DVTK Jegesmedvék–FTC 5-1

   

A Magyar Kupa-döntő tavalyi résztvevői közül a miskolciak gond nélkül biztosították helyüket a szombati fináléban.

A Magyar Kupa elődöntőjében a Ferencváros látogatott Miskolcra szerdán este. A csapatok azonnal jelezték, hogy mivel a finálé a tét, finomkodásról szó sem lehet, már az első fél percben mindkét kapu előtt adódott komoly helyzet. A harmad első felében teljesen kiegyenlített játék folyt, a Jegesmedvék nem tudtak tartósan ellenfelük fölé nőni, a Fradi pedig bátran játszott, és a támadásokról sem mondott le. A 8. percben a házigazdák megszerezték a vezetést: egy gyors kontra végén Kulmala lövése a kapuvasról Sevelára pattant, majd onnan a gólvonal mögé csorgott (1-0). A következő cseréket megnyomta a Miskolc, ám nem tudták kihasználni a gól adta lélektani előnyt. A hátralévő időben visszatért a hullámzó játék, ám a masszív védelmek miatt a kapusoknak viszonylag kevés dolguk akadt. Bő egy perccel a vége előtt emberelőnybe került a Fradi, de nem tudtak veszélyes helyzetet teremteni a miskolci kapu előtt.

A második harmad így áthúzódó vendégfórral kezdődött, amely eseménytelenül le is telt. A 24. percben a hazaiak gyakorolhatták speciális játékukat, amelyet 20 másodperc alatt ki is használtak: szép kombinációval kipasszolták a zöld-fehérek védelmét, és végül a kapuvas mellett álló Joe-nak már nem volt nehéz dolga az üresen tátongó sarokba lőni (2-0). A gól a Jegesmedvéknek adott nagyobb lendületet, de ez inkább mezőnyfölényben jelentkezett, majd egy emberelőnyt is kihagytak. Teljes létszámban a Fradi ismét megpróbált nagyobb energiát fektetni a támadásokba, és erőfeszítéseiket a 33. percben siker koronázta: Németh vitte be a támadó harmadba a korongot, majd váratlanul elengedett egy erős, lapos lövést, és a korong a hosszú sarokban kötött ki (2-1). A miskolciak gyorsan megpróbáltak válaszolni, ám ekkor jól zárt a Fradi-védelem. A 37. percben Tendler már csak Adorjánnal állt szemben, de fonák emelését védte a kapus. Egy perccel a vége előtt Galanisz mutatott be egy kisebb show-t, három helyzetet is teremtett magának, de Sevela hárított. A korong azonban a csatárnál maradt, megkerülte a kaput, a lövése pedig éppen Miskolczi elé pattant, aki közelről nem hibázott (3-1). A harmad vége előtt 1 másodperccel emberelőnyben növelték előnyüket a Jegesmedvék: Galanisz oldalról vette be Sevela kapuját (4-1).

A harmadik játékrész már kevés izgalmat hozott. Rögtön az elején ismét a házigazdák kerültek emberelőnybe, de nagyon csendesen pergett le a két perc. Utána a Miskolcnak már nem kellett erőltetnie az újabb gólok elérését, a Fradi pedig nem tudott úgy felpörögni, hogy veszélyeztessék a bajnok pozícióit. A csapatok azért mentek előre becsülettel, a küzdelemre nem lehetett panasz, és a kevés játékmegszakítás miatt gyorsan fogyott a hátralévő idő. Az 54. percben Joe maradt üresen a kapuval szemben, és lövése be is akadt (5-1).

 

Mikael Tisell (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): ”Jól játszottunk, szinte alig adtunk lehetőséget a Fradinak a góllövésre. Ahogy haladt előre a meccs, úgy lettünk egyre jobbak, és nagyon örülök annak, ahogy a második harmad végét fel tudtuk pörgetni a játékot, és lőttünk két gólt, amellyel el is dőlt a párharc. Készülünk a döntőre.”

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): ”Csapatom megtett mindent, de ma ez ennyire volt elég. A második harmadban volt egy kifejezetten jó periódusunk, akkor tudtunk nyomást helyezni a Miskolcra, és gólt is lőttünk. Az utolsó percben azonban kaptunk két elkerülhető gólt, és 4-1-ről visszajönni a bajnok ellen már lehetetlen küldetés volt.”

MISFTC 2

Fotó: dvtk.eu

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 16., csütörtök
FEL 16:00 SEWBRA 1-3VÉGE
FEL 19:00 MACVIC 1-2VÉGE
    • DIGI SPORT 3
FEL 19:15 PRBDEB 5-2VÉGE
augusztus 17., péntek
FEL 17:00 ZILAVS 3-5VÉGE
FEL 17:30 KL2VC2 6-1VÉGE
FEL 17:30 SNVHKB 3-4 BVÉGE
FEL 19:00 JESTIT 6-4VÉGE
FEL 19:00 KAPBRA 0-8VÉGE
FEL 19:15 DEBJST 1-3VÉGE
augusztus 18., szombat
FEL 11:00 DEBS20 1-4VÉGE
FEL 15:00 KL2TIT 1-3VÉGE
FEL 16:00 OLLBRA 7-6 HVÉGE
augusztus 19., vasárnap
FEL 18:30 DABNIT 0-3VÉGE
augusztus 21., kedd
FEL 18:00 NITMAC 
augusztus 22., szerda
FEL   VASDAB 
augusztus 23., csütörtök
FEL 17:00 SKLHKB 
FEL 18:00 MISKOS 
FEL 18:00 NITUTE 
Partnerünk