Vasárnap nem Szilassy irányítja az UTE-t

 

A lila-fehérek vezetőedzője egymeccses eltiltást kapott a pénteki nyilatkozatáért.

“A Magyar Jégkorong Szövetség (továbbiakban MJSZ) Fegyelmi Bizottsága fegyelmi vétség elkövetése miatt Szilassy Zoltánt, az UTE vezetőedzőjét a Fegyelmi Szabályzat 3. § (2) bekezdés c) pontjában foglaltak alapján a MJSZ-en belüli ? edzői ? tevékenységtől 1 mérkőzésre eltiltja.

A fegyelmi büntetést az Erste Liga EL 134-es sorszámú mérkőzésen kell letölteni. A határozat ellen a kézbesítéstől számított 15 napon belül fellebbezést lehet előterjeszteni az MJSZ Fegyelmi Bizottságához.

Indoklás:

Az MJSZ Fegyelmi Bizottságának elnöke a Fegyelmi Szabályzat 2. § 1. pont a) alpontján alapuló vétség miatt fegyelmi eljárás kezdeményezett Szilassy Zoltán ellen a 2018. január 5. napján rendezett EL 129-es számú mérkőzést követő sajtónyilatkozata miatt.

Az elektronikus sajtóban az UTE edzője a következő nyilatkozatot tette (Jégkorongblog 2018.01.05):

Szilassy Zoltán, vezetőedző, UTE: Szeretnék kulturált maradni, de nehéz lesz… Egy nagyon jó péntek esti esemény lehetett volna, ha két tornából felmentett ember nem rontja el az egészet. Azt kell hogy mondjam, ez a játékvezetés méltatlan egy Derbihez. Elvesztem a top centeremet egy vakoldali ütközésnél, és nem fújnak semmit, ez példátlan. Vállalom minden szavamat ezzel kapcsolatban. Ettől függetlenül nagyon jó meccs volt. Sajnos mi jöttünk ki rosszabbul az adok-kapokból, a második játékrészben sok energiánkat felemésztették a kiállítások, a záró harmadban pedig sajnos már nem tudtuk a magunk javára eldönteni a meccset, ami miatt kicsit csalódottak vagyunk, mert három pontért
jöttünk.

Az Erste Liga Versenyszabályzata rendelkezik a sajtónyilatkozatok rendjéről, miszerint a mérkőzést követő 24 órán belül az edzők, játékosok, hivatalos személyek nyilatkozataikban a játékvezetők tevékenységét nem bírálhatják. Ezen rendelkezés megszegése fegyelmi eljárás indítását vonja maga után.

A Fegyelmi Bizottság ? a bizonyítékokat a maguk összességében értékelve és meggyőződése szerint elbírálva ? tényként állapította meg, hogy az edző nyilatkozatával nem tisztelte a mérkőzés hivatalos személyeinek tekintélyét és magatartásával a sportág szellemiségének nem megfelelő módon viselkedett.

A fegyelmi szabályzat 5. § értelmében a fegyelmi büntetést úgy kell kiszabni, hogy igazodjon a fegyelmi vétség tárgyi súlyához, az elkövető vétkességének fokához, továbbá az enyhítő és súlyosbító körülményekhez.

A Fegyelmi Bizottság enyhítő körülményként értékelte, hogy a sportszakember – a Játékvezetői Testület Elnökségi tagjának tájékoztatása szerint - a nyilatkozatot követő napon megkövette a játékvezetőket.

A fegyelmi szabályzat 3. § (2) bekezdés c) pontjában foglaltak alapján, az eltiltás alatt álló sportszakember a kispadon és a játéktéren tartózkodókkal semmilyen formában nem érintkezhet a mérkőzés hivatalos kezdési időpontját megelőző 45 perctől - a szünetet is beleértve - a mérkőzés végét követő 30 percig, mely időtartam alatt az öltözőépületbe sem léphet be. A mérkőzés alatt úgy kell elhelyezkednie, hogy a kispad 20 méteres körzetén belül nem tartózkodhat.

Tájékoztatom, hogy tekintettel arra, hogy az ügyet a Bizottság tárgyalás mellőzésével vizsgálta, a határozat kézhezvételét követő öt (5) napon belül a fegyelmi tárgyalás megtartását kérheti annak részletes indokolásával Fegyelmi Bizottságtól. A tárgyalás kérése a már kihirdetett határozatra nem halasztó hatályú.

Amennyiben az eljárásban érintett személyek, illetve sportszervezetek nem élnek a tárgyalás tartásának jogával, vagy erre való igényüket 5 napon túl terjesztik a Fegyelmi Bizottság elé, a fegyelmi határozat ellen fellebbezéssel élhetnek.

A jogorvoslati lehetőséget az MJSZ Fegyelmi Szabályzat 16. § (2) bek. 22. § (1) bek. alapján biztosítottuk.

A Fegyelmi Szabályzat 22. § (6) bek. értelmében a nem jogerős határozattal valamilyen tevékenységtől eltiltott e tevékenységet fellebbezés esetén sem folytathatja, amennyiben a fegyelmi büntetést a fegyelmi bizottság a másodfokú határozat meghozataláig azonnal végrehajthatóvá nyilvánítja.

Budapest, 2018. január 6.”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum