Három pont kell az Újpestnek a felsőházhoz

   

A vendég Fehérvári Titánok már kétszer is borsot törtek a lilák orra alá.

Az utolsó fordulóra is maradt eldöntendő kérdés az Erste Liga alapszakaszában. Az UTE és a Csíkszereda fut versenyt az utolsó kiadó felsőházi helyért. Aki odaér, az a negyeddöntőben biztosan pályaelőnyt élvezhet. Mindkét csapatnak többször is lehetősége lett volna bebiztosítania a helyét a legjobb négyben, ám hibáztak. Az újpestiek több nagy skalpot is gyűjtöttek, ám a mezőny vége felé található csapatokkal szemben sok pontot szórtak el. Ilyen a Fehérvári Titánok is, amely az eddigi három mérkőzésből kétszer nyert a lilák ellen. Székesfehérvár bevehetetlen várnak bizonyult Benkék számára, most hazai jégen kellene három pontot szerezni ahhoz, hogy meglegyen a negyedik hely az alapszakasz végén. A liláknak erős csapatuk van, ám az egész idényt végigkíséri a játékosok pontatlansága. Rengeteget lőnek kapura, jellemzően mezőnyfölényben játszanak, olykor még a DVTK és a MAC ellen is, ám ennek a fölénynek a gólra váltásával gondjaik vannak. Vasárnap este csak akkor nyerhetnek, ha képesek lesznek görcsök nélkül, felszabadultan, a kapu előtt sokat dolgozva játszani.

Erős ellenfél érkezik a Megyeri útra. Hiába áll fiatalokból a fehérvári csapat, a hozzájuk igazolt légiósok és a néhány, valamivel tapasztaltabb, ám szintén fiatal játékos húzza őket. Hogy jól sikerült a mix összeállítása, azt mutatja az is, hogy az utóbbi időben egyre másra aratták a figyelemre méltó győzelmeket. Többek között megszerezték a MAC, a Dunaújváros, az UTE és a Csíkszereda skalpját is. A fiatalok rendkívül nagy sebességen hokiznak, vagányak és sokat dolgoznak. Az önbizalmuk pedig a begyűjtött győzelmeknek köszönhetően rendben van. Nyomás alatt játszhatnak, hiszen nincsenek konkrét elvárások velük szemben a helyezéseket illetően, azoknak pedig, amelyek a játékukkal kapcsolatosak, megfelelnek. Kóger István rendszeresen reális célokat tud kitűzni a mérkőzések előtt, amelyeknek a csapat meg is tud felelni. Ha ezúttal is így lesz, akkor elképzelhető, hogy nem a lilák jutnak a felsőházba.

TIT-UTE_20180102-900

fotó: TSH fotó

“Ha szigorúan a játék képét nézzük, akkor nem lehettem elégedetlen az utóbbi fordulók teljesítményével – mondta blogunknak Szilassy Zoltán, az UTE vezetőedzője. – De mégis kell legyen bennünk hiányérzet, hiszen ehhez nem társultak pontok a kellő mennyiségben. Fölényben játszottunk, sokat lőttünk, ám a befejezésekkel gondjaink vannak. Jobban kell figyelnünk a kapu előtti takarásokra, a kapusokról lecsorgó korongokra, hogy több gólt tudjunk szerezni. Sajnos az utóbbi mérkőzéseinken nekünk jóval többet kellett dolgoznunk egy-egy gólért, mint az ellenfeleinknek. Oda kell figyelnünk a kiállításokra is. Nem szabad egyetlen felesleges büntetést sem összeszednünk, hiszen ez csökkenti az esélyeinket és a számunkra a gólszerzésre rendelkezésre álló időt. A Titánok hajtós, jó csapat, ezt a saját bőrünkön is megtapasztalhattuk. Felszabadultan kell játszanunk, nem szabad rágörcsölnünk a meccsre. Természetesen három pontot akarunk szerezni.”

“A kulcskérdés, hogy alacsonyan kell tartanunk a kapott gólok számát – nyilatkozta Kóger István, a Titánok vezetőedzője. – A kupával együtt négyszer játszottunk velük, amikor nyertünk, akkor kevés gólt engedélyeztünk nekik, amikor kikaptunk, akkor sokat kaptunk tőlük. Nagyon gyors hokit játszik az UTE, a csatárai nagyon technikásak és jó lövőerővel rendelkeznek. Fontos a kevés kapott gól, és a jó védekezés és aztán a kontrákból építkezve esetleg gólokat és így pontokat szeretnénk szerezni. Szerencsére mostanra már majdnem mindenki rendbe jött a sérültek közül. Részegh Tamás az UTE ellen még nem játszik, de a középszakaszban és a playoffban már szeretnénk bevetni. Egedül Takács Bence z, akire lehet, hogy már nem számíthatunk az idén.”

UTE–Fehérvári Titánok 5-4

   

Az újpestiek majdnem elszórakozták háromgólos előnyüket, ám végül begyűjtötték a felsőházhoz szükséges 3 pontot. A lila-fehérek által reaktivált Kovács Csaba 1-1 góllal és gólpasszal tért vissza a jégre.

Az UTE az elmúlt mérkőzésekhez képest erősebb kerettel lépett jégre: egyrészt közel egy hónapos pihenő után visszatért Szalma Zsolt, másrészt pedig bemutatkozott a csapat új szerzeménye, a visszavonulása után visszatérő Kovács Csaba, aki így öccsével, Attilával játszhat együtt. A fővárosiak gyorsan dűlőre akarta vinni a mérkőzést: a 12. másodpercben emberelőnybe került, a 47.-ben pedig megszerezte a vezetést Martin Frolík találatával. Nem sokkal később a hazaiak elcserélték magukat, de kivédekezték a hátrányt, akárcsak a Titánok a harmad felénél a sajátjukat. A kimaradt újpesti emberelőny után a reaktivált Kovács Csaba villant, de a kétgólos újpesti előny alig több mint 3 percig tartott, ugyanis Részegh Tamás szépített.

A második játékrész elején Kovács Csabát testre ütését kiállították, az előnyt Kiss Patrik révén kihasználták a székesfehérváriak. A 37. percben 4 a 4 ellen folyt a játék, amikor a lila-fehérek csapatkapitánya, Kiss Dániel újra vezetéshez juttatta a hazaiakat. A záró húsz percben sokáig úgy tűnt, az UTE magabiztos győzelmet arat: előbb Nemes Benjámin volt eredményes – a találatnál Kovács Csaba gólpasszt jegyzett –, majd Anze Ropret góljával már 5-2-re vezettek a felsőházért küzdő újpestiek. A végjátékban a Titánok kihagytak egy emberelőnyt, ám 33 másodperccel a vége előtt az idei első Erste Liga-mérkőzését játszó Vincze Péter találatával 2 gólra csökkent a különbség. Kóger István időt kért, lehozta Kornakkert, ez pedig bevált: 11 másodperccel a dudaszót megelőzően Láday Tamás sikeres lövésével már csak 1 góllal vezetett az UTE. Több gól nem született, így az UTE az 5-4-es sikerével bejutott a felsőházba, az SC Csíkszereda nagy bánatára.

titute-2017

Fotó: Fehérvári Titánok

Erste Liga, 575 néző. Játékvezetők: Rencz, Rencz, Soltész, Tichon.
Sila: 87,5% (Márkus)
K
Kornakker: 90,0% (Szeles)
Huba, Kiss R., Sikorcin, Frolík, Ropret
1
Vehmanen, Sándor, Antilla, Ainsworth, Vincze P.
Kovács A., Kiss D., Benk, Kovács Cs., Caladi
2
Antal, Reiter, Vizi, Hamvai, Mazzag
Varga A., Hegyi, Nemes, Szalma, Sági Martin
3
Szaller, Láday, Szita, Péter B., Részegh
Dósa, Schmál, Pápa, Pichler, Turbucz
4
Erdei, Kiss P., Varga B., Balogh, Kiss Zs.
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:47 UTE PP Frolík Sikorcin Ropret
2-0 14:43 UTE Kovács Cs. Nemes Schmál
2-1 17:53 AVS Részegh Szita Péter B.
2-2 24:25 AVS PP Kiss P. Szaller Mazzag
3-2 36:07 UTE Kiss D. Caladi Frolík
4-2 47:18 UTE Nemes Kovács Cs.
5-2 54:44 UTE Ropret Sikorcin Frolík
5-3 59:27 AVS Vincze P. Láday Ainsworth
5-4 59:49 AVS Láday Szita Ainsworth
50 Kapura lövések száma 32
8 Kiállításpercek 10

Az UTE–Fehérvári Titánok góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 14., hétfő
VB 16:15 KORNOR 0-3VÉGE
VB 16:15 RUSSVK 4-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 CANLAT 2-1 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 CZEAUT 4-3VÉGE
május 15., kedd
VB 12:15 FINUSA 6-2VÉGE
  • SPORT 1
VB 12:15 SUIFRA 5-1VÉGE
VB 16:15 BLRSVK 4-7VÉGE
VB 16:15 CANGER 3-0VÉGE
VB 20:15 LATDEN 1-0VÉGE
VB 20:15 RUSSWE 1-3VÉGE
  • SPORT 1
május 17., csütörtök
VB 16:15 RUSCAN 4-5 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 16:15 USACZE 3-2VÉGE
VB 20:15 FINSUI 2-3VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 SWELAT 3-2VÉGE
május 19., szombat
VB 15:15 SWEUSA 6-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:15 CANSUI 2-3VÉGE
  • SPORT 2 (22:45)
május 20., vasárnap
VB 15:45 USACAN 4-1VÉGE
  • SPORT 2 (18:15)
VB 20:15 SWESUI 3-2 BVÉGE
  • SPORT 2
Partnerünk