Mumus érkezik Miskolcra

   

Fontos pontok sorsa mellett az is eldől a karácsonyi matinémérkőzésen, hogy az alapszakaszban lesz-e miskolci győzelem az UTE ellen.

Nyolc napja csapott össze utoljára az UTE és a DVTK Jegesmedvék, akkor a Megyeri úton. Óriási iramban estek egymásnak a csapatok, hullámzó oda-vissza játék alakult ki, amelyben alig volt játékmegszakítás. Az eseménydús mérkőzésen a kapusok nagy napot fogtak ki, mind Ales Sila, mind Adorján Attila óriásiakat védett. A miskolciak szereztek vezetést a második harmad második felében, amelyet nem egészen két perc múlva egyenlítettek ki a lilák. A harmadik harmadban mindkét csapat többször is eldönthette volna a maga javára a három pont sorsát, de nem így tettek. Hosszabbításra került sor, amelyben a lilák voltak ügyesebbek és szerencsésebbek, így övék lett a három pont. Közönségszórakoztató meccs volt, amelynek máris itt a visszavágója, ezúttal a Népkertben.

A Ferencváros elleni idegenbeli győzelemmel a mezőnyből elsőként a miskolciak matematikailag is bebiztosították a felsőházi tagságukat, és ahhoz sem kell már sok, hogy az alapszakasz győztesének járó Bíró László vándordíjat ismét elnyerjék. A Jegesmedvék 8 fordulóval az alapszakasz vége előtt 15 ponttal vezetnek a MAC előtt, így ha a hátralevő meccseiken legalább 10 pontot szereznek, akkor senki nem érheti már be őket. Az ehhez szükséges első három pontot az UTE ellen gyűjtheti be a csapat, de ez nagyon nehéz feladatnak ígérkezik. Mindössze három vereséget szenvedett eddig az Erste Ligában a DVTK Jegesmedvék, és mindhárom alkalommal az UTE győzte le a ligát fölényesen vezető miskolciakat. Az alapszakaszban karácsony másnapján lesz utoljára lehetőségük a Jegesmedvéknek, hogy legyőzzék a lilákat. A piros-fehéreknél egyre jobb a helyzet a játékoskeretet illetően. A Dunaújváros ellen visszatért Láda Balázs, aki a harmadik harmad vége felé máris egy bunyóval mozgatta át a meccshiánytól kissé berozsdásodott izmait, Rantanen pedig leülte egymeccses eltiltását. Így már csak Rusk és Ritó hiányzik a legerősebb összeállításhoz. Szükségük is lesz a miskolciaknak mindenkire az alapszakaszból hátralevő mérkőzéseken, mert nincs könnyű sorsolásuk. Az UTE mellett kétszer játszanak a MAC-cal és a Dunaújvárossal is, tehát a legközelebbi három üldözőjük ellen összesen még öt összecsapásuk van.

mis-ute_20171105-900

Hogy a lilák mikor jutnak el oda, hogy csak két játékosuk hiányozzon, egyelőre rejtély, viszont úgy tűnik, a foghíjas sorok megacélozták őket. Nagyon nehéz sorozat közepén vannak, de eddig helytállnak, a legutóbbi két mérkőzésükön a mezőny élén álló két együttest győzték le hosszabbításban. A miskolciak a Megyeri úton szenvedtek vereséget, a MAC ellen viszont több, mint egy év után újra a Tüskecsarnokban sikerült győzniük. Az UTE így a mezőnyben egyedüliként mindenkit le tudott már győzni ebben a szezonban, igaz, a Jegesmedvék és a Vienna Capitals kivételével mindenkitől ki is kaptak már, éppen ez az oka annak, hogy a bravúrok ellenére is csupán a negyedik helyen állnak, és a felsőházba kerülésért küzdenek. Ebben a küzdelemben nem rosszak az esélyeik, hiszen a DVTK Jegesmedvék, a MAC és a Dunaújváros után a negyedik helyen állnak a vesztett pontokat tekintve is, ebben a műfajban hat ponttal előzve az utánuk következő Csíkszereda, Ferencváros párost. Az UTE újévig túljut az alapszakasz nehezén, de addig nagyon kemény dolga lesz. A miskolciak után még fogadják a Ferencvárost és a Dunaújvárost, ezek igazi hatpontos meccsek lesznek közvetlen vetélytársak ellen.

Mindkét csapat számára fontos pontokról születik tehát döntés kedden. A Jegesmedvék újabb lépést tehetnek az alapszakasz-elsőség bebiztosításáért, az UTE számára pedig nagyon fontos lenne újabb pontok begyűjtése a felsőházi tagságért folytatott harcban. Alig több, mint egy hete a két csapat óriási iramú, fordulatos, színvonalas mérkőzést játszott, így ezt várjuk tőlük ezúttal is. A délutáni időpont mindkét csapatnak szokatlan lehet, viszont ideális a nézőknek, így remélhetőleg telt ház tudja majd biztatni a feleket.

DVTK Jegesmedvék–UTE 4-3

   

A Jegesmedvék két gólos hátrányból fordítva az idén először győztek az Újpest ellen.

A csapatok a délutáni matinémérkőzésen – talán a korai kezdés miatt – nem kezdtek túl nagy elánnal, az első, nem túl veszélyes lövésre a 3. percig kellett várni. A következő időszakban is inkább a mezőnyben folyt a játék, komolyabb lehetőségeket csak a 7. percben jegyezhettünk fel, de mindkét kapus határozott volt. Rövidebb terminusra be tudtak rendezkedni a felek a másik harmadában, de tartós fölényt képtelenek voltak kiharcolni. A harmad felénél előbb a miskolciaknak volt két-három erősebb cseréjük komolyabb helyzetekkel, utána viszont Adorjánnak kellett bizonyítania, hogy továbbra is jó formában van. Az első kiállításra a 15. percig kellett várni, ekkor Frolík ült ki két percre, ám nemsokkal később ebből kettős előny lett egy rossz csere miatt. A hazaiak azonban nem tudtak ezzel élni, pedig Pavuknak még üres kapus helyzete is volt.

A második játékrész gyors miskolci góllal kezdődött: másfél perc elteltével Vas oldalról zavartalanul lőhetett, Sila belekapott a korongba, amely azonban átpörgött fölötte és a kapuba hullott (1-0). Hamar válaszolhatott volna az Újpest, nem sokkal később egy percen belül két helyzetük is volt, de Adorján mindent védett. A 24. percben azonban már egalizáltak a lila-fehérek: Kiss Dániel kék vonalas lövésébe Benk ért bele, és a korong így került a miskolci kapuba (1-1). A gyors gólváltás után hullámzó lett a játék, előbb az újpestiek percei jöttek, majd házigazdák hagytak ki nagy helyzeteket. A 32. percben Vas már csak Silával állt szemben, ám fölé lőtt. Kicsit felgyorsult a játék, több lett a helyzet. Az első újpesti
előny a 35. percben került a jegyzőkönyvbe, ám ebben a Jegesmedvék két ziccert is elrontottak. Már csak 18 másodperc volt hátra a fórból, amikor Huba a kék vonalról óriási bombát eresztett meg, a kapu előtt álló Benk beleszúrt a korongba, amely így vágódott a gólvonal mögé (1-2). A harmad utolsó másodpercében jött a házigazdáknak a hideg zuhany: Frolík harcolt meg egy korongért az oldalsó palánk közelében a támadó
harmadban, majd középre adott. Galanisz le akarta kezelni a pakkot a kapu előtt, ám az a botjáról felperdült, áthullott Adorján fölött, és végül a hálóban landolt (1-3).

A harmadik harmad nagy miskolci helyzettel indult, de a kapu előtt Magosi elütött a keresztbe adott korong fölött. A 44. percben – emberelőnyben – szépítettek a Jegesmedvék: Vas kék vonalas lövése a kapu előtt zavaró Rantanenről levágódott, éppen Sakaris elé, aki
közelről az üres hálóba lőtt (2-3). Nem telt el egész három perc, amikor egyenlítettek a hazaiak: Tóth Adrián lövését oldalról nyomta ki Sila, ám ott csak Hajós volt, aki két méterről nem hibázott (3-3). Szilassy Zoltán azonnal időt kért, hogy csapata rendezhesse a láthatóan összezilált sorait. Ezután továbbra is a miskolciak akarata érvényesült, többet és veszélyesebben támadtak, az újpestiek leginkább kontrázni tudtak. A vendégek csak hosszú percek után tudtak kijönni a szorításból. Az 54. percben azonban már a Jegesmedvék vezettek: Rantanen a bedobókör felső részéről kilőtte a hosszú felső sarkot (4-3). Az utolsó percekben az újpestiek próbálták felpörgetni a játékukat, ám az egyenlítés már nem sikerült.

MISUTE SF

Fotó: Ritó Ákos

Mikael Tisell (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): ”Régen láttam kicsit tanácstalanul játszani a csapatomat, ahogy az elején tettük. A második harmadban már meg voltak a lehetőségeink, de nem tudtuk belőni azokat. A harmadikban azonban már nagy nyomás alá helyeztük az Újpestet, és ez végül gólokban is jelentkezett.”

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): ”Az első két harmadban jó hoki játszottunk. A harmadik gólunk felpaprikázta az ellenfelet, és mivel nem úgy álltunk bele az utolsó harmadba, ahogy kellett volna, így a Jegesmedvék megérdemelten nyertek.”

Erste Liga, 1455 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Kormos, Soltész.
Adorján: 88,5% (Kiss B.)
K
Sila: 91,1% (Hajek)
Ruikka, Leppanen, Galanisz, Miskolczi, Magosi
1
Huba, Kiss R., Benk, Caladi, Sági Martin
Rantanen, Láda, Pavuk, Vas, Sakaris
2
Kovács A., Kiss D., Sikorcin, Frolík, Ropret
Joe, Vojtkó, Hajós, Tóth A., Kulmala
3
Nagy N., Dósa, Nemes, Pichler, Turbucz
Bernáth, Köllő, Albert, Berta, Tóth G.
4
Varga, Horváth, Schmál, Pápa
Tisell Mikael, Parikka Eemeli Olli
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 21:23 MIS Vas Sakaris
1-1 23:29 UTE Kiss D. Caladi Benk
1-2 36:12 UTE PP Benk Huba Ropret
1-3 40:00 UTE Frolík Huba
2-3 43:15 MIS PP Sakaris Rantanen Vas
3-3 46:10 MIS Hajós Tóth A. Kulmala
4-3 53:59 MIS Rantanen Galanisz Leppanen
45 Kapura lövések száma 26
4 Kiállításpercek 8

A Jegesmedvék–UTE góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum