Megválna csapatkapitányától a Montréal Canadiens

 

Max Pacioretty teljesítménye idén visszaesett, klubja állítólag fiatalabb gólvágóra cserélné.

Ez egyelőre nem tény, hanem pletyka, de az NHL-ben a pletykáknak is megvan a maguk szintje. Azzal, hogy erről a Hockey Night in Canada című televíziós műsorban Nick Kypreos elemző beszélt, ez a szint láthatóan láthatóan jóval közelebb került a hivatalos információhoz. Szerinte a Canadiens általános igazgatója, Marc Bergevin nagyon aktív a piacon az utóbbi időben, és bár tehetségek és draftjogok is szóba kerülnek a csereügyletben, az első számú prioritás egyértelműen egy ugyanolyan szintű, csak fiatalabb csatár megszerzése.

Cáfolni ezt ráadásul azóta sem cáfolta senki, hogy tele lett volna vele az észak-amerikai sajtó. Claude Julien vezetőedző például csak ennyit mondott: ?A pletyka az pletyka, minek tápláljam még ezt azzal, hogy a játékossal is erről beszélgetek. Vele a játékáról kell beszélgetni, ezen kell dolgoznotok. Mindig is mondtam, egy játékos addig az enyém, amíg el nem hagyja a klubot. Néha, nem tudom, mikor, ennek eljön az ideje, néha be sem következik. Képesnek kell lenned túltenned magad ezen, ha sikeres akarsz lenni. Ami Maxet illeti, ő kiválóan kezeli ezt a helyzetet.?

Pacioretty a Montréal Gazette hasábjain a következőképpen reagált: ?Éled az életet, aggódni csak a család miatt érdemes. Ha megtörténik, úgyis megtörténik. Nagyon büszke vagyok a múltbeli sikereimre, amit Montréalban értem el. Már tíz éve játszom ebben a klubban és soha hasonlóan sem mentem még keresztül. Voltak hullámvölgyek, de ilyen mélyen még sosem jártam.?

pacioretty

A 29 éves amerikai csatár játékjogát a 2007-es draft első körének 22. helyén foglalta le a Habs. Két szezonnal később már be is mutatkozhatott az NHL-ben, ahol eddig 602 alapszakaszmeccsen 432 pontot szerzett. Szépen lassan kezdte gyűjtögetni a pontokat, az áttörés 23 éves korában következett be, amikor 79 meccsen 33 gólt és 65 pontot gyűjtött. Azóta pont/meccs átlaghoz közel teljesít, egyetlen teljes szezonban sem ment 60 pont alá. Nagy része volt a 2014/15-ös sikerekben, amikor 67 pontja mellé, +38-as mutató került a neve mellé, ennyivel többször volt fent a jégen lőtt, mint kapott gólnál. A következő szezontól csapatkapitány is.

Egyesek szerint éppen ez lehet az egyik probléma, ami miatt idén bőven tudása alatt teljesít, 40 meccsen 8 gólnál és 21 pontnál jár, nem mellesleg az a bizonyos plusz/mínusz mutató jelenleg mínusz 14-en áll. Csapatkapitányként neki kell minden meccs után a média elé kiállni és elmagyarázni, miért nem megy úgy a csapatnak. Nem beszélve arról, hogy az öltözőben ugyanezt meg kell tennie, miközben egyáltalán nem egyszerű egyszerre elfogadható és kommunikálható magyarázatot találni a sikertelenség okaira. Márpedig a csapatnak nagyon nem megy, most épp zsinórban öt elveszített találkozó után csütörtökön a liga egyik legjobb csapatával, a Tampa Bay Lightninggal találkoznak. Ezen az öt meccsen Pacioretty mindössze egy asszisztot szerzett. Mindennek következtében hat hellyel vannak a vonal alatt, a különbség 8 pont, mégy úgy is, hogy a többieknél általában 1-2 meccsnél többet játszottak.

Nem kizárható tehát, hogy olyan ászok után, mint P.K. Subban vagy Alekszandr Radulov, Bergevin igazgató most a csapatkapitányától is megválik, akinek a teljesítménye nem kis részben éppen az ő rossz döntéseinek hatására került leszállóágba. Pacioretty szerződése jövő nyáron jár le, éves fizetése 4,5 millió dollár.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum