Ünnepi derbi Csíkszeredában

   

Egy héten belül háromszor is találkozik egymással a Csíkszereda és a Brassó.

Az első felvonásra szombaton Galacon került sor. Akkor a Román Kupa döntőjében találkozott egymással a két együttes, és a csíkszeredaiak rendkívül meggyőző játékkal szerezték meg a trófeát. Ezúttal bajnoki mérkőzésen találkozik egymással a két csapat, amely beszámít a román bajnokságba is, így dupla fontossága van. Annál is inkább, mert a brassóiak valamit nagyon elrontottak ebben a szezonban. Kevés mérkőzést játszottak eddig, és nem nagyon hasítanak odahaza sem. Nem elég, hogy a nagy rivális Csíkszereda megszerezte előlük a kupát, de a bajnokságban is van már a 6 győzelmük mellett ugyanannyi vereségük. Nagyon sűrű lesz a Brassó januárja, hiszen a többiek 20 román bajnokin is túl vannak már, miközben nekik csak 12 van. Január 12-éig, az Erste Liga alapszakasz végéig nincs ütközés a programjukban, de kétnaponta játszanak majd. Utána csak a román bajnokikkal is tele lesz a padlás, miközben jön az Erste Liga középszakasz és a rájátszás. A hazai bajnokságban 18 meccsük van még hátra, amiből csak 10-nek van meg az időpontja, nem lesz könnyű egyeztetniük az időpontokat. Még nagyobb baj, hogy a papíron jó nevekből álló alakulat kudarcot kudarcra halmoz nemcsak otthon, hanem az Erste Ligában is. Miközben náluk játszik a liga egyik legjobb gól- és pontszerzője, az újonc Vienna Capitalst leszámítva ők ütötték a legkevesebb gólt, válogatottak és légiósok tömkelegével a soraikban, Patrik Polccal és Tőke Zoltánnal a kapuban negatív a gólkülönbségük.

Ezzel szemben a Csíkszereda éltanuló a román bajnokságban, és az Erste Ligában is jól megy nekik. Kellemes színfoltot jelent idén a csíkiak játéka, akik az előzetes esélylatolgatásokat alaposan felrúgva megkavarták az eseményeket, és bejelentkeztek a felsőházért. Ez a lehető legjobb dolog ami a ligával történhetett, többek között nekik köszönhetően igazán éles küzdelem folyik a legjobb négybe kerülésért. Leo Gudas és Hozó Levente nyugodt felkészülést vezényelhetett, ezúttal többnyire jól sikerültek a légiós igazolások, ráadásul az idei légiósok mindenképpen jóval magasabb polcról kerültek a csapathoz, mint azt az utóbbi években megszoktuk. A Csíkszereda most ugyan kisebb lépéshátrányba került a riválisokkal szemben a legjobb négyért folytatott harcban, de mostantól jobbára megoldható feladatok várnak rájuk, a nyűglődő Brassót is ideértve. Ebben már segítségükre lehet a sérüléséből felépült Molnár Zoltán is.

SCC-BRA-1

fotó: Csíkszeredai Sportklub

Ugyanakkor az óriási rivalizálássá fejlődött Csíkszereda–Brassó derbikre is érvényes az, ami a Ferencváros és az Újpest örökrangadóira, a pillanatnyi formától függetlenül a résztvevők felszívják magukat erre a meccsre, így előzetesen megjósolhatatlan az eredmény. A magyar idő szerint fél hatkor kezdődő találkozó ünnepi pillanatokkal kezdődik majd, a nyáron az aktív játékot befejező Péter Róbertet búcsúztatja el a csíkszeredai klub.

“Minden mérkőzés más és más – fogalmazott Hozó Levente, a Csíkszereda másodedzője. – Úgy készülünk ezúttal is mintha egy döntő lenne. A három pont sorsa azon fog múlni, hogy minél kevesebb lehetőséget biztosítsunk a Brassónak, akárcsak a Románia-kupa döntőjében. Amennyiben ez sikerül, akkor úgy érzem mi lehetünk a találkozó esélyesei.”

Csíkszereda–Brassó 4-2

   

Kétgólos hátrányból fordított a Csíkszereda és fontos győzelmet aratott a Brassó ellen

Telt ház előtt került sorra az erdélyi rangadó, amelyen a kezdeti Sportklub rohamok után a Brassó szerzett vezetést a 15. percben, Bíró Gergő góljával. Rögtön ezt követően Walls hagyott ki egy ziccert, majd még a szünet előtt Tőke is megmutathatta, hogy mit tud, amikor kifogta Szcsasztlivij majd Taratuhin kísérletét. A szünet után a Brassó ragadta magához a kezdeményezést, ám sokáig nem koronázta siker a kísérleteit. A 36. percben aztán Gliga emberelőnyből növelte a brassóiak előnyét. Két percre rá a csíkiak is meglőtték a maguk emberelőnyös gólját, Golovin volt eredményes A harmadik harmadra nagyot fordult a játék képe. Öt perc alatt megfordította a meccset a sportklub, a 42. percben Flinta, a 46.-ban Fodor szerzett gólt. A hátralevő időt a csíkiak okosan pörgették, a Brassó helyenként ugyan fölényben játszott, de nem jelentett különösebb veszélyt a kapura. Az 59. percben Lacroix edző megtette, amit ilyenkor meg kell tenni, időt kért és lehozta a kapusát. Ebből viszont a hazaiak húztak hasznot, akik Brnák góljával zártak le minden nyitott kérdést. Nyert a Csíkszereda és ezzel pontszámban beérte az újpestieket.

Jókor szereztünk gólokat

   

Kétgólos hátrányból nyerte a Csíkszereda az erdélyi derbit. Edzői értékelések a meccsről.

Leo Gudas (vezetőedző, SC Csíkszereda): “Nagyon nehéz meccs volt annak ellenére, hogy jól kezdtük, helyzeteket alakítottunk ki. A második felvonásba rosszul álltunk bele, de keményen dolgoztunk, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Jókor szereztünk gólokat, amivel sikerült végül megfordítani az állást.”

Martin Lacroix (vezetőedző, Brassó): “Az első harmadban a kapusunk bemutatott egy pár nagyszerű védést, majd az első gólunk után jól játszottunk, hogy a második után kontrolláljuk a meccset. A harmadik harmadban viszont pár hibát azonnal kihasznált a hazai csapat és itt elveszítettük a meccset. Sok kiállítást kaptunk, úgy tűnt mintha csak egyik oldalra fújnának a bírók. Ez pedig sok energiánkat emésztette fel.”

Erste Liga, 1650 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani, Deák, Péter.
Onodi: 91,7% (Ruczuj)
K
Tőke: 89,7% (Polc)
Papp, Belov, Golovin, Antal Zs., Taratuhin
1
Sirokovs, Filip, Walls, Wilgosh, Knyazev
Brnák, Farkas, Szcsasztlivij, Fabus, Rokaly Sz.
2
Bors H. F., Ölander, Mihály Á., Bíró G., Gliga
Flinta, Salló, Fodor, Moldován, Bíró T.
3
Jemeljanyenko, Bíró O., Mihály E., Tranca, Zabludovszkij
Bors A., Györfy, Casaneanu, Egyed, Molnár Z.
4
Péter, Nagy I., Molnár Zs., Zsók, Bíró M.
Gudas Leo, Hozó Levente
E
Lacroix Martin, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 14:53 BRA Bíró G. Gliga Bors H. F.
0-2 35:05 BRA PP Gliga Ölander Knyazev
1-2 37:15 SCC PP Golovin Taratuhin Papp
2-2 41:59 SCC Flinta Bíró T. Fodor
3-2 45:08 SCC Fodor Moldován Belov
4-2 59:19 SCC EN Brnák Fabus
30 Kapura lövések száma 24
6 Kiállításpercek 20

A Csíkszereda–Brassó góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR INFO
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN INFO
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum