A kupaelődöntő visszavágója következik

   

Megkezdődik a középszakasz a felsőházban is. Az első játéknapon a MAC az Újpestet fogadja.

Két éven keresztül nagy MAC-fölény jellemezte a MAC-UTE párharcot a ligában és a kupában egyaránt. Ebben az évben eddig fordulni látszik a kocka, a két csapat a Magyar Kupával együtt hatszor játszott egymással, ezek közül négy alkalommal az UTE nyert. A Tüskecsarnokban is a lilák vannak előnyben idén, a kupa elődöntőjével együtt a 3 ott lejátszott meccsből kétszer ők örülhettek a meccs végén. A MAC-nak tehát van miért visszavágnia fővárosi riválisának. Biztosak is lehetünk abban, hogy a remek elemző Majoross Gergely már kikockázta a Magyar Kupa elődöntőjét is, és minden játékosával egyesével megbeszélte a tanulságokat. A MAC az alapszakaszban remekül játszott az alsóházi helyeken végzett csapatok ellen, ám a felsőházon belül akadtak gondjai. Elsősorban mentális okokra vezethető ez vissza, hiszen a képességekkel nincs baj, nagyon veretes névsor áll a kék-sárga mezesek rendelkezésére.

Jól megy az újpestieknek az élcsapatok ellen eddig. A DVTK Jegesmedvék ellen a szezon első három meccsét megnyerték, majd a következő hármat elvesztették, a MAC ellen hatból 4 a mérlegük eddig. Ennyi pontot a mezőny két legerősebbnek tartott csapata ellen senki más nem tudott szerezni. Szilassy Zoltán négy komoly játékerőt képviselő sort rakott össze, és ha ki tud állni a csapat a teljes létszámban, akkor mind a négyet sokat játszatja még a legnehezebb ellenfelek ellen is, így a terhelés megoszlik a játékosok között. Tekintve, hogy a lilák rohanós, ütközős, sok munkán alapuló hokit játszanak, ez nagyon fontos része a taktikájuknak, amely az eddigi meccseket elnézve úgy tűnik, be is vált. Az ellenfél MAC sem megy a szomszédba tempóért és kemény fizikai játékért, ami garancia arra, hogy a közönség élvezetes meccset láthasson.

MAC-UTE_20180118

fotó: MAC Budapest facebook

“A kupaelődöntőn elszenvedett vereség után eljött az alkalom arra , hogy javítsunk -nyilatkozta a csapat közösségi oldalán Majoross Gergely, a MAC vezetőedzője. – Az azóta eltelt időben elég sok dolgot rendbe tudtunk tenni elsősorban az öltözőben és a fejekben, bízom benne, hogy ez a játékunkon is meg fog látszani. Az elkövetkező hat mérkőzés nagyon fontos a playoffra való felkészülés szempontjából is. Úgy érzem, hogy készen állunk.”

“Mint minden meccset, a MAC ellenit is nagyon várom, nagy kíváncsiság van bennem, hogy mire vagyunk képesek – mondta az UTE közösségi oldalán Szilassy Zoltán. – Nyertünk a Tüskecsarnokban az utolsó mérkőzésen a kupában és a bajnokságban is jártunk már ott sikerrel, de minden mérkőzés más és más, ezúttal is egy új kihívás előtt állunk. Egy ilyen hatmeccses mini középszakaszban minden idegenben megszerzett pontnak nagy jelentősége van, ezért mindent meg is teszünk annak érdekében, hogy ponttal, pontokkal távozzunk onnan. Nagyon komoly meccs lesz, nagyon jó csapattal játszunk, jó struktúrában játszanak, sok ügyes játékossal, akik keményen is dolgoznak és játszanak. Az előző mérkőzésekből nem indulhatunk ki. Ami nagyon fontos, hogy a legutóbbi két meccsünkön egyaránt négy gólt kaptunk, tehát a védekezéssel, a kapott gólok számával nem lehetek elégedett. Még akkor sem, ha történetesen ötöt lövünk és nyerünk. Ezen feltétlenül javítanunk és a kapott gólok számát csökkentenünk kell. A kupadöntőn nem tudtuk belőni a helyzeteinket, az ellenfelünk viszont megtette ezt, így papíron egy simának tűnő vereséget szenvedtünk. Pedig nem az volt, nagyon sok energiát tettünk bele abba a meccsbe is, elég jó fegyelemmel, keményen dolgoztunk az utolsó pillanatig is a 4-0 ellenére. Ha viszont kevés gólt kapunk, miközben a helyzeteinkkel nem sáfárkodunk jól, akkor is nagyobb esélyeink maradnak.”

 

MAC Budapest–UTE 8-5

   

Nagyon gyenge mérkőzésen vízilabdaeredménnyel verte a kevesebbet hibázó MAC az újpestieket.

Az első harmadban nem diktáltak túl nagy tempót a csapatok. Az UTE a saját kapuja előtt határozatlan volt, a játékrész második felében ez négyszer is megbosszulta magát. A 11. percben Sila tehetetlen volt egy előtte megpattanó koronggal, pár perccel később pedig 2 perc alatt 3 gólt szerzett a MAC, miközben az UTE-nak akciója sem volt: Dansereau közelről talált be az újpesti kapuba, Bodó távoli lövését nem láthatta Sila, míg utóbbi játékos zavartalanul törhetett be az ellenfél kapuja elé, ahol nem hibázott. 4-0-s állásnál Szilassy Zoltán időt kért, sikerült némileg rendet raknia a vendég játékosok fejében.

A második húsz perc elején hamar talált egy gólt az UTE, egy kék vonalról eleresztett Pichler Ádám-lövés utat talált Bálizs Bence kapujába. Csak 15 másodperc telt el, amikor Benk András is bevette távolról a MAC kapuját. A 27. percben felzárkózott 1 gólra az UTE: Varga Arnold kihasználta Kovács Bronson kiállítását. Ennél közelebb már nem jutottak a lila-fehérek, 3 perccel később a saját kapuja előtt határozatlanok voltak az újpestiek, a szabadon maradt korongot betuszkolta Orban. A középső harmad végén megint megszórta a MAC a vendégeket, Bodó emberelőnyből mesterhármasig jutott, Terbócs kék vonalas lövése átcsorgott Sila mamutjai között. Ezt követően Ales Sila helyét a 17 éves Sági Máté vette át az UTE kapujában, akinek ez volt pályafutása első felnőtt mérkőzése. Nagyjából 2 és fél percig tartotta makulátlanságát, Somogyi beleszúrásával szemben tehetetlen volt.

A záró játékrésznek 8-3-as MAC-vezetéssel vágtak neki a csapatok. Az UTE kozmetikázott az eredményen, a 42. percben Hegyi Ádám, míg az 53.-ban Pápa Márton lőtt gólt Bálizs Bencének. A MAC Budapest 8-5-re győzött. Az UTE rengeteget hibázott, a hazai együttes pedig pedig elég jó ahhoz, hogy ezt kihasználja. Amikor eldőlt a meccs, ők is elkezdtek könnyelműen és rossz szellemben játszani. A mérkőzés egyetlen pozitívuma, hogy a 17 éves Sági Máté néhány ügyes védéssel mutatkozott be.

macute-2017-2

Fotó: MAC Budapest

Az Erste Liga felsőházának állása:

1. DVTK Jegesmedvék 7 pont (1 mérkőzés)
2. MAC Budapest 5 (1)
3. Dunaújvárosi Acélbikák 1 (1)
4. UTE 0 (1)

Magasan hordtuk az orrunk

   

A MAC könyörtelenül kihasználta az újpestiek hibáit. Edzői nyilatkozatok a fövárosi rangadó után.

Majoross Gergely, vezetőedző, MAC Budapest: “Az első két harmadban tetszett a játékunk, úgy érzem, akkor a játék minden elemében jobbak voltunk az Újpestnél. A kapott gólok olyanok voltak, amelyek benne vannak a játékban, egyedül az emberhátrányban kapott gól miatt vagyok bosszús, ez továbbra sem megy igazán jól, pedig sokat gyakoroljuk. Aztán amikor már eldőlt a meccs, akkor letértünk a helyes útról, ami persze nem jó. Úgy érzem, teljes mértékben megérdemeltük a győzelmet.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, UTE: “Olyan volt, mintha a kupadöntőbe jutás után a csapat azt gondolta volna, most már ez megy magától is. Már a legutóbbi két meccsen is négy-négy gólt kaptunk, beszéltünk is arról, hogy ez sok, ezt nem lehet mindig megúszni, és hogy csökkenteni kell a kapott gólok számát. Erre most az első két harmadban harmadonként kaptunk négyet. Magasan hordtuk az orrunk, rossz szellemben játszottunk, és a MAC pedig van olyan jó csapat, hogy ezt kihasználja. A botrányos első 20 perc után szereztünk viszonylag gyorsan három gólt, aztán megint elkezdtek előjönni azok a hibák, amiket a MAC sorra megbüntetett. Nem dolgoztunk eleget a kapuk előtt, a MAC uralta ezt a területet, csak azután kezdtünk erre figyelni, hogy a 17 éves kapusunk állt be a kapuba. Tanulságos mérkőzés volt, az a szerencsénk, hogy olyan hibákat követtünk el, amelyeket könnyű kijavítani, igazán csak a megfelelő hozzáállást kell újra megtalálni.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 987 néző. Játékvezetők: Halassy, Halassy, Soltész, Váczi.
Bálizs: 79,2% (#2465)
K
Sila: 72,0% (Sági Máté: 85,7%)
#4914, Dudas, Orban, Brown, Bodó
1
Huba, Kiss R., Sikorcin, Frolík, Ropret
Macaulay, Pozsgai, Klempa, Dansereau, #5133
2
Varga, Hegyi, Benk, Kovács Cs., Sági Martin
#3879, Garát, #693, Nagy K., Terbócs
3
Nagy N., Dósa, Nemes, Szalma, Turbucz
#4048, #3579, #4629, #2474
4
Kiss D., Schmál, Pápa, Pichler
Majoross Gergely, Kontsas Jukka
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:49 MÚB #62 Nagy K. #9
2-0 15:48 MÚB Dansereau Klempa
3-0 16:05 MÚB Bodó Brown
4-0 17:30 MÚB Bodó Brown
4-1 21:54 UTE Pichler Varga Hegyi
4-2 22:09 UTE Benk Dósa
4-3 26:38 UTE PP Varga Turbucz
5-3 29:31 MÚB Orban Brown
6-3 34:41 MÚB PP Bodó
7-3 35:47 MÚB Terbócs #3 Nagy K.
8-3 38:11 MÚB #9 Nagy K. Terbócs
8-4 41:36 UTE Hegyi Ropret Frolík
8-5 52:48 UTE Pápa Turbucz Szalma
32 Kapura lövések száma 24
16 Kiállításpercek 12

A MAC–UTE képekben

 

A MAC–UTE videó-összefoglalója

   

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum