Seattle-ben van igény az NHL-re

 

Leghamarabb két év múlva lehet csapat az északnyugati nagyvárosban, mégis egy óra leforgása alatt eladtak 25 ezer szezonbérletet.

A menedzsment csütörtökön kezdte meg a bérletértékesítési kampányt, amely azonban nem tartott sokáig. Az akció célja az volt, hogy demonstrálják a liga felé, hogy meg tudják majd tölteni az átépítés alatt álló Key Arenát. Nos, e tekintetben elég kevés kétely maradt, hiszen az előzetesen felállított minimális célt, vagyis tízezer bérlet értékesítését 12 perc alatt érték el, egy óra után kitették a megtelt táblát. Ez nem kis szó, hiszen a majdani Seattle Center Arena a legnagyobb befogadóképességű létesítmény lesz az NHL-ben, egyszerre 25 ezer ember drukkolhat majd a meccseken. És minden jel szerint fog is, hiszen nagyjából egy óra alatt kapkodtak el ennyi bérletet, ami nem olcsó mulatság. A bérleteket két árkategóriában hirdették meg, az olcsóbbért 500, a drágábbért 1000 dollárt kellett fizetni. Vegasban két nap alatt jutottak el 5000 eladott bérletig, a tízezres limit elérése kb. három hónapot vett igénybe. A két eset azért nehezen hasonlítható össze, hiszen Vegasban csak nevadai lakcímmel rendelkezők vehettek részt az elővásárláson, míg Seattle-ben bárki, akár a határ túloldaláról is. A szakvezetés arra számít, hogy a Vancouverrel való rivalizálás lehet a nézőszám és a csapat identitásának egyik motorja.

A csapat leghamarabb a 2020/21-es szezonban indulhat a bajnokságban. A tulajdonosi kör igen jó nevekből áll, az Oak View Group névre keresztelt céget az a Tim Leiweke vezeti, aki korábban a Toronto Maple Leafsnél töltött be hasonló pozíciót, de a hollywoodi producer, Jerry Bruckheimer és a milliárdos befektető, David Bonderman is a csapat mögött áll. A Key Arena átépítése 2020 elejére lesz kész, a munkákat hátráltatja, hogy a tetőszerkezet és a négy oldalfalból három építészetileg védett. A cégvezetés elő is állt a legújabb látványtervekkel, ezek alapján igazán impozáns épület lesz az új aréna.

sc_arena

sc_arena2

Mint látható, a hatalmas befogadóképesség ellenére a stadion megjelenése egyáltalán nem nevezhető grandiózusnak, sőt, kimondottan családias. Mindez persze bentről egészen másként fest majd.

sc_arena3

Szintén a csapathoz köthető hír, hogy a tervek szerint a csatlakozás évében megtartandó bővítési drafton ugyanazok a szabályok lesznek érvényesek, mint a Las Vegas Golden Knights esetében. Vagyis a csapatok hét csatárt, három hátvédet és egy kapust védhetnek le, vagy nyolc mezőnyjátékost és egy kapust.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum