Meglepetésre készül a Ferencváros

   

A Magyar Kupa elődöntőjében a papírforma a DVTK Jegesmedvék mellett szól, de sokan emlékeznek még Miskolcon a tavalyi liga negyeddöntőre.

Toronymagas esélyese a Magyar Kupa elődöntőjének a DVTK Jegesmedvék, akiknek a Ferencváros jutott ellenfélül hazai jégen. Szinte minden a piros-fehér mezesek mellett szól, a játékoskeret mélysége, a szezon eddigi eredményei, az egyéni teljesítmények, az utóbbi mérkőzéseken mutatott forma. Ugyanakkor élénken emlékeznek még sokan a miskolciak közül arra, hogy nem egészen egy éve a MOL Liga negyeddöntőjében a Ferencváros többször is közel állt a bombameglepetéshez, a miskolciak elütéséhez a továbbjutástól, pedig akkor is hasonlóak voltak az esélyek.

Ebben a szezonban eddig ötször találkozott egymással a két csapat, és ezeken a mérkőzéseken minden megszerezhető pont a miskolciaké lett. Ráadásul a Jegesmedvék végig stabilan játszottak, tulajdonképpen komolyabb megingás nélkül játszották végig az egész idényt eddig, beleértve ebbe a Kontinentális Kupa és a Visegrád Kupa mérkőzéseit is. A Ferencváros viszont december eleje óta jobbára csak szenved. December 1-én még legyőzték a MAC-ot, azóta viszont a lejátszott 13 meccsükből 12-t elvesztettek, egyedül az örök rivális UTE ellen sikerült nyerniük. Ráadásul számolatlanul kapták a gólokat is, benne olyan csúcspontokkal, mint a MAC elleni 9-1, a Csíkszereda elleni 9-2 vagy a szezon gólcsúcsát hozó mérkőzés, a Dunaújváros elleni hazai 6-12. Van tehát mit rendbe tennie Greg Lindqvistnek a csapat háza táján. A ligát remekül ismerő svéd tréner bármikor képes arra, hogy meglepetést okozzon csapatával, ezúttal a sok negatív után pozitív meglepetésre törekedve. A Jegesmedvék éppen ezért egy percig sem lazíthatnak, komoly tétmeccset játszanak majd a Fradival, amelyen az első pillanattól az utolsóig figyelniük kell.

A hazaiaknál eltiltás miatt nem áll rendelkezésre Peter Sakaris, betegséggel küszködik Láda és Vojtkó. A két védő közül legalább az egyik játékára számítanak a miskolciak. A Ferencvárosnál is van egy eltiltott, Inglis Ákos a Fradi csíkszeredai meccsén verekedett, az azért kapott eltiltását üli le a kupa elődöntője alatt.

MIS-FTC_20180107-900

“Bízom a sikerben, hiszen az utóbbi pár találkozón sikerült helytállni a Ferencváros ellen – nyilatkozta a csapathonlapnak Mikael Tisell, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője. – Fontos számunkra ez a mérkőzés, hiszen ebben a sorozatban egy meccsen dől el minden, nincs lehetőségünk visszavágóra. Az FTC kemény ellenfél, biztos vagyok benne, hogy nem fogják könnyen adni a győzelmet, de ahogy eddig is, ezen a találkozón is mindent meg fogunk tenni a győzelemért.”

“Nagyon nehéz este előtt állunk – mondta blogunknak Greg Lindqvist, a Ferencváros vezetőedzője. – A DVTK idei szezonja önmagáért beszél. Rendkívül erős csapatok ellen játszottak sorozatban és nyertek. Nagyon jó csapatuk van, négy egyformán veszélyes sorral, remek kapusokkal, nagyszerű, és nagyon hatékony védőjátékkal. Komoly feladat akárcsak egyetlen gólt is lőni nekik. Legutóbb Miskolcon csak két góllal, 3-1-re kaptunk ki, és azon a mérkőzésen sok biztató momentumot láttam a csapatban. Ha egy többmeccses széria döntene a továbbjutó sorsáról, nem lenne kétséges, hogy a miskolciakat nevezném egyértelmű esélyesnek. De most egyetlen meccsen kell eldönteni, ki megy tovább. Természetesen továbbra is a Jegesmedvék az elődöntő esélyesei, ráadásul hazai jégen játszanak, de egy meccsen bármi lehetséges, bárki legyőzhet bárkit. Igyekszünk megragadni ezt az esélyt, annál is inkább, mert hosszú idő után végre szinte mindenki a rendelkezésünkre áll, majdnem teljes a keret. Szeretnénk meglepetést okozni, és továbbjutni a kupadöntőbe.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum