DVTK Jegesmedvék?FTC 5-1

   

A Magyar Kupa-döntő tavalyi résztvevői közül a miskolciak gond nélkül biztosították helyüket a szombati fináléban.

A Magyar Kupa elődöntőjében a Ferencváros látogatott Miskolcra szerdán este. A csapatok azonnal jelezték, hogy mivel a finálé a tét, finomkodásról szó sem lehet, már az első fél percben mindkét kapu előtt adódott komoly helyzet. A harmad első felében teljesen kiegyenlített játék folyt, a Jegesmedvék nem tudtak tartósan ellenfelük fölé nőni, a Fradi pedig bátran játszott, és a támadásokról sem mondott le. A 8. percben a házigazdák megszerezték a vezetést: egy gyors kontra végén Kulmala lövése a kapuvasról Sevelára pattant, majd onnan a gólvonal mögé csorgott (1-0). A következő cseréket megnyomta a Miskolc, ám nem tudták kihasználni a gól adta lélektani előnyt. A hátralévő időben visszatért a hullámzó játék, ám a masszív védelmek miatt a kapusoknak viszonylag kevés dolguk akadt. Bő egy perccel a vége előtt emberelőnybe került a Fradi, de nem tudtak veszélyes helyzetet teremteni a miskolci kapu előtt.

A második harmad így áthúzódó vendégfórral kezdődött, amely eseménytelenül le is telt. A 24. percben a hazaiak gyakorolhatták speciális játékukat, amelyet 20 másodperc alatt ki is használtak: szép kombinációval kipasszolták a zöld-fehérek védelmét, és végül a kapuvas mellett álló Joe-nak már nem volt nehéz dolga az üresen tátongó sarokba lőni (2-0). A gól a Jegesmedvéknek adott nagyobb lendületet, de ez inkább mezőnyfölényben jelentkezett, majd egy emberelőnyt is kihagytak. Teljes létszámban a Fradi ismét megpróbált nagyobb energiát fektetni a támadásokba, és erőfeszítéseiket a 33. percben siker koronázta: Németh vitte be a támadó harmadba a korongot, majd váratlanul elengedett egy erős, lapos lövést, és a korong a hosszú sarokban kötött ki (2-1). A miskolciak gyorsan megpróbáltak válaszolni, ám ekkor jól zárt a Fradi-védelem. A 37. percben Tendler már csak Adorjánnal állt szemben, de fonák emelését védte a kapus. Egy perccel a vége előtt Galanisz mutatott be egy kisebb show-t, három helyzetet is teremtett magának, de Sevela hárított. A korong azonban a csatárnál maradt, megkerülte a kaput, a lövése pedig éppen Miskolczi elé pattant, aki közelről nem hibázott (3-1). A harmad vége előtt 1 másodperccel emberelőnyben növelték előnyüket a Jegesmedvék: Galanisz oldalról vette be Sevela kapuját (4-1).

A harmadik játékrész már kevés izgalmat hozott. Rögtön az elején ismét a házigazdák kerültek emberelőnybe, de nagyon csendesen pergett le a két perc. Utána a Miskolcnak már nem kellett erőltetnie az újabb gólok elérését, a Fradi pedig nem tudott úgy felpörögni, hogy veszélyeztessék a bajnok pozícióit. A csapatok azért mentek előre becsülettel, a küzdelemre nem lehetett panasz, és a kevés játékmegszakítás miatt gyorsan fogyott a hátralévő idő. Az 54. percben Joe maradt üresen a kapuval szemben, és lövése be is akadt (5-1).

 

Mikael Tisell (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): ”Jól játszottunk, szinte alig adtunk lehetőséget a Fradinak a góllövésre. Ahogy haladt előre a meccs, úgy lettünk egyre jobbak, és nagyon örülök annak, ahogy a második harmad végét fel tudtuk pörgetni a játékot, és lőttünk két gólt, amellyel el is dőlt a párharc. Készülünk a döntőre.”

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): ”Csapatom megtett mindent, de ma ez ennyire volt elég. A második harmadban volt egy kifejezetten jó periódusunk, akkor tudtunk nyomást helyezni a Miskolcra, és gólt is lőttünk. Az utolsó percben azonban kaptunk két elkerülhető gólt, és 4-1-ről visszajönni a bajnok ellen már lehetetlen küldetés volt.”

MISFTC 2

Fotó: dvtk.eu

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum