Fővárosi rangadó a kupadöntőért

   

A MAC és az UTE kiélezett csatákat vívott egymással az egész szezonban. Ezúttal egyetlen mérkőzésen kell eldönteniük, ki jut a Magyar Kupa döntőjébe kettejük közül.

Televíziós mérkőzésen fogadja a MAC Budapest az Újpestet a Magyar Kupa elődöntőjében. A két csapat legújabb kori közös története két idényen át határozott MAC-fölényt hozott, ám ez mostanra eltűnni látszik. Az évek óta fokozatosan építkező UTE egyre erősebb, a MAC pedig a megelőző két idénye után több meglepő vereséget is kénytelen volt elkönyvelni. Amióta a MAC ismét a felnőttek között indul, még sosem voltak egymáshoz ennyire közel. Végül mindketten az Erste Liga első négy csapata között végeztek, ráadásul az UTE ezt szinte kizárólag annak köszönhette, hogy az élcsapatok – Jegesmedvék, MAC, Dunaújváros – ellen jól szerepelt, hiszen a többi csapattal szemben rengeteg pontot szórt el. A két csapat ebben az idényben eddig ötször találkozott tétmérkőzésen egymással. Ezeken kétszer-kétszer nyert rendes játékidőben mind a két csapat, az ötödiket pedig hosszabbításban nyerték a lilák.

Ezúttal egy olyan csatára kerül sor, amely után – hasonlóan egy playoff hetedik mérkőzéséhez – nem lesz javítási lehetőség. Ez azt is jelenti, hogy a hátrányban levő csapat nem engedheti el a meccset, hajtania kell, hogy legalább kiegyenlítsen a 60. perc végéig. Kicsit más taktika, más felfogás dukál egy ilyen párharchoz, hiszen minden hibának súlyos ára lehet. Ebben a 60 percben kell kivívni a továbbjutást, ehhez fejben és fizikailag is a csúcson kell lenni az első pillanattól az utolsóig. Ez remélhetőleg a közönségnek is komoly izgalmakat nyújt majd. A két csapatot a fiatal magyar edzőgeneráció két tehetséges tagja irányítja, akik ráadásul sok mindenben hasonló elveket is vallanak. Érdekes lesz meglátni, meg tudja-e lepni valamelyikük a másikat.

MAC-UTE_ml_161120_155_resize

fotó: Mudra László

“Kicsit más műfaj ez az egy mérkőzéses párharc, mint ami a jégkorongban megszokott – kezdte blogunknak az esélyek latolgatását Majoross Gergely, a MAC vezetőedzője. – Ennek van előnye és hátrána is mind a két fél számára. Szerencsére nincs sérültünk, ami egy ilyen egymeccses párharcban nagyon fontos. Kíváncsian várjuk az elődöntőt. Az UTÉ-val mindig nagy tempójú, az átlagosnál vagy a ligában megszokottnál fizikálisabb játékot játszink. Ezúttal is valami hasonlóra számítok. Meg kell próbálnunk a lehető legkevesebbet hibázni. Azon nem aggódom, hogy lesz-e helyzetünk, és lesznek-e lövéseink, lövünk-e gólt. Ami lényeges, és a mérkőzés végkimenetele múlhat rajta, az az, hogy képesek leszünk-e arra, hogy ne hagyjuk kibontakozni az ellenfelet. Az UTE jó csapat, ezért nem szabad könnyű lehetőségeket hagyni nekik a kapunk előtt. Ugyanazt az agresszív, az ellenfél játékát elfojtó játékot szeretnénk megvalósítani, amit a bajnokság során is igyekszünk játszani.”

“Úgy fogjuk fel ezt az elődöntőt, hogy régen volt az UTE egyetlen mérkőzésnyire bármilyen döntőtől – mondta Szilassy Zoltán, a lilák vezetőedzője. – Egyetlen mérkőzésen kell eldöntenünk, ki megy tovább a döntőbe, így mindenkinek nagyon oda kell figyelnie. Ha valaki hibázik, annak a szokásosnál komolyabb következményei lesznek, nem nagyon van mód a javításra. Jó csapat ellen játszunk, ráadásul idegenben, de optimistán várjuk a szerda estét, mert nekünk is jó a csapatunk, és a szurkolóink a Tüskecsarnokban is meg szokták teremteni számunkra a hazai mérkőzések légkörét. Ritkán fordult elő velünk, hogy szinte mindenki egészséges a csapatból, ez most eddig a pillanatig így van, csak Ágoston Olivér és az agyrázkódást szenvedett Nagy Nilan fog hiányozni, ha minden jól megy. Ebben a szezonban elég közel volt egymáshoz ez a két csapat, így most is szoros mérkőzésre számítok. Nekünk ugyanazzal a nagy elánnal és energiával kell mennünk, mint ahogy a győztes mérkőzéseinken szoktuk csinálni. Nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy leegyszerűsítsük a játékunkat. A MAC tele van gólveszélyes emberekkel, nem szabad megadnunk nekik a lehetőséget egy-egy könnyű helyzetre. A szezon eddigi tapasztalata az, hogy az erősebb csapatok ellen sokkal jobban ment nekünk, mint a mezőny második fele ellen, ez táplálhatja az önbizalmunkat szerda este is.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum