Véget ért a női U18-as vb-döntők nagy sorozata

 

Kanada rosszul szerepelt a csoportkörben, emiatt az elmúlt 10 kiírással ellentétben nem a fináléban, hanem már az elődöntőben találkozik a két tengerentúli együttes.

Komoly meglepetést hozott a dmitrovi női A csoportos női ifjúsági világbajnokság csoportköre. A nyitónapon a házigazda Oroszország 3-2-re legyőzte Kanadát – mindeközben a juharlevelesek 36:14-re hozták a kapura lövési mutatót –, ezzel a négyszeres világbajnok együttes először szenvedett az Egyesült Államokon kívül másik csapattól vereséget. A felsőházi csoport második meccsén Kanada 4-0-ra verte Svédországot, de hiába, ugyanis a svédek előtte hosszabbításra kényszerítették az USA-t, utána pedig 2-0-ra legyőzték az oroszokat, miközben a kanadaiak 6-2-es vereséget szenvedtek az Egyesült Államoktól. A csoportkör végén az USA és Svédország jutott automatikusan az elődöntőbe, míg Oroszország Finnország, a kvartett utolsó helyén végzett Kanadának pedig Csehország jutott az alsóházi csoportból.

A negyeddöntőkben nem történt meglepetés, a kanadaiak a meccs felénél 10 perc alatt 3 gólt lőttek és 3-1-re győztek, míg a házigazda oroszok 2-0-ra verték a finneket. A pénteki elődöntőkben USA–Kanada és Svédország–Oroszország elődöntőt rendeznek, ezzel biztossá vált, 10 évnyi észak-amerikai egyeduralkodás után egy európai csapat is ott lehet a női U18-as világbajnokság döntőjében.

2018 IIHF Ice Hockey U18 Women's World Championship

Fotó: IIHF

Mindeközben a kiesés elkerüléséért zajló, két győztes meccsig tartó párharc első felvonását Svájc 7-3-ra megnyerte, így egy esetleges újabb sikerrel pénteken visszaküldhetik Németországot a divízió 1/A-ba.

A dmitrovi A csoportos és az általunk is érintett asiagói divízó 1/A-s vb mellett Katowicében zajlik a divízió 1/B-s torna. Három forduló után két százszázalékos együttes maradt, Dánia és Franciaország. Ha csütörtökön a dánok legyőzik Ausztráliát, a franciák pedig a házigazda Lengyelországot, akkor pénteken egymás között dönthetik el, melyik válogatott játszhat újra a divízió 1/A-ban.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 7., kedd
FEL 18:00 KOSMIS 
augusztus 10., péntek
FEL   CRADAB 
FEL 18:00 NITAVS 
augusztus 11., szombat
FEL   CRADAB 
augusztus 14., kedd
FEL   NTAAVS 
FEL 17:30 TREUTE 
FEL 18:00 MACVIC 
augusztus 15., szerda
FEL 17:00 KMHLVC 
FEL 17:30 MCHMIS 
Partnerünk