A Titánok eldönthetik, ki jut a felsőházba

   

Másodszor is nyernének a fehérváriak a Csíkszereda ellen, amivel nehéz helyzetbe hoznák a legjobb négy közé vágyó székelyeket.

Egyetlen hely kiadó még az Erste Liga felsőházában, amelyért két csapat versenyez egymással. Két mérkőzéssel a zárás előtt az UTE került ismét lépéselőnybe, hiszen a Csíkszereda pontokat vesztett a Tüskecsarnokban. A Fehérvári Titánok sorsa már régebben eldőlt, a fiatalok az alsóházban folytatják tovább. Rengeteg figyelemre méltó mérkőzést produkált a kis Volán az utóbbi időben. Győzött Dunaújvárosban, Pesterzsébeten, hazai jégen pedig legyőzte a MAC-ot és az Újpestet is. Mindenkire veszélyesek tudnak lenni, ha egy csapat úgy gondolja, könnyű meccset játszik ellenük, azonnal megbüntetik őket. A csíkszeredaiak ezt először rögtön az alapszakasz elején érezhették meg, amikor a Titánok a Vákárban győzték le őket 4-3-ra. Azóta még kétszer játszottak egymással, egyszer Szeredában, egyszer Fehérváron, azokon a meccseken a csíkiak nyertek, de Fehérváron nagyon meg kellett szenvedniük a sikerért. Most a Titánok ki szeretnének egyenlíteni összesítésben.

A Csíkszereda számára ezen a mérkőzésen más eredmény nem fogadható el, mint a győzelem. Ellenkező esetben a MAC elleni pontvesztést követően végleg lemaradhatnak a legjobb négy közé jutásról, és így a pályaelőnyüknek is búcsút mondhatnak. Ez persze önmagában nem tragédia, de kétségtelenül azt jelentené, hogy a valószínűleg nehezebb utat lenne kénytelen járni a csapat. A csíkiaknál nem is taktikáznának, azzal vágtak neki az utolsó túrájuknak, hogy minél több pontot gyűjtsenek be azon. Két meccse van még hátra a Szeredának az alapszakaszban, ezen két ponttal kell többet gyűjtsenek, mint amennyit az UTE gyűjt az utolsó két meccsén. Ráadásul a Szereda mindkét hátralevő meccsét korábban játssza le, mint az UTE, így egyetlen céljuk lehet csak, három pontot szerezni Fehérváron, majd három pontot szerezni otthon a Ferencváros ellen.

TIT-SCC_20171127

fotó: Fehérvári Titánok, Soós Attila

“Talán korai is, hogy az elmúlt mérkőzéseink közül ennyit meg tudtunk nyerni, mert komoly fizikai munkával készülünk a rájátszásra – nyilatkozta Kóger István vezetőedző a Titánok honlapján. – Úgy látszik, hogy a srácok jól bírják ezt. Vannak pozitív előjelek a playoffot illetően. Reméljük, hogy a hétvégén kicsit összerázódunk, meglátjuk, hogy a nagycsapatból tudunk-e kapni erősítést azok közül, akik kevesebbet játszottak. Ha nem, akkor abban az összeállításban megyünk tovább, ahogy vagyunk. Nekünk az alapszakaszból hátralevő mérkőzések kemény munkával és tanulással telnek, készülünk a középszakaszra és a playoffra. A Csíkszereda nagyon jól összerakott, masszív csapat remek légiósokkal, gólerős támadójátékkal. A mi játékunk így nem lehet más, mint fegyelmezett védekezés és azokból indított ellentámadások, amelyeket lehetőleg gólokkal tudunk befejezni. Ők harcolnak a felsőházba jutásért, így kemény, hajtós mérkőzésre számítok.”

Fehérvári Titánok–SC Csíkszereda 4-3

   

A Sportklub hosszabbításos vereséget szenvedett Székesfehérváron, így lépéshátrányba került az UTE-val szemben a felsőházért folytatott csatában.

A mérkőzés eleje kiegyenlített játékot hozott, aztán a 9. percben Szabó Bence büntetésével emberelőnybe került a Sportklub. A Titánok kivédekezték a hátrányt, a kiegészülés után pedig Joseph Antilla révén megszerezték a vezetést, a lövésből Ruczuj Gellért semmit sem látott az előtte álló csapattársa miatt. A következő előnyével már éltek a vendégek, Farkas Tamás egyenlített egy közelről szerzett találattal. A harmad végén egy újabb gólváltás zajlott: előtt Péter Balázs a saját kipattanójából juttatta újra vezetéshez a fehérváriakat, majd alig egy perccel később Bíró Tamás elhozta a bulit, Molnár Zoltán pedig bebombázta a korongot.

A második harmad elején komoly lehetőség adódott a Titánok előtt, több mint 1 percen át játszhattak kettős emberelőnyben. A hazaiak felálltak 5 a 3 ellen, hiába, a korongjáratások nem végződtek komolyabb lövéssel. A kiegészülés után 1 perccel fordult a kocka, a vendégek kerültek előnybe, de ők is kihagyták a sanszukat. A játékrész második felében két hátrányt is kibekkelt a Szereda, a kettő között pedig Peter Fabus révén  megszerezték a vezetést.

A záró húsz percet kiválóan indították a fehérváriak, Kelin Ainsworth góljával egyenlítettek. A harmad közepétől a Sportklub nyomott – a harmadik játékrészben végül 20:4-re megnyerték a kapura lövési mutatót –, viszont az 56. percben a hazaiak kiszabadultak a nyomásból és kiharcoltak egy emberelőnyt, de nem tudtak érdemben felállni a Titánok. A rendes játékidő nem hozott több találatot, hosszabbításra került sor. A 3 a 3 elleni játékban is a Sportklub dominált, ám a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát: Derek Schoenkamers hátrahagyta a korongot Kelin Ainsworthnak, aki betört Ruczuj kapuja elé és belőtte a Titánok 4-3-as győzelmét jelentő gólját. Vereségével az SC Csíkszereda nem tudta megelőzni az UTE-t, így már nem a saját kezében van a felsőházi szereplése.

scctit2017

Fotó: SC Csíkszereda

Erste Liga, 342 néző. Játékvezetők: Rencz, Rencz, Árkovics, Soltész.
Kornakker: 94,0% (Szeles)
K
Ruczuj: 81,0% (Onodi)
Vehmanen, Sándor F., Antilla, Ainsworth, Schoenmakers
1
Papp, Farkas, Golovin, Valchar, Taratuhin
Reiter, Szabó B., Szita, Péter B., Mazzag
2
Brnák, Gecse, Szcsasztlivij, Fabus, Rokaly Sz.
Szaller, Láday, Vizi, Péter A., Kiss P.
3
Flinta, Salló, Fodor, Molnár, Bíró
Madácsi, Antal A., Varga, Balogh, Kiss Zs.
4
Györfy, Sándor Z., Egyed, Rokaly N.
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Gudas Leo, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 11:02 FHA Antilla Láday
1-1 15:43 SCC PP Farkas Taratuhin Valchar
2-1 18:29 FHA Péter B. Mazzag Láday
2-2 19:46 SCC Molnár Bíró
2-3 34:07 SCC Fabus Szcsasztlivij Rokaly Sz.
3-3 40:50 FHA Reiter Péter B.
4-3 63:45 FHA Ainsworth Schoenmakers Reiter
21 Kapura lövések száma 50
8 Kiállításpercek 10

A Titánok–SC Csíkszereda góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum