A MAC Budapest nagy lépést tehet a második hely felé

   

Ehhez hazai pályán a DAB-ot kell legyőzniük, amely azonban idén már nyert a Tüskecsarnokban.

Ahogyan azt írtuk, az Erste Liga alapszakaszának utolsó negyede előtt a MAC viszonylag stabilan áll a második helyen, előnye hét pont a harmadik helyezett DAB-bal szemben. Ez a stabilitás azonban rögtön a karácsonyi szünet utáni első játéknapon köddé válhat. Ha ugyanis a DAB felrúgja a papírformát és nyer a Tüskecsarnokban, azzal egyszeriben négy pontra olvadhat a csapat előnye üldözőjével szemben. Ráadásul az UTE-n kívül a boly többi tagjával is játszanak még, és a Jegesmedvékkel is van még két meccs hátra. Az Acélbikákkal szemben jó a mérlegük, három idei meccsükből kettőt megnyertek. Az újvárosiaknak is van azonban okuk a bizakodásra, hiszen egyetlen győzelmüket keddi ellenfelük otthonában aratták. Paradox módon tehát egymás ellen még nem nyertek hazai pályán.

MACDAB

A MAC jó formában várja a találkozót, a decembert ugyan egy Fradi elleni vereséggel kezdték, de azóta csak a Jegesmedvéktől kaptak ki, emellett Erdélyből hat ponttal tértek haza és a bécsiek ellen is simán hozták a kötelezőt. A képbe az UTE rondított bele a szünet előtt közvetlenül, a lilák ugyanis december 21-én hosszabbításban nyertek a Tüskecsarnokban. A DAB legnagyobb kérdése, hogy vissza tud-e térni ahhoz a játékhoz, amit parádés, 11 mérkőzésen át tartó győzelmi szériája során produkált. Minden sorozatnak vége szakad egyszer, az Acélbikákénak a DVTK vetett véget, de ezt követően a Fehérvártól is kikaptak. Keseregni persze ezzel együtt sincs semmi ok, a harmadik helyen töltötte a szünetet a csapat, de az is nyilvánvaló, hogy inkább előbb, mint utóbb össze kell szedniük magukat újra, ha pályaelőnnyel akarják kezdeni a rájátszást.

Jason Morgan (vezetőedző, DAB): A keddi mérkőzés kiemelten fontos nekünk, hogy visszatérjünk arra az útra, amiről sajnos az utóbbi két meccsen leléptünk. Vissza kell térnünk a struktúrához, amit eddig is játszottunk, és bele kell tennünk a kemény munkát a mérkőzésbe. Tudjuk, hogy a MAC nagyon jó csapat, tehát a tőlünk telhető legjobb teljesítményt kell nyújtani, hogy legyen esélyünk három ponttal elhagyni a Tüskecsarnokot.

MAC–Dunaújváros 3-4

   

Visszatért a Dunaújváros a Jason Morgan által említett jó útra, nagyon fontos győzelmet aratott az egyik legnehezebb idegen pályán.

Jól kezdett a Dunaújváros, és már a 4. perc elején vezetést szerzett Léránt René góljával. Az első harmadban aktívabb MAC azonban a harmad második felében fordított, előbb Pozsgai, majd Orban talált Duschek hálójába. A második harmad derekán újra egy fiatal újvárosi tehetség, Nagy Márk Máté egyenlített, majd Léránt emberelőnyben megszerzett második gólja már újra a vendégek vezetését jelentette a harmadik játékrész elején. A MAC-nál pillanatnyi rövidzárlat következett, 19 másodperc múlva Novotny is gólt szerzett, ezzel először vezetett valamelyik csapat két góllal a mérkőzés folyamán. Még ebben a percben Somogyi hozta közelebb egy középről leadott nagy bombával a házigazdákat. Azonban a Dunaújváros okosan pörgette le a hátralevő időt, ráadásul az 56. percben a MAC kulcsjátékosát vesztette, amikor Nagy Krisztián egy bulit követő csetepatéban nem maradt adósa Beczének, előbb bottal akasztotta majd pillanatnyi elmezavarában rúgó mozdulatot tett. Büntetése nem lehetett más, mint végleges kiállítás. Két perccel a 60 perc letelte előtt Majoross Gergely időt kért és lehozta Bálizst, de nem sikerült újabb gólt elérnie csapatnak. A Dunaújváros hazavitte a 3 pontot, és ezzel lőtávolba került a második helyért folyó küzdelemben a MAC-hoz.

Ez volt a legrosszabb mérkőzés

 

Másodszor is legyőzte a Tüskecsarnokban a MAC-ot a Dunaújváros. Így látták az edzők.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC Budapest): “Ez volt a legrosszabb mérkőzés, amit eddig ettől a csapattól láttam. Mindenki csak ment a saját feje után, és próbált olyan megoldást találni, ami kihúz minket a csávából, de mélyebbre kerültünk. A legszomorúbb, hogy vagyunk annyira jó csapat, hogy még így is versenyben voltunk a legvégéig.”

Jason Morgan (vezetőedző, DAB): “Nagyon örülök az eredménynek. Már az első harmadban is volt több lehetőségünk, de akkor még nem tudtunk élni velük. Az utolsó játékrészt nagyon jól kezdtük, s bár a végén az ellenfél öt perces kiállítása ellenére nagyon veszélyesen támadott, meg tudtuk tartani az előnyünket, köszönhetően kapusunk remek teljesítményének.”

(forrás: nso.hu)

Erste Liga, 530 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Váczi, Berkesi.
Bálizs: 88,9% (#2465)
K
Duschek: 93,5% (Barna)
Macaulay, Pozsgai, Klempa, Brown, Dansereau
1
Erdélyi, Orbán, Becze, Nageler, Azari
#4914, Dudas, Orban, Nagy K., Bodó
2
Hüffner, Léránt, Odnoga, Izacky, Novotny
#3879, Garát, #693, #3579, Terbócs
3
Lencsés, Hruby, Silló, Turcotte, Hári
Kedves, Vokla, Majoross, #4629, #2474
4
Németh, Szkripec, Török, Nagy M., Tanka
Majoross Gergely, Kontsas Jukka
E
Morgan Jason, Borbás Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:11 DAB Léránt Becze
1-1 12:00 MÚB Pozsgai Brown Macaulay
2-1 18:53 MÚB Orban Bodó
2-2 31:36 DAB Nagy M. Nageler Orbán
2-3 41:51 DAB PP Léránt Turcotte Erdélyi
2-4 42:09 DAB Novotny
3-4 42:42 MÚB #9 #3
46 Kapura lövések száma 36
39 Kiállításpercek 4

A MAC–DAB videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum