Ismét napirendre veszik a lesszabályokat az NHL-ben

 

Colin Campbell, az NHL hokiügyekért felelős vezetője márciusban igyekszik majd meggyőzni az általános igazgatókat arról, hogy leshelyzetre hivatkozva ne lehessen visszanézetni gólt.

Campbell minderről Pierre LeBrunnek nyilatkozott szerdán a The Athletics hasábjain. Mint ismeretes, az általános igazgatók évente kétszer találkoznak, novemberben egy előkészítő megbeszélésen, a döntéseket pedig általában márciusban hozzák meg. “Márciusban ismét felvetem majd. Megpróbálom meggyőzni majd az igazgatókat.” A Campbell által felvetett javaslat lényege, hogy ne kelljen egyik lábbal érinteni a jeget a kék vonalon kívül. “Felvetem majd újra ezt a kérdést, mert azt gondolom, a változtatás azokon a tapasztalatokon alapszik, amelyekre a bevezetése óta tettünk szert. Már három éve élünk egyet ezzel a szabállyal, ennyi idő alatt pedig már felgyülemlett elég tapasztalat a változtatáshoz” ? nyilatkozta a vezető.

offside

Campbell nyilvántartása szerint az idei szezon felénél már nyolc gólt vontak vissza azért, mert egy játékos lába csak légvonalban volt a kék vonal fölött, de nem érintette a jeget, miközben a másik lábával már a támadó harmadon belül volt. A másik neuralgikus pontja ugyanennek a szabálynak az, hogy gyakran előfordul, hogy a korong ugyan leshelyzetet követően kerül be a támadó harmadba, de a gólig eltelik 30-40 másodperc is. Ez történt kedden az Edmonton Oilers nashville-i vendégjátékán, amikor a hazaiak kétgólos előnyre tettek szert. Az Oilers nagy nehezen visszakapaszkodott, hat perccel a vége előtt ki is egyenlített, ám a Nashville videóbírót kért, ami után érvénytelenítették a találatot. Connor McDavid csapatkapitány az eset után meglehetősen letörten nyilatkozott: “Szerintem ezt a szabályt úgy, ahogy van, meg kéne szüntetni. Az, hogy valaki 45 másodperccel a történések előtt pár milliméterrel beljebb van a vonalon, végül is nem bír akkora jelentőséggel magára a gólra. Szerintem a nézők támadásokat akarnak látni.” És valóban, mint látható, Jujhar Khaira lába teljesen szabályos az utolsó tizedmásodpercig, ekkor azonban felemeli azt a jégről, hogy lendületet vegyen. Az eset annyira hajszálon múlt, hogy az akcióközelben tartózkodó vonalbíró sem vette észre ezt az apróságot.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum