Rangadó zárja az alapszakaszt Miskolcon

   

Az utóbbi hetek két legjobb formában játszó csapatának jóformán tét nélküli mérkőzése igazi hokicsemege lehet. Szoros mérkőzésen szenvedett vereséget pénteken a DVTK a nagy vetélytárs MAC-tól, vasárnap az alapszakasz zárásaként pedig a lassanként pár évvel ezelőtti önmagára emlékeztető, dobogóra éhes Dunaújvárost látja vendégül.

A DVTK Jegesmedvék teljesítményét elég sokszor méltattuk már, legutóbb a Nitra legyőzése után. Rendkívül egységes, magabiztos, fizikailag és mentálisan is erős csapatot sikerült összehozni az Avas alján. Mérkőzéseik túlnyomó többségén fel sem merülhet a nézőben, hogy máshoz is kerülhet a három pont, mint hozzájuk. Az alapszakasz végére a lőtt gólok számát illetően is felzárkóztak az ebben a műfajban vezető MAC-hoz, miközben mindössze kétharmad-annyi gólt kaptak. Kevesebb, mint feleannyi pontot vesztettek, mint legközelebbi üldözőjük, a MAC és a DAB, és a mezőnyben egyedüliként meccsenként átlagban kevesebb, mint 2 gólt kapnak, ami 0,9-cel jobb átlag, mint a következő legjobbé, hétszer nem kaptak gólt és csak egyszer nem lőttek. A speciális helyzetekben is nagyon jó hatékonysággal dolgoznak. Az ellenfeleknek tehát nagyon fel kell kötniük a gatyát, ha nyerni szeretnének ellenük. Szinte nincs gyenge pontjuk, hatan vannak pont/meccs felett, vagy annak a környékén, kapusaik listavezetők, mind a négy soruk roppant erős, mi mást is lehetne mondani egy olyan csapatról, ahol a negyedik sorba is egy Berta Ákos jut?

A Dunaújvárostól korábbi főszponzora távozása után aligha várta bárki is azt a teljesítményt, amit ebben az alapszakaszban nyújtott. Igaz, ezt a 30 mérkőzést két, egymástól élesen elkülönülő részre lehet bontani. David Musial alatt 3 győzelem és 8 vereség volt a mérleg, Jason Morgan érkezése óta viszont 17 győzelem és 3 vereség jött eddig össze. Már a nyáron hallani lehetett arról, hogy nagyon jól működik a kémia a fiatalok között, de Morgan érkezése óta az önbizalmuk is megnőtt a játékosoknak, az új igazolások pedig valóban erősítésnek bizonyultak. Nem is csoda, hogy a mezőnyből másodikként a Dunaújvárosnak sikerült legyőznie a Jegesmedvéket. Karácsony és újév között hazai jégen kapták el a több dunaújvárosi nevelésű kulcsemberrel érkező bajnoki címvédőt, most ugyanezt a bravúrt idegenben is bemutathatják. Ez persze nem lesz egyszerű, de a potenciál kétségtelenül megvan erre a csapatban. De lehet, hogy ez a bravúr sem fog ezüstérmet érni az alapszakasz végén, hiszen a MAC hétfőn bebiztosíthatja a második helyet.

mis-dab-20171220-900

Fotó: dvtk.eu

“Kiváló csapat ellen zárjuk az alapszakaszt vasárnap, azonban bárki győzhet, ez jégkorong – nyilatkozta a meccs előtt Jason Morgan, az Acélbikák edzője. – Legutóbb otthon sikerült megállítani a Jegesmedvéket, ezt szeretnénk megismételni Miskolcon is. Ugyanúgy kell készülnünk, mint eddig és tovább kell építenünk a játékunkat, hogy egy teljes mérkőzésen, 60 percen keresztül tudjuk ugyanazt a szintet. Bebizonyítottuk az elmúlt időszakban, hogy különböző összeállításokban is sikeresek tudunk lenni, amennyiben ragaszkodunk a játéktervhez.”

DVTK Jegesmedvék–DAB 4-3

   

Fordulatos rangadót játszottak egymás ellen a miskolciak és a dunaújvárosiak, amelyet végül hosszabbításban a hazaiak döntötték el a javukra.

Az összeállításokat böngészve kiderült, hogy mindkét tréner a második számú kapusának szavazott bizalmat, így Kiss és Koitmaa állt a kapuk előtt. A Jegesmedvék nagy elánnal kezdtek, Magosi fél perc elteltével már közelről lőhetett, de a vendégek kapusa hárított. A 4. percben egy furcsa góllal szerezték meg a vezetést az Acélbikák. A vendégek kontrázhattak, Izacky vitte be a korongot a támadó harmadba, ám úgy tűnt, elhagyta a pakkot, amely azonban csúszott tovább a kapu felé, majd a gólvonal mögött kötött ki (0-1). A gól után beleerősítettek a házigazdák, ám Koitmaa bizonyította, hogy jó formában van. A harmad derekán két miskolci kiállítás követte egymást, amelyekben volt 17 másodpercnyi
átfedés is, és bár a vendégcsatárok szép kombinációkat is csináltak, végül nem tudták kihasználni egyik fórt sem. Teljes létszámban nagy iramban, de sok hibával játszottak a csapatok, és így kevesebb helyzetet tudtak kialakítani. Harmadik emberelőnyét már kihasználta a vendégcsapat: a 18. percben Azari nagyon éles szögből, csaknem az alapvonalról lőtte ki a hosszú sarkot (0-2).

A második harmad bő tíz másodperc elteltével miskolci előnnyel kezdődött, de ez a két perc végül gól nélkül telt el. A 26. percben szépítettek a Jegesmedvék: Rantanen kék vonalas lövésébe Pavuk piszkált bele, a korong így púpozta ki a hálót (1-2). Egy perccel később jött a következő miskolci előny, amely nemsokára kettős fórrá bővült 70 másodpercre, de ez sem volt elég a góllövéshez. A 33. percben, emberhátrányban egyenlítettek a házigazdák: egy megszerzett korongot a DAB kapujánál tudtak tartani, majd az érkező Joe nem túl messziről a rövid sarokba lőtt (2-2). A gól egy kicsit megfogta a vendégeket, a következő cserékben a Jegesmedvék domináltak, de fölényük meddő volt. A 39. percben maradt ki a meccs legnagyobb helyzete: egy gyors miskolci kontra végén az előre robogó Vas kapott remek keresztpasszt, az üres kapura lőhetett, de Koitmaa hihetetlen mozdulattal visszaért és védett.

A harmadik játékrész áthúzódó miskolci előnnyel indult, eredmény nélkül. A 42. percben ismét magához ragadta a vezetést a dunaújvárosi gárda: késleltetett kiállításban a támadó harmadba beérkező Hári kapta a korongot, egy testcsel után az előtte álló miskolci játékos mellett kilőtte a hosszú sarkot (2-3). A 48. percben egy buli után Sakaris és Nageler akadt össze, mindketten ledobták a kesztyűt, a sisakot és nagyon komoly ökölpárbajt hoztak össze, amelynek eredménye nem lehetett más, mint végleges fegyelmi. A vérfoltok összekaparása után folytatódott a meccs. A harmad közepén nagy küzdelem alakult ki, majd a Jegesmedvék előnyben játszhattak, amelyben Tóth Gergő egy kipattanót kotort be közelről. A játékvezetők némi videózás után megadták a találatot (3-3). Az utolsó percekben mindkét csapat nagy lendülettel játszott, látszott, hogy nem mondtak le arról, hogy a maguk javára döntsék el a meccset. A meccs végén kettős előnybe kerültek a vendégek, ám nem tudtak élni ezzel a nagy lehetőséggel.

Jöhetett a ráadás, amelynek elején mindkét csapat óriási helyzeteket hagyott ki. Már csak bő két perc volt hátra, amikor a jobb szélen meglódultak a miskolciak, Pavuk adott középre, Vasról lemaradt a védője, és a csatár közelről nem hibázott (4-3).

MISDAB3

Fotó: DVTK

Mikael Tisell (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): ”Kemény meccs volt, örülök, hogy győztesen jöttünk ki belőle. A Dunaújvárosnak sokkal kevesebb helyzete volt, mégis tudtak gólokat lőni. Fontos volt, hogy kétszer is fel tudtunk állni hátrányból. Túl sok kiállítást kaptunk, ezen mindenképpen változtatni kell. Úgy gondolom a jobbik csapat győzött.”

Jason Morgan (vezetőedző, DAB): ”Nagyon jól kezdtünk, az első harmadban kitűnően játszottunk és kétgólos előnyre tettünk szert. A másodikban nagyon sok hibát vétettünk, eladtuk a korongokat, a semleges harmadot nem védtük elég jól, és még előnyben is gólt kaptunk. A harmadik játékrészben mindkét csapat keményez küzdött, és végül csak a hosszabbításban dőlt el a meccs. Az itt nyert tapasztalatokat jól tudjuk majd használni a rájátszásban.”

Erste Liga, 910 néző. Játékvezetők: Kókai, Kókai, Kormos, Váczi.
Kiss: 91,2% (Adorján)
K
Koitmaa: 93,4% (Duschek)
Rusk, Leppanen, Galanisz, Tóth G., Magosi B.
1
Erdélyi, Mestyán, Odnoga, Léránt, Azari
Ruikka, Rantanen, Pavuk, Vas, Sakaris
2
Szkripec, Orbán, Nageler, Izacky, Nagy
Bernáth, Joe, Hajós, Tóth A., Kulmala
3
Lencsés, Hruby, Becze, Turcotte, Hári
Ritó, Köllő, Berta
4
Silló, Németh, Tanka
E
Morgan Jason, Borbás Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:25 DAB Izacky Odnoga
0-2 17:03 DAB PP Azari Hári Erdélyi
1-2 25:16 MIS Sakaris Rantanen Vas
2-2 32:08 MIS SH Joe Sakaris Kulmala
2-3 41:27 DAB Hári Turcotte
3-3 53:28 MIS PP Tóth G. Pavuk Rantanen
4-3 62:50 MIS Vas Pavuk
61 Kapura lövések száma 34
39 Kiállításpercek 35

A DVTK Jegesmedvék–DAB videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum