Tuominen 2 meccses eltiltást kapott

   

Az FTC védője már a csak a Csíkszereda ellen léphet jégre az alapszakaszban.

“Az Erste Liga Fegyelmi Bizottságának Elnöke vizsgálatot kezdeményezett az EL 129 (Ferencvárosi TC – UTE) mérkőzés 11. percében történt esettel kapcsolatban, amelynek során Joni Tuominen (Ferencvárosi TC) ütközött ellenfelével. A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg:

A játékos a mérkőzés 11. percében ellenfelét egy ütközés során a fején találta el.

Joni Tuominen az ütközés során botját egy kézben fogva ütközött. A Ferencvárosi TC játékosa ellenfelét a fején találta el. A korong megszerzése nem állt szándékában, az ütközés ellenfelét olyan testhelyzetben érte, amikor magát védeni nem tudta. A játékosnak valós lehetősége lett volna az ellenfele vállát, vállal szabályosan eltalálni. Az UTE játékosa megsérült, a játékot folytatni nem tudta.

IIHF-szabálykönyv, 124. SZABÁLY ? FEJRE, NYAKRA IRÁNYULÓ TÁMADÁS

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki testének vagy sportfelszerelésének bármely részével bármilyen fajta ütést mér az ellenfél játékosának fejére vagy nyakára vagy az ellenfél játékosának fejét a védőüvegnek vagy a palánknak vezeti vagy nyomja. Jelen szabály felülír minden hasonló büntetést, kivéve azokat, amelyek a verekedéshez kapcsolódnak. Nincs szabályos ütközés a fejre. Minden, az ellenfél fejére vagy nyakára mért közvetlen ütközést büntetni kell, legyen az véletlen vagy szándékos.

A játékost, aki fejre, nyakra irányuló támadással sérülést okoz ellenfelének vagy ezáltal gondatlanul veszélyezteti annak testi épségét, Végleges Kiállítással kell sújtani. Fejre, nyakra irányuló támadásért kell büntetést kiszabni, ha az alábbiak egyike bekövetkezik akkor, amikor egy játékos ütközik ellenfelével:

? A mezőnyjátékos a testének vagy sportfelszerelésének bármely részével ütést mér az ellenfele fejére vagy nyakára;
? A mezőnyjátékos kiterjeszti és úgy irányítja a felsőtestének bármely részét, hogy érintkezzen az ellenfele fejével vagy nyakával;
? A mezőnyjátékos kiterjeszti a testét felfelé vagy oldalirányba annak érdekében, hogy elérje az ellenfelét vagy arra használja a felsőteste bármely részét, hogy érintkezzen az ellenfele fejével vagy nyakával.

Ha egy mezőnyjátékos felemelt fejjel korcsolyázik, birtokolja a korongot és számít az ütközésre, az ellenfélnek akkor sincs joga ütközni vele a fején vagy a nyakán.

A Fegyelmi Bizottság felhívja a figyelmet, hogy a szabályok alapján a fej és nyak területének támadása a legsúlyosabb szabálytalanságok egyike. A játékosoknak mindent meg kell tenniük az ilyen jellegű ütközések elkerülése érdekében.

A Fegyelmi Bizottság Joni Tuominent, a Ferencvárosi TC játékosát 2 Erste Liga-mérkőzésről eltiltja. A játékos a büntetést a soron következő Erste Liga mérkőzéseken tölti le.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum