Nyolc év után újra döntőt játszik az UTE

 

Négy nap alatt két döntőt játszik a DVTK Jegesmedvék. Szombaton a Magyar Kupában, kedden a Visegrád Kupában lépnek jégre az aranyért Vas Jánosék. Telt ház lesz szombaton Miskolcon.

Rendkívül magabiztos idény van a miskolciak mögött, az Erste Ligában hetekkel az alapszakasz vége előtt bebiztosították első helyüket, a Kontinentális Kupában kevés választotta el őket attól, hogy a döntőbe jussanak, a Visegrád Kupában ellentmondást nem tűrően játszva, eddig 9 mérkőzésből 8-szor legyőzve a szlovák extraligás csapatokat kétgólos előnnyel várják a döntő második meccsét. Ilyen idénnyel a hátuk mögött esélyesnek számítanak a Magyar Kupa döntőjében is. Ám a győzelmet nem fogják ingyen adni. Csak a kupa selejtezőinek utolsó fordulójában dőlt el, hogy a DVTK megelőzi az újpestieket a tabellán. A lilák rendkívül hiányos csapattal fogadták a Jegesmedvéket, akik simán győztek. Ez volt kettejük egyetlen viszonylag egyértelmű mérkőzése az idényben, és egyszersmind a miskolciak első győzelme az UTE ellen ebben az évadban. Ezzel együtt is az összesített mérleg az újpestieknek kedvez egyelőre, összesítésben 3-2-re vezetnek a győzelmek számát illetően.

Mind a két csapat modern, egyszerű, fizikai hokit játszik. Nagy tempóban képesek játszani, sokat dolgoznak. A miskolciak annyival mindenképpen a lilák előtt járnak, hogy ezt a játékot szinte hiba nélkül képesek megvalósítani szinte minden ellenfelük ellen, talán épp az UTE az eddigi egyetlen kivétel. Bombaerős első három sor jött össze a Jegesmedvéknél, ebben egyértelműen kiemelkednek a mezőnyből. Az UTE egyik legnagyobb erénye pedig az, hogy sikerült négy olyan sort összerakni, amelyek bármelyike beküldhető bármilyen helyzetben. Alighanem az újpestiek azok, akik a leginkább négysoros hokit játszanak a magyar mezőnyben, és ezáltal nagyon jól tudnak gazdálkodni a játékosok energiájával.

Az újpestiek szezonjára a nagyon erős kontrasztok voltak jellemzőek eddig. A top csapatok ellen jól szerepeltek, a Magyar Kupa selejtezőit is beszámítva a miskolciakat és a dunaújvárosiakat egyaránt háromszor, a MAC-ot pedig négyszer győzték le. Ugyanakkor az Erste Liga vezető négyeséből egyetlen csapat sem szórt el annyi pontot a mezőny másik felének csapatai ellen, mint ők. Ez azt jelzi, nagyon komoly potenciál van a csapatban, de valamiért ez nem mindig jön ki. Azt még meg kell tanulniuk, hogy hogyan kell megnyerni azokat a meccseket, amelyen ők az esélyesek. Szombat estére viszont nem érdemes nagyon latolgatni ezeket az esélyeket, az előzményeket figyelembe véve csak annyit mondhatunk, teljesen kiszámíthatatlan a döntő kimenetele, és ennél jobb dolog nem is nagyon történhetne a magyar hokival.

A meccsre minden vendégbelépő elfogyott, és a hazai jegyekből is csak kevésmaradt már péntekre. Elképzelhető, hogy szombaton a pénztárak már ki sem nyitnak. Az biztos, hogy telt ház várja a csapatokat majd a népkerti csarnokban.

MIS-UTE_20171226-900

fotó: dvtk.eu

“A MAC jó csapat, de az Újpest is az, egyáltalán nem lepett meg, hogy az utóbbi győzött az elődöntőben – nyilatkozta a csapat honlapján Mikael Tisell. – A MAC játékosai talán technikásabbak, de az Újpest egységesebb, és míg a kék-sárgák három, a lilák négy sorral játszanak. A több játékos szerepeltetése pedig egy hosszabbításban nagy előnyt jelenthet. Szombaton ismét szoros meccsre számítok az Újpest ellen, mert többször legyőztük őket, ugyanakkor ők is tréfáltak már meg minket. Egy biztos: izgalmas mérkőzésre számíthatnak a szurkolók.”

“Ahogy a MAC ellen, úgy a Miskolc ellen is táplálkozhat az önbizalmunk abból, hogy ebben az idényben eddig mi szereztünk több győzelmet – mondta blogunknak Szilassy Zoltán, a lilák mestere. – 2010-ben játszott utoljára bármilyen döntőt az UTE, akkor a MOL Liga final fourban a Vasas győzte le a csapatot. 2009 év végén pedig a Magyar Kupa döntőben a Dunaújváros volt jobb. Azon a 6-1-re megnyert mérkőzésen még én is játszottam az újvárosiaknál. A játékosaink egy része természetesen tudja, milyen egy döntőben játszani, milyen érzés megnyerni azt, de ez az élmény ennek a közösségnek együtt pláne lila-fehér színekben még nem adatott meg. Hogy jó eredményt tudjunk elérni, ahhoz nagyon fontos megértenünk, mi történt karácsony másnapján Miskolcon, amikor kétgólos előnyről az utolsó harmadban elvesztettük a meccset, és ugyanilyen fontos megértenünk azt is, hogy mi történt a kupa elődöntőjében szerdán 2-0-s vezetésünk után. A kétgólos előny a hokiban nagyon veszélyes, elaltat. A Miskolc pedig nagyon jó csapat, ellene csakis 60 percen át feszes játékkal lehet eredményt elérni. Nem kell szégyellni az egyszerű játékot, nem szabad bonyolítani az életünket, mert abból csak a hiba jön. Sokat kell dolgoznunk a mezőnyben és a kapuk előtt, és nagyon fegyelmezetteknek kell maradnunk. Ugyanazzal a csapattal számolhatok, mint az elődöntőben, tehát Nagy Nilant pihentetjük, nem szeretnénk, ha az agyrázkódását nem pihenné ki teljesen, hiszen vannak még feladatok a szezonban. Eddig jobban állunk az összesítésben a miskolciaknál, szeretnénk, ha ez a nap végére is így maradhatna.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum