólt, és bár utána kétszer emberelőnybe kerültek és még a kapust is lehozták, mindent megpróbáltak, mi nyugodt és okos játékkal le tudtuk hozni a meccset. Összességében úgy érzem, megérdemelten jutottunk tovább, mivel kétszer is nyerni tudtunk Újpesten, ami nagyon nem egyszerű dolog. A sikerből mind a négy sorunk tevékenyen kivette a részét, gólokat, pontokat szereztek, igazi csapatmunka volt. Most kipihenjük magunkat és aztán készülünk az elődöntőre.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, UTE: “Ismét nagyon szoros mérkőzést játszottunk, ahogy a párharc mindegyik meccse az volt. Jól kezdtünk, és bár a Brassó hamar lőtt egy gólt, nekünk erre volt két válaszunk is. Aztán két emberelőnyből fordítottak. A játékosaink mindent megpróbáltak, nagyon keményen dolgoztak, hogy megfordítsuk a meccset, nem is játszottunk rosszul, de a fordítás most mégsem sikerült, mert az apró dolgokban sokat hibáztunk. Ez jellemző volt az egész sorozatra is. A Brassóban sokkal több a tapasztalt játékos, mint nálunk, és az ő tapasztalatuk ezekben az apróságokban ezen a hat meccsen úgy tűnik, döntőnek bizonyult. Szeretném megköszönni a játékosainknak az egész éves munkájukat, és szurkolóinknak is, hogy az egész szezonban mögöttünk álltak.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1216 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani, Redai, Crisan.
Polc: 93,8% (Tőke)
K
Sila: 87,5% (Ágoston)
Filip, Jemeljanyenko, Walls, Mihály Á., Gliga
1
Huba, Kiss D., Pápa, Turbucz, Kovács Cs.
Sirokovs, Nagy I., Saluga, Tranca, Knyazev
2
Varga, Hegyi, Benk, Sikorcin, Pichler
Mihály E., Bíró O., MacMillan, Molnár, Zsók
3
Nagy N., Kovács A., Frolík, Caladi, Ropret
Bors, Csíki, Bíró G., Bíró M., Zabludovszkij
4
Kiss R., Schmál, Szalma, Dósa, Sági Martin
Pénzes Július, Strenk Hunor
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:09 BRA Saluga Tranca
1-1 03:35 UTE Kovács Cs. Benk
1-2 12:42 UTE PP Ropret Frolík
2-2 15:44 BRA PP Walls Mihály Á. Gliga
3-2 18:48 BRA PP Walls Filip Gliga
4-2 42:32 BRA Knyazev Jemeljanyenko
32 Kapura lövések száma 32
6 Kiállításpercek 8

A Brassó–UTE góljai

   

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum